2 yıllık mezunlar öğretmenlik yapabiliyor mu?

MENAR

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
2.149
3
0
İçel Mersin
Arkadaşlar merhaba ben MYO mezunuyum
büro yönetimi sekreterlik okudum
ilköğretim yada lisede öğretmenlik yapma şansım varmı fisfisfis

vekil öğretmenlik oluyormuş tam olarak kavramları bilmiyorum
yardımcı olur musunuz
biraz araştırdım bi kaç sitede mutlaka pedagoji eğitimi alınması gerekir yazıyor
bi arkadasımda en az 4 yıllık bir bölüm bitirmiş olman gerekir dedi.
Şuan aöf 4.sınıfta işletme okuyorum

herhangi bi ticaret lisesinde yada ilköğretimde öğretmenlik yapabilme imkanım varmı
yardımcı olursanız çok sevincemopuyorumnanaktan

Ücretli öğretmenlikte öncelik 4 yıllık fakülte mezunlarınındır.
Ama 2 yıllıkları da ücretli öğretmen yapabiliyorlar.lmaz:

Cevap verdiğiniz için teşekkürler kızlar
vekil yada ücretli dediğim gibi tam bilmiyorum kavramların ne anlama geldiğini,şartlarını

hangi branşlar için başvurabilrim bunu öğrenmek istiyorum
nette buna ait hiçbirşey bulamadım
branş sınırlaması vardır illa ki değil mi :uhm:

menar canım ücretli öğretmenlik için yaz tatili döneminde diplomanla birlikte milli eğitim müdürlüğüne gideceksin ve dilekçe vereceksin ücretli öğretmenlik yapmak istediğine dair. Milli eğitim bir sıralama yani liste yapacak. Önceliği eğitim fakültesi mezunlarını veriyorlar. 2.sırada/listede diğer 4yıllık üniversite mezunları oluyor. 3.sırada/listede ise 2yıllık üniversite mezunları oluyor. Eğer ki 1.ve 2. listedekiler boşluğu dolduramazsa 3.listeden alıma geçiyorlar.
Ama benden sana tavsiye ücretli öğretmenlik yapmaman yönünde olacaktır. Çünkü hiçbir devamlılığı yok. Yeni bir öğretmen geldiği anda sana hemen güle güle derler.

bu ükede bı donem mühendısler bıle ogretmen olarak atanmıstı
yengem ınsaat muhendısıydı büroyu kapadı ogretmen oldu ne alakası varsa tam benlıkmıs derdı bı de
hayırlısı olsun ama ben ılk defa duyuyorum coocuk gelışımı okuduysanız olabılır galıba
babam okul müdürlüğü yapıyor bır sorayım senın ıcın

vekil öğretmenlikte öğretmenin kadrosu vardır okulda ama izne ayrılmıştır örneğin sen o öğretmen izinden dönene kadar onun derslerine girersin.vekil öğretmenlikte derse gireceğin süre bellidir. örneğin 3aylık izin almışsa öğretmen 3ay derse girersin. yani ne kadar çalışacağını bilirsin.

Ücretli öğretmenlikte ise okulda boş kadro vardır, o kadroya atama yappılmamıştır ve atama yapılana kadar derse girersin. ücretli öğretmenlikte ise ne kadar çalışacağını bilmezsin. göreve başlarsın ve pat diye atama olur ve sana ihtiyaç kalmaz artık. yani burda şu kadar çalışacağım bile diyemezsin.

Maaşta da farklılık oluyor ama net bilmiyorum onu.

yapabildiğini zannedersin en fazla.. okuduğun bölüme bir bak istersen öğretmenlikle uzaktan yakından bir ilgisi var mı diye.

allah askına su an her ogretmen ınogretmenlıkle ılgısı var mıı
lıse matematık hocam 10 matematık sorusu yaparak anadolu lesine atanmıstı ve soruları cozemez elı tıtrerdıı bızden korkardı ...
eger gercekten yapabılecekce yapar kıı dedıgım gıbı su an ogretmen dıye bılınen cogu kısı zamanında muhends ya da işletmeci idi bırı de benım yengem saygılar :)

Farklı fakülteden mezun olup da şuan öğretmenlik yapan kişilerin emekli olması yakındır. anadolu lisesinde görev yapmak içinse sınava girmek şarttır.

e yani? demek ki öğretmenliği sadece öğretmenler yapmalı. sizin bahsettikleriniz de yapabildiğini zannediyor sadece.

yapabildiğini zannedersin en fazla.. okuduğun bölüme bir bak istersen öğretmenlikle uzaktan yakından bir ilgisi var mı diye.

hiç sormaaa

ay bi de ticaret lisesi ve ilköğretimde diyor ya. çok alakalılar ya birbirleri ile. arkadaşım hak ettiğiniz işleri yapsanıza. ne hakkınız var o yavrucakların hakkına giriyorsunuz. yazık günah değil mi onlara ya.
insanlık nerede kaldı şu dünyadakötükedihüso

Yusuuumm sana sormalıyıdım aslında canım hiç aklıma gelmedin yaa:kedi:
çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim tatlım a.s.
Şuan aöf de işletme son sınıftayım zaten
bu sene okulumu bitirisem demek ki 2.sıraya girmeye hak kazanacağım
hemde legal olarak
şakkıdı

Sizlerin alakayı ne kadar bilmediğinde çok bariz arkadaşım
ayrıca insanlığı sen bununla ölçüyorsan eğer navb
beni tanımadığın halde,hakkımda sui zan ediyorsun
nerde kaldı senin insanlığın?
Benim alanım teknik bir alan ve ticaret liselerinde büro yön.sek bölümü vardır.
Dolayısıyla eğer bu tarz bir imkan varsa ilköğretimlerde bilgisayar ve bu liselerde de yine bilgisayar,klavye teknikleri,mesleki yazışmalar,bilgisayarlı muhasabe
vs tarzında derslerine girebilirim.
tabi meb hak tanıyorsa.

Kimsede kimsenin hakkına girmiyor ayrıca.
Bu ülkede eline diplomasını alan kaç kişi hakkıyla mesleğini yapıyor?
O kadar zaman okul okuduk bütün öğretmenlerimizden
memnun kaldık diyebilir miyiz?Hayır
kimi işini adam gibi yapardı,kimi de bizlerin hakkına girerdi.
Halbuki hepside eğitim fakültesi mezunu?
Hani burda eşitlik?

İnsanlarla,çocuklarla iletişimi kuvvetli olan birinin mesleki alanda da yeterliliği varsa
ben öğretmenlik yapmasını hiç de tuhaf bulmuyorum.
Elbetteki öncelik eğitim fakültesi mezununundur ama bi hak varsa isteyen de kullanabilir.
Benim alanım sekreterlik olarak geçiyor ama bir lise mezunuda kalkıp sekreterlik yapabiliyor.İşini hakkıyla yerine getiriyorsa neden yapmasın ki.

Sistemi eleştirmenin yeri burası değil bence ortada bi pasta var ise herkes aslan payını almak için uğraşır.Şartlar elveriyorsa neden olmasın:1closedeyes:

Şu an imkanım olsa ki lise mezunuyum , öğretmen olmayı isterdim.Gayette kendime güveniyorum bu konuda , ortaokuldayken ilkokulların boş derslerine girer ders yapardık onlarla.O zamanki aklıma onu yapabiliyosam , şimdiki aklımla çok daha iyisini yaparım.Ayrıca bunlar için kitaplar yok mu? Eğer imkanı varsa neden yapmasın öğretmenlik.Siz o bölümü okudunuz diye illa ki en iyi öğretmen siz mi oluyosunuz.Ne öğretmenler biliyorum ben, biri hediye vermeyenleri geçirmez, biri aidat parasının biri ödenmedi diye çocuğun hakkı olan takdir belgesini vermez.Çok öğretmen tanıdım, işini iyi yapanda var yapmayanda.ınsanın içinden geliyosa ve imkanı varsa neden yapmasın yani. Menar' a katılıyorum bu konuda.Buna karar verecek olan siz değilsiniz.Madem öğretmenliğinize bu kadar güveniyosunuz , o zaman ilk önce cümlelerin baş harflerini büyük yazmayı da unutmamalısınız.Öğrencilerinize de böyle yazım hatalarıyla ders veriyosanız yazık yani.

Tartışmaya gerek yokki bu konuda. Eğer boşluk varsa vekil öğretmenlik şeklinde yapılabiliyor sanırım. Bir de büro yönetimi bölümü var meslek liselerinde eğer açık varsa belki o bölümde olabilir. Tabiki öğretmenlik öyle dışardan bakılınca kolay görünen bir meslek gibi olabilir ama hiç öyle değil. O formasyon dersleri cidden önemli çocuğun geliişim dönemini bilmek uygun yöntem ve tekniklerle anlatmak vs. Ama şu var bir çok okulda dersler boş ve yeni bir atama durumu da yok. Boş geçmesindense en azından belli bir birikimi olan insanların vekil olarak da olsa girmesi uygundur. Belki tek cümlesiyle o arkadaş bi kaç öğrencinin hayatını değiştirecek bilinmez. Bir de zaten bu ülkede veterineri ziraatçisi kapıdan içeri bakanı alıpta öğretmen yapmadılar mı? Hani sistem mükemmeldi de bu arkadaş mı bozacak. O açılardan da düşünmek gerek.

Ücretli olsa neöğretebilir ki 2 yıllık mezun?Olmaz.Ben işletme mezunu olacağım ama öğretmen olabilir misin deseler hayır.Çünkü ben o yöne hazırlamadım kendimi.Ben öğretmenlik okumadım ki.Bunun ücretlisi falan da olmazlmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…