Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2 yıl anaokuluna gitmenin avantaj ve dezavantajı

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum...

Bu konuda neler söyleyeceksiniz çok merak ediyorum...

Henüz 1 yaşında bir çocuğum var...
Geçenlerde 0-3 yaş bir bakım evi buldum...
Fakat bu diğerlerinden farklı...
Ona sadece bakım evi denemez sanırım aynı zamanda bir dil okulu gibi birazda...
"çocuğunuzun 2 ana dili birden olsun" diyorlar...
Sadece İngiliz çocuk bakıcıları getirmişler onlar bakıyormuş çocuklara....
Ninniler bile İngilizce imiş, Bir nevii sabah çocuğu İngiltere'ye bırakıp akşam alıyorsunuz gibi...
Gerçi oldukça da lüks bir yer ve pahalı açıkçası...
Lakin çocuğun herkesden farklı olarak, avantajlı bir şekilde, 2 anadil bilerek hayata başlaması vaadi beni çok etkiledi açıkçası...
Eğer doğru ise dil öğrenmek için ileriki yaşlarında uğraşması gerekmeyecek...
Ama yinede bilemiyorum... Fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var...
Lütfen esirgemeyin... Teşekkür ederim...

aslında güzel bir uygulama fakat ingiliz bakıcların gelenekleri ve dini yapıları sizin yapınıza uymuyorsa sıkıntı olabilir.ingilizce öğrenme bölümü güzel ama aması var:)

şu an bende aynı durumdayım kızım dört yaşında normalde seneye gidecek anaokuluna bu yıl çok ısrar ediyor okula gitmek için samimi arkadaşı başladı kendisinden 1 yaş büyük tabi arkadaşı ama ben kararsıızm ezilirmi 1 yaş büyük çocukların içinde acaba diye düşünüyorum. normalde çok girişken ve kendine güvenen bir çocuk güven eksikliğine neden olurmu 1 yaş büyük çocukların içinde yeteneksiz hissi yaratırmı tek düşüncem bu...
deneyimi olan arkadaşlar yazarsanız sevinirim...

özellikle yeni başlatılan 4+4+4 eğitim sisteminde, okul öncesinde 2 yıl eğitim almak çocuğa çok katkı sağlar. orayı okullar gibi öğretim ağırlıklı bir yer olarak düşünmeyin. eğlenerek birçok şey öğrenecek, her yönden gelişecek.

birçok uzman, çocuk kendi dilini öğrenmeden önce, yabancı dile olumlu bakmıyor. 3 yaştan sonra, kendi dilinin bir çok özelliğini öğrendikten sonra olabilir, diyor...

bence, 1 yaş büyük çocuklar ile değil, kendi yaş grubu ile birlikte gitmesi çok daha iyi olur. küçük yaşlar için 1 yaşta gelişim bakımından farklılık çok olur.

merhabalar ben de okulöncesi öğretmeniyim .anasınıfında bana bi öğrenci iki yıl gelmişti ikinci sene çok sıkıldı.aynı öğretmene gitmesine kesinlikle karşıyım ben.. ilerde kendi çocuğumu da bi yıl gönderme taraftarıyım.. bence anaokulu eğitimi bir yıl yeter ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…