20 aylık bebek eğitimi

mavihuzur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
27
0
36
Balıkesir
Hanımlar, doktorlar sürekli 0-6 yaş çocukların en önemli zamanları , bu ilk 6 yıl çocuğa ne öğretirseniz kâr diyorlar. Ama tatmin edici bilgiler bulamıyorum. Benim oğlan 20 aylık onunzihinsel ve bedensel gelişimi için neler yapabilirim. Eğitici oyun ve oyuncaklar Yada artık be gerekiyorsa.

Şimdilik cümle kuramıyo baba anne mama kuş çedi ( kedi 😃 ) dede gel falan diyo. Her dediğimizi de anlıyor diyemem.

Jokerde falan çok güzel eğitici kitaplar var. Ben çocuklarıma aldım ve çok şey öğrendiler. Hem eğitici hem öğretici. Renkleri falan çocukların ilgisini çekiyor. Bi göz atın derim

Merhabalar,
Bebeklerin gelişimi için ilk 6yıl önemli evet,ama bu dönemde de herşeyi öğretmeliyim diye de kendinizi zorlamayın,zaten zaman içinde öğrenecekler herşeyi. Siz sadece mutlu ebeveynler olup,çocuğunuzu huzurlu ve mutlu yetiştirin,gerisi zaten gelecektir. Aksi taktirde ben çocuğuma her şeyi öğretmeliyim kuşkusu sizi ve bebeğinizi sıkıntıya da sokabilir. Şöyle ki siz sürekli bu kaygıyla : " aman şunu da öğrensin,bunu daöğrensin diye yaklaşırsanız,elbet bir de sonuç bekleyeceksiniz,bakalım öğrendin mi gibi. Bu durumda bebeğimizde sürekli bir öğretim havası içinde olduğunu hissettirecek ve rahat olamayacaktır. Zaten bebeğiniz şu anda 20 aylıkmış. Benim düşüncem siz sadece bebeğinizle mutlu mesut ilgilenin,akıllı ,eğitici oyuncaklardan medet ummak yerine kendiniz eğlenceli fikirler bulun,bebeğinize güvenin. Nasıl mı ? bebeğinizle konuşun,herşeyi ona anlatın.ama sorgulamadan,rahat olarak. Evde küçük görevler verin. Masayı kurarken size yardım etmesine izin verin mesela. Kırılmayacak şeyleri verin ve bunu benim için masaya götürür müsün diyin,arkasından teşekkür edin,olmadı mı beraber yapın,düşerse aaaaa bak öğrenemedin demeyin,gel beraber yapalım deyin. Çünkü 20aylık bir bebek oyuncaklar yerine sizinle ve sizin yaptıklarınızla,eşyalarınızla ilgilencektir.. Buna izin verin. Bol bol konuşun ama konuşurken onun göz hizasına inin,dikkat edin siz konuşurken dudaklarınıza bakmaya çalışır. Sadece oyun oynayın,o mutlu olsun,zaten gerisini öğrecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…