20 aylık kızımın 25 günlük kardeşini kıskanmaması için ne yapmalıyım.?

gulenyuzumsunsen

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
10.651
28.756
Merhaba kk nın güzel anneleri ..
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
20 aylık bi kızım 25 günlük bi oğlum var.
sorunumuz şu ki kızım kardeşini emzirirken hırçınlaşıyo .sebepli sebepsiz ağlıyo.

O kıskanmasın huyu değişmesin diye emzirmemle yatağa koymam ve doğum öncesindeki gibi onunla oyunlar oynamaya başlamam bir oluyo.
ama yine de inatlaşmasına ya da ağlamalarına tutturmalarına engel olamıyorum.yetemediğimi ona haksızlık ettiğimi düşünüyo ve o üzülüyo kötü etkileniyo diye çok üzü lüyorum.
Yalnız kaldığında zarar vermeye çalışmıyo.
ağladığında anne bebiş ağlıyo süt ver diyo.öpüyo.başkalarına o benim kardeşim diyor böyle problemlerimiz yok ama yine de huyu değişti .
2 yaş sendromu denen şeylemi karıştı bilmiyorum .
nasıl davranmam lazım deneyimlerinizi önerilerinizi bekliyorum.şimdiden çok sağolun

Kuzum benim kıyamam :)) onun için büyük travma
evin sahibiyken bütün ilgi ondayken birden yabancı bir cisim geliyor (çocuk aklı böyle algılıyor sonra tahtı elden gidiyor
o yaşta yaşanabilecek en büyük acı minnakımın :)
konuşun gerçekten anlıyorlar
"annecim biliyor musun ben seni de böyle emziriyordum çünkü sen henüz yemeği bilmiyordun şimdi büyüdünnnn abla oldunnnn ama kardeşin bilmiyor henüzzz ona yardımcı olalım birlikte olur mu, bana yardım et olur mu annecim..."
siz daha iyi bilirsiniz tabi, anneler bu konuşma konusunda bence kahramanlar :)
o yaşta anlar mı demeyin, inanın anlıyorlar
güle güle büyütün yavrularınızı maaşallah subhanallah

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim..
inanın Konuşuyorum ..o daha küçük annem çok acıkmış süt içecekmiş diyorum .
bi yerde bebekten uzaklaştırmayın hatta yapmayı istiyorsa görev verin diye okumuştum. Altı kirlendiğinde bezini mendilini getiriyor. kustuğunu görünce aa kusmuş annee diye siliyor..
Görünür de kıskançlık yok yani gayet uyumlu .asıl canımı sıkanda bu içine mi atıyor diye üzülüyorum .bilmiyorum ben ondan daha çok etkilendim sanırım .

bebeği emzirmeden önce onu da çağırın. hadi gel kardesi sevelim diyin biraz okşamasına öpmesine müsade edin hatta kucağına verin. canını acıtsa hatta vursa bile kızmayın. severken engellmeyin.( tabi tetikte olun. büyük zarar olacak durumlar için.) sonra aa bak çok acıkmış diyin. onun dişleri yok yemek yiyemez sadece meme emer gibi laflar edin. hatta memeyi ona açtırın. yani benimsemesini sağlayın. bir de normal davranın aşırı ilgi göstermeye çalışmayın. üzülmeyin. yapacak birsey yok. hepsi de bizim canımız ciğerimiz.

Aynı söylediğiniz gibi yapıyorum , ağızına yiyecek vermesin diye onun dişleri yokmuş annecim süt içermiş diyorum .yaptığım hata sizinde dedğiniz gibi çok ilgi göstermek sanırım .

Bayılıyorum şu çocuklara ya kıskanmaları bile tatlı tatlı Rabbim kolaylıklar versin inşallah. Bence ilgiyi biraz kızınıza kaydırın. Biraz minnacık pofpoflamak gerekir mi acaba bilemedim tecrübem de yok aslında ama konuyu okuyunca boş geçemedim. Sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah kuzularınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…