20 aylık kızım sürekli vuruyor ısırıyor

Diş dönemi aşırı huysuzluk olabiliyor. Köpek dişlerde ve son azılarda feleğim şaşmıştı benim.
Öncelikle pedagog yardımı alsanız süper olur.
Bunun dışında duygu tanımlaması aşırı işime yaradı benim. Hissettikleri duygular korkutucu geliyor. Öfkelendiklerinde bunun ne olduğunu bilemedikleri gibi nasıl göğüsleyecekleri hakkında da fikirleri olmuyor. Bir şeyleri atıp ısırarak dışa vuruyorlar. Duygu tanımlaması yapmak gerekiyor ve bunun normal olduğunu, herkesin sinirlenebileceğini, üzülebileceğini, korkabileceğini, sıkılabileceğini bilmeleri gerekiyor.

Senin yanlış yaptığın bişey yok. Çocuk bu. Bilmiyor canının yandığını. Anlat canının yandığını, hafifçe saçını çek, o da anlasın. Ben kızıma öyle yaptım. O da yüzüme vuruyodu. Çok canım acıyınca bende öyle anlattım. Sonra yapmadı.

dönemsel olarak yapiyorlar.
kendi guclerini kesfetmeye calisiyorlar 1 2 aya unutur
siz dogru olani anlatmaktan vaz gecmeyin

benim yigenimde tukururdu herkese ya kotu bi durum ama sonrasinda geciyor mesela kus almisti ablamlar oda kusu kiskanmis tukure tukure hayvancagizi islatmis oda hastalanmis sonrasinda ölmüstu allah yardimciniz olsun

Merhaba. Bana bebeginiz fazla kısıtlandığını hissediyor ve bu sebeple size öfkeli gibi geldi. Yetişkine öfke duyan çocuğun güç ihtiyacı artar, çünkü yetişkinden öfkesini çıkarmak için yetişkin kadar güçlü olması gerektiğini bilir. Bu durum şiddet, inat ama aynı zamanda artan fiziksel yakınlık ihtiyacı olarak kendini gösterir. Bunlar sadece tahmin tabi, yanılıyor olabilirim.

Aletha solter - oyun oynama sanatı kitabını tavsiye ederim ben size. Çocuklarda karşılaşılabilecek bir çok problemin sadece uygun oyunlar oynayarak nasıl aşılabileceğini anlatan çok beğendiğim bir kitap. Okurken, varsa hatalarınızı da farkedeceksiniz.

O aylarda bebekler öyle oluyor büyüdükçe geçecek sabırlı olun lütfen ve üstünde durmayin konunun, önemsediğinizi belli etmeyin ve o an sakince yaptığının yanlış olduğunu söyleyin

Çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…