2 yıllık okul öncesi mantıklımı sizce

umutsuzwaka

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
60
0
16
Ankara
mrb ben bu sene ygs ye girdim ama pek iyi sonuç alamadım.4 yıllık gelmez yani.2 yıllık okulöncesi bu sene sonmuş galiba eğer seçmezsem seneye o şansımda yok.2 yıl dan sonra 4 yıla dikey geçişde çok zormuş galiba.sizce 2 yıllık seçmelimiyim bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

cnm merhaba... sen kız meslek mezunu msun? 2 yıllık bitirnce okulöncesinde, okullarda ücretli öğretmenlk yapablyorsun. ama hiçbir zaman kadroya geçemezsin... hatta kadrolu öğretmen gelince sen okuldan ayrılmak zorunda kalırsn.. sende biliyorsundur belki... Bir de şimdi veliler de bi takıntı oluştu, çocuklarınn öğretmeninin 2 yıllık mı,4 yıllık mı,lise mi soruyorlarmş da öyle çocuğunu o anasınıfına kayıt yaptrtıyorlarmş diye duydum.. bu takıntı her velide yaygınlaşrsa 2 yıllıkları ücretli öğretmen olarak almak istemeyebilirler gelecekte ve iş bulma imkanın azalablr.. cnm eğer garanti bi kreş vs. bi yer varsa sana iş verecek o zaman gideblrsn. tabi evine de yakınsa yol parası vermezsen ücretli öğretmnlk iyi.. eline aylık 900 civarı bi para geçer.. ve tabi sigorta... özel kreşleri bilmem... Ama cnm kpss sınavına girmek istersen zorluk çekeblrsn kpss de.. kpss de mesleki bölümler 3001 koduna giriyor ve tabanlar çok yüksek... memur olmak biraz hayal gibi oluyor... ama kpss düşünmüyorsan amacın anasınıflarında çalşmaksa git ama bir yıl daha vde kalıp çalşıp seneye sınavda başarılı olablrm diye düşünürsen o zaman bekle... bu yıl sonmuş galiba 2 yıllığa geçiş ama bu yüzden de koca bi hayatını riske atma.. ben moda tasarım mezunuyum 2 yıllık. bende dikiş nakış öğretmenlği yapablyorum halkeğtmlerde .. dikiş nakış öğretciliği yaptm kadrolular benm 3 katımı alıyorlardı ben onların 1/3 ünü.. bu insanın zoruna gidiyo... Bide tatillerde maaş kesiliyo.. yaz tatillernde para almıyosun.. o da kötü.. bana şu an devlette çalşmak cazip geldi.. kpss ye çalışıyorum ama mezun olduğum 2 yıllık bölüm mesleki bi bölüm olduğu için tabanlar çok yüksek 90 civarı bende açıköğretmden iktsat okuyorum şu an da kpss için... cnm sen bilirsn ama eğer yeni mezun olduysan liseden yaşın daha küçük 1 yıl daha bekle derim ama seni yanıltmakta istemm.. Allah yardımcın olsun.. inşallah senn için hangisi hayrlıysa o olsun

çok saol canım gerçekten çok güzel anlatmışsın.evet kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum bu sene mezun oldum. bende aslında seneye tekrar girmeyi de düşünüyodum.şöyle bişey var dediler bide 2 yıllığı seçtiğin zaman mesela 1 yıl okudun o yıl sınava tekrar girdin 4 yıllığı kazandığın zaman gitttiğin 1 yılı eksiltip 3 yıl daha okuyup bitirebiliyosun dediler.bu bilgi doğrumu bilmiyorum o yüzdende biraz mantıklı gelmşti bana 2 yıllık.

cnm seni yanıltmayayım ama ben onu şu şeklde duydum... 2 yıllığa gittn diyelim mezun oldun, baştan öss ye girdin çocuk gelişimi 4 yıllık kazandın, o okuduğun 2 yılı 1 yıl sayıyorlar ve 3 yılda mezun oluyorsun diye duydum cnm.. Benm bildiğime göre 2 yıllığa gidip 1 yıl okuduktan sonra 4 yıllık kazanıp gitsen düşme olmaz cnm , 2 yıllığı bitirnce düşme oluyor diye biliyorum... ama seni yinede yanltmak istemm yanlş biliyor olablrm... Cnm kendine sor ben seneye çok azim edip kazanablrmym 4 yıllığı diye sor....! ama sonra 2 yıllıktan sonra iş bulursan çalışıcaksn unutma bide kadrolu olmadığın iiçin kadrolulara göre düşük ücret alacaksn.... BEn de bi zamanlar senn gibi düşünceler içersndeydim.. öss yi kazanamamştm. 2 yıllık çıktı... o zamanlar benm bölümm tek bi yerde vardı okul puanı en yüksek olanları alıyorlardı... o yüzden cazip geldi gittim ama pişman oldum keşke 1-2 yıl daha bekleseymşm diyorum... sonra 2 yıllık mezun olunca burun kıvırıyorlar... sonra 4 yıllık aöf okumaya başladım şimdide aöf yi küçümsüyorlar 4 yıllık olmasına rağmen açıköğretm olunca insanlar nurun kıvırıyo... o yüzden içimde ukde kaldı 4 yıllık örgün kazanmak istyorum yaşım 24 olcak eylülde ve önümüzde ki lylgs sınavına girmeyi düşünüyorum.. pişman oldum.. şimdi başladğm yere geri döndüm... yıllar sonra yaş ilerleynce daha zor oluyor... şimdi senn yaşında olsaydım 1 yıl dersaneye gider gece gündüz çalşrdım 4 yıllık için. bölümün güzel bi bölüm 4 yıl okuyup bitrnce kpss de çok zorlanmycaksn hem atamalar kolay oluyor sizde.. bizim bölüm 4 yıllık okusanda kpss de şanssz senede 1 tane ancak dikiş nakış öğretmeni atıyorlar... ben kazanrsam 4 yıllık dikiş nakş öğretmnlği 3 yılda birrrsem.. sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum çünkü bizde durum vahim ancak ünv.lerde kadro bulablrm .... lisede vs. kadro olayı çok zor.. kpsss çok zor... kat sayı kalktı diyolar.. meslek liselernn önünde ki engel kalktı diye duydum.. birazda o yüzden ümitlendim baştan ünv. okumaya ama biraz geç kaldım...

ailemle tekrar konuştum böyleymiş diye anlattım işte bu yıl dersaneye gönderelim seneye tekrar gir sınava 4 yıllığı kazanmaya bak dediler.çok saol canım yardımın için hiç bi bilgim yoktu çünkü.çok teşekkür ediyorum :)

ricaederm cnm. en mantıklı 4 yıllık... 2 yıllıktan birşey olunmuyor yani girdğn işlern garantsi olmuyor... ancak kpss de oluyor kpss de de geçecek bi 2 yıllık okumak lazım büro yöntm,adalaet myo,muhasebe gibi.. cnm inşallah seneye güzelce hazrlanp 4 yılllığa gidersn başarılar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…