20 aylik kizim ve bitmeyen kesik uykular

zeynebim111

Mis kokulum abla oluyor...oglum geliyorrr
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
1.473
2.232
53
35
Kizim 20 aylık. Düzenli saatlerde uyutuyorum emerek tabi. AMa öyle kesik yatıyor ki oldum olası huyu değişmedi. Aç tok yorgun farketmiyor. Banyo yaptirmakda aynen. Bunaliyorum bazen. Yeniden hamile olmakta beni stresli yapıyor sanırım ama napacagimi şaşırmış vaziyetteyim.
18 aylıkken odasını ayırdım.Gece emmesini kestim. Çünkü önceki hafta beni perişan etmiş. Sürekli ya emziriyor yada pispislamaktan kafam atmıştı artık. Sebepsizdi çünkü aç falan değil.daha aç yattığı günler daha iyi uyuduğu olurdu. Oda ayırdık gece sütten kestim. 5-6 dan sonra emziriyorum. Zaten genelde o saatten sonra max 7 ye kadar yatar o da kucagimda.
Gündüz uykusu max 1 saat 15 dk onunda 40-50 dk yatağında gerisi kucagimda. Böyle olunca bunaldim. Gündüz sürekli peşindeyim. İki yaş sendromu da var köpek dişlerin etkisi de ama artık bende de güç kalmıyor.
Kusura bakmayın çok uzun oldu ama nasıl düzelecek bu uykular. İki yasa kadar emzirip sonra kesmeyi düşünüyorum. Sutten kestigimde nasıl uyutacagim . Bir bilen anlatsa derman olsa çok mutlu olacagim

Benim bebeğim daha ufak 9 aylık emiyor.Çok uyanıyor geceleri.Emmese bile Memeyi ağzına almadan geri uyumuyor.Sizinki büyük ama kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazım.Bende kendisinin uyuyacağı günleri iple çekiyorum.Sallamadan uyumuyor gündüzde.

Bir arkadaim 9 aylıkken gece sutunu kesti canm. Şu an çocuğu iki yaşında öyle rahat ki uzun uzadıya uyuyor çocuğu. Hatta bir buçuk yaşındayken 3-4 saat gündüz uykusu yaptığını söylerdi. Gece süt yerine su vermiş. Uyumadan önce doyrmuş etmiş. Gece kalkınca pispislamis suyunu vermiş zor olsada başta yattı alıştı demişti. Bence sallanmayi biraktir ama canm. Büyüdükçe agirlasip zorlaşacak. Ve dikkatleri dagildikca besikte bile olsa bir saatten fazla sallanıyor bu bile mahveder insani

Ben 18 aylıkken gece sutunu yavaştan azalttim bir gelişim uzmanida böyle tavsiye etmişti. Süt vermeden suyu ver sakinlestir uyur bakalım değişecek mi diye. Bir ay bir gram değişiklik olmadı. Yeni yeni düzeldi. 9-4 arası güzel uyuyor. Sonrası muamma. Tabi arada kalktığı oluyor ve 5 ten sonra çok kaliteli uyumuyor ama daha iyi şimdiki hali şükür diyeyim. Gece kalktığını duyuyorum bazen anne anne diyor hemen gitmiyorum aglarsa gidiyorum. Bazen sadece seslenip yatıyor. Şimdi sabah 6 ya dek emzirmeme kararı aldim. Kimi günler yatıyor o saate denk çünkü.açlıkla hiç ilgisi yok uyanmalarin artık.

Bana da dr.su ver emzirme dedi.Uygulamaya başlamadım henüz.Geçen deniyim dedim nasıl bağırdı.Su vermemiştim pışpış yapıyım dedim.:) Bir ay da baya uzun bir sürede alışmış sizinki.Ama başarmışşınız .İnşallah ben de başarırım.Gece çok yıpratıyor kalkması.Sayamıyorum artık kaç kez kalkıyor.

Bence dene rahatlığı yasa. Ben şimdi ikincihamileyom durum ne gösterir bilinmez ama bende max on ayliga kadar gece emziririm. Tabi çok kalkmazss emsin birşey olmaz derim. Ama aşırı kalkiyorsa ınan ki aklı emmede kalıyor o yüzden. Zerrre açlıkla ilgisi yok. Kizim aç yattığı günler daha uzun yatardi. Hayret ederdim. Beni bezdiren gece boyu emzir arkasından saatlerce pispisla. Tatildeyken ne yattım ne kalktım anlama dm. Ve bir gece yok artik yeter dedim. Misafirim falan demedim. Gece ağlaya ağlaya yarım saatte geri yattı ama ağladığı süre ınan üç beş dk dir. Çok nazlı oluyor bebekler ve çok zeki kullanıyorlar. Hala vermedigimde ağlar ama verdiğinden daha derin daha kaliteli yatar.uykusuzluk günün kalitesini öyle etkiliyor ki bir süre sonra gerçekten asabi biri olup cikmaktansa gece kes az ağlar alışır. Hatta babası uyutsun uyutabiliyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…