Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2 yıl anaokuluna gitmenin avantaj ve dezavantajı

f.b.t.l

rabbim hayırlısını ver
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2008
1.277
640
323
İstanbul
anaokulu öğretmenleri ve tecrübeli annelere sormak istiyorum.kızımı önümüzdeki dönem ve sonraki dönem anaokuluna yollamayı düşünüyorum ama korkularımda var.evde yalnız akşama kadar.hiç arkadaşıda yok.onun için önümüzdeki yıl yazdırmak istiyorum anaokuluna.hemde küçük yaşta eğitime başlasın istiyorum.7 çok geç sözüne katılıyorum fakat çoğu kişide 2 yıl yollarsan okuldan bıkar sonra okumak istemez,sıkılır gibi şeyler söyleyip gözümü korkutuyorlar.sizin önerileriniz nelerdir.beni tecrübelerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim.

selam çocuğunuzu iki yıl üst üste okula göndermeniz hiçbir sakıncası yok okulöncesi öğretmeniyim inanın faydasını göreceksiniz özellikle çocuğunuz için çok yararlı olacak

canım hiç problem olmaz hatta daha ii olur.görümcem küçük kızını gönderdi 2 yıl üstüste bu senede 1.sınıfı okuyo zehir gibi maşallah.bence 1.sınıfı okuyacağı okulun anaokulunu seçersen rahat olur hem arkadaşlarıyla okula devam eder hemde okul hakkında fikir edinmiş olursunuz...

valla, kıyaslama yanlış bence, ilköğretimle anaokulu eğitimi farklı
bence gönder, madem arkadaşıda yokmuş, onun için daha da gerekli, yok içime sinmiyo dersen yarım gün gönder, 4 saat nedir ki, bence haftasonu bile gitmek isteyecektir,

ızninizle ben bir cocuk gelişimci olarak cevaplamak istiyorum belki yardımcı olabilirim.
Çocuk anne karnından ayrıldıktan sonra baslı basına bir bireydir artık ve büyüdükce kendi özgürlüğü gelişir..onu kendi korkularımızla endişelermizle yetiştirmemizin gereği yok..2 sene değil 5 sene bile gitse çocuk sıkılmaz..siz arkadaslarınızla görüşmelten sıkılır mısınız?aktif olmaktan sıkılır mısınız?bu sorularınızı cocuğunuza indirgeyerek cevap verin lütfen.
bunlar bizim kuruntularımızdır.
arkadaslarıyla oyun oynamaya,aktif ve sosyal hayatın parcası olmaya her gün yeni bilgiler öğrenmesi ve bu bildiklerini aksam annesine babasına anlatması ne güzel bir seydir öyle değil mi?
aksi takdirde cocuğunuzu günlere tasıdğınızda sürekli sizin kadın muhabbetlerinizi duymasını ve bunları öğrenmesini mi tercih edersiniz?
anaokulu cocuk bakım yeri değil,eğitim yeridir.Küçük yaşta oyunla eğitildiği yerdir.
kesinlikle göndermelisiniz çocuğunuzu...

benıde annem krese 3yıl ust uste gonderdı calısıtıgı için özguvenı gelısıyor kendı basına bır bırey oldugunu daha cabuk kabullenıyor anneye sureklı yapısık yasamıyor yolla canım benım oğlum suan 3aylık ılerde bende yollayacam

2 sene anaokuluna göndermekte her hangi bi sıkıntı yoktur... bende bu işin içinde olan biri olarak ileride çocuğumu mutlaka 3 yaşından sonra anaokuluna göndereceğim...
anasınıfına 2 sene üst üste göndermenin çeşitli sıkıntıları oluyor... ben onu kesinlikle tavsiye etmiyorum...
çocuğun aynı yaşlarda olan arkadaşları ile bir arada bulunabileceği bir sınıfta olması önemli... bu yüzden anaokullarını tavsiye ederim...

bende 2 yıl anaokuluna gittimiş biri olarak nacizane fikrimi söleyeyim.
şuanın şartları daha iyidir tabi 20 yıl öncesinden bahsediyorum..öğretmenler daha eğitimli insanlar daha bilinçli ama ne bileyim ben çok sıkılmışdım okuldan sabahları uyanrdım dua ederdim lütfen annem uyanmasında gitmeyim diye belki birazda okumak yokdu içimde ama buda etken olabilir.2yıl anaokulu,8yıl ilköğretim,4yıl lise,4yıl üni.,mastırdı doktoraydı derken hayatının yaklaşık 20 yılı böyle geçicek.bana göre en sağlıklısı ilk yıl haftada 2 gün yavaş yavaş alıştırmak bir çok gelişmiş ülkelerdede bu var.birde 2 yıl anaokuluna gidip alışıp daha sonra ilkokula geldiğinde bocalayabilir çocuk.

Ben kızımı 4 yaşında ana okuluna başlattım. 4,5,6 yaş grupları olmak üzere 3 sene gidecek okula..
Bu hafta sonu müsameremiz var, henüz 4 yaşında ve özel bir kostümle sahneye çıkacak.. Tüm aile (dedeler, dayılar vs) onu izleyeceğiz. Çok heyecanlı, mutlu..
Dün akşam "anne dönüş pozisyonunu çalıştır bana" dedi. "pozisyon" kelimesini kullanmasına hepimiz şok olduk..
Bu arada mesela geçenlerde tiyatroya gittik.. Keşke arkadaşlarımda olsaydı dedi. yani seviyorlar yaşıtlarıyla olmayı, hele ki kışın ev sıkıcı olur.
Bence sıkılmaz özetle.. Sıkılırsa anlarsınız, biraz geri çekersiniz.

çocukların evde durmaları yerine bir kuruma gitmeleri çok faydalı oluyor yukarıda bir arkadşaın dediği gibi bende 2 sene anaokuluna gittim hatta 3 yaşında başladım 5te artık pes ettim beni birinci sınıfa yazdırın die isyan ettim. ama işte şimdiki gibi deildi ozmnlar... ben kesinlikle öneriyorum...

oğlum bu yıl beş yaş grubuna gitti seneye de altı yaş grubumuna gidecek; okul kapanmasını istemiyordu bile....Kelime dağarcığı iyiydi şimdi deyimleri bile rahat kullanıyor; el becerisi gelişti vs...

4 yaş sonrası çocuk yuvalarına göndermek faydalı olur tabi ama saatlerini iyi ayarlamakta fayda var düşüncesindeyim. yani 4 yaşındaki bir çocuk 09:00 - 17:00 (mesai saati gibi) anneden ayrı kalmamalı. (zorunlu haller dışında tabii)

okul öncesi eğtimi öğretmeni olarak hiç düşünmeden gönderin derim. Ancak yaşıtlarının olduğu gruba...Bazı ilköğretim okularında 5-6 yaş gurubu karışıktır. Böyle bir gurupta eğitim görmek 5 yaş çocuğunda özgüven eksikliği yaratabiir(kendini 6 yaş arkadaşlarıyla kıyaslar onların yaptığını yapamazsa yetersiz hisseder)

bende oğlumu 2 yıl gönderdim bunun dezavantajı çocuk okuldan sıkılıyor diğerlerine göre daha isteksiz oluyor. Avantajı ise ilkokula adaptasyon daha rahat oluyor.

arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen bana yazsın ben kızımı anasınıfına göndereceğim beylikdüzü beyfen kolejini düşünüyorum bu okulla ilgili bilgisi olan varmı.yada beylikdüzü tarafındaki en iyi okullar hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşırmısınız

ben bir yıl gönderdim oğlumu 2004 yılı doğumlu fakat gördüğüm hatalar neydi onu paylaşayım bazı çocuklar 2003 bazıları 2002 oluyor ve bazı çocuklar kreşe gidiyorlar oradan daha fazla şeyler öğreniyorlar birde öğretmen sınıfta çocuk ayrımı yaparsa çocuk daha çok içine kapanabilir yaşları büyük olan çocuklar farklı aktivelerde bulunabilir ama kreşe gitmemiş yaşı küçük çocuklar aktivelerde bulunamazsa öğretmen dengeyi tutturamazsa o başaramayan çocukta içine kapanır okuldan soğuyabilir herşey öğretmenin elinde başka birşey değil sorun ancak o zaman ortaya çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…