20 aylik konusma sorunumuz ve 2 yas sendromuna mi girdik

Isis19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
947
431
53
Oğlum baba, dede, nine ,meme ,mama, tedi(kedi) dışında kelime kullanmıyor gerisi ses yani uçak ,motor ,araba seslerini yapıyor susadığım zaman su sesi mesela bu normalmi bilemedim birde su aralar hem çok meme isteği artti hemde uyku düzenimiz çok saçma oldu sabah kahvalti sonradi 9-10 gibi 1-1 bucuk saat uyuyup kalkıyor aksam uykuyu bazen 5 gibi uyuyor bazen hiç uyumuyor 8 gibi gece uykusuna yatıyor buda onda huysuzluga sebep oluyor

Allah bağışlasın benim yeğenim de geç konuştu ve konuşana kadar çok agresifti. özellikle 16 aydan sonra konuşamadıkça daha da hırçınlaşıyorlar bence uyku düzeninden değildir o. Bi 4 ay daha bekleyin bence, 2 yaşını doldurduğunda 10-50 kelime dağarcığı olmalı diyor uzmanlar. En azından 2 kelime ile cümle kurmaya başlamalıymış. Eğer yine devam ederse çocuk psikiyatrisine götürün isterseniz. 2-3 yaş arasında bazen gecikme oluyor bazı çocukların çevreye duyarlılığı yeterli olmuyor. Yemek yerken çiğnemesinde yutkunmasında vs bir problem var mı gözlemleyin eğer öyle bir durum olduğunu düşünürseniz önce KBB bölümüne götürün yoksa psikiyatri

Oğlum baba, dede, nine ,meme ,mama, tedi(kedi) dışında kelime kullanmıyor gerisi ses yani uçak ,motor ,araba seslerini yapıyor susadığım zaman su sesi mesela bu normalmi bilemedim birde su aralar hem çok meme isteği artti hemde uyku düzenimiz çok saçma oldu sabah kahvalti sonradi 9-10 gibi 1-1 bucuk saat uyuyup kalkıyor aksam uykuyu bazen 5 gibi uyuyor bazen hiç uyumuyor 8 gibi gece uykusuna yatıyor buda onda huysuzluga sebep oluyor
21 aylık oğlum kendini güzel ifade ediyor, 3-4 kelimelik cümleler kuruyor ama uyku düzeni ve yemek yemesi çok sorunlu olduğu için son zamanlarda aşırı huysuz sanırım iki yaş sendromu böyle bir şey..

Back
X