Bebek Beslenmesi 2 yasındakı ogluma hıcbısey yedıremıyorum.lutfen yardım....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlum yemeyi bırakın 18 aylık oldu hala çiğnemiyor hele yutma esnasında en ufak bişey takılsa boğazına hemen kusuyor sürekli öğürme halinde napıcağımı bilemiyorum bu çocuk nasıl öğrenecek çiğneyerek bişeyler yemeyi çünkü herşeyi bütün bütün yutmaya çalışıyor o kadar bunalsdımki bu hallerinden geçenlerde 9 aylık bi bebek gördüm marul yiyodu daha benimki marulu bırakın yumurtayı sulandırmadan yiyemiyo ne yapmam gerek lütfen yardımscı olun arkadaşlar((

benim oğlumda 2 yaşını üç ay geçti 27 aylık,inanırmısınz hiç birşey yemiyor ne meyve ne sebze ne kahvaltılık peynir falan hayatta yemiyor.birtek yediği şey sütlü cici bebe ve şu çilekli sütlerden içiyor ha birde köfte seviyor o kadar .normal sade sütde içmiyor biberondan da nefret ediyor,tam bir çikolata canavarı akşama kadar ver yesin abur cuburu çok seviyor krakeri falan.bebeklerde dönem dönem oluyor hiç canını sıkma hemen hemen herkez bu problemi yaşıyor sende acıkmasını bekle ne isterse neyi seviyorsa onu yedirmeye bak.sağlığı yerindeyse kilosu falan, bırak stres etme acıksın bak bakalım nasıl yiyiyor .benim oğlum tarhana çorbasıyla yayla çorbasını çok seviyordu şimdi bıraktı ne zamandır yemiyor bile. bekle sabret elbet yiyecekler.diş çıkartıyorsa ondanda yemek istemeye bilir.ben çok üzülüyordum eşime hiç birşey yemiyor bu çocuk diyordum,oda bana boşver hayatım yediği kadar neyi seviyorsa onu yedir arkadaşlarımızlada konuşuyoruz herkezinki hemen hemen aynı ben vitaminde denedim hiçbir işe yaramadı.

Benim 22 aylık oğlum var,aynı iştahsızlıklar çiğnenmiş yemeklerle dolu halılar,
yüzüme bile sıçrayan reddedilmiş çorbalar,
Hiç huysuz değildir,hiç ağlamaz ama inanılmaz bir dağıtma potansiyeline sahiptir ve hiçbirşey yemeden ve bi saniye bile durmadan nasıl yaşıyor bu çocuk?
Ben eline biberon bile veremem çünkü sonuç sütle sıvanmış yastıklar ve sehpalar olarak bana dönüyor.
Kavga ediyoruz ,bağarıyorum,annem sadece cumartesi berabersiniz ondan da bağırıyorsun bu çocuğa diyor,
Ama sevmeye vaktim kalmıyor ki,
Yemek yedirmeye uğraşıyorum ve temizlemeye ve biten bir cumartesi.
Çünkü o gün arka arkaya cam kırıyor,saksı toprağı döküyor,yıkanmış çamaşır sepetini ters çeviriyor,çöpe dadanıyor.
Bazen fıttırıyorum.

benim oğlumda süt ve süt ürünlerini asla yemiyor.inatlaşmayım diye çok üstüne gitmedim .33aylık hala asla süt,yoğurt v.s yemiyor.kalsiyum düzgün alamıyor ne yapabilirim sizce kızlar??

benim oğlumda süt ve süt ürünlerini asla yemiyor.inatlaşmayım diye çok üstüne gitmedim .33aylık hala asla süt,yoğurt v.s yemiyor.kalsiyum düzgün alamıyor ne yapabilirim sizce kızlar??

canım yoğurtlu.sütlü çorbalardan denedinmi bilmiyorum.yayla çorbası,sütlü kabak çorbası..gibi..yada mesela çoğu bebek labne peynirini sever.onu deneyebilirsin.yada yemeğinin yanında bir yemekten bir çorbadan şeklinde verdiğimde benim oğlum çok güzel yiyor bu şekilde deneyebilirsin.a.s

arkadaşlar siz yine yeni sayılırsınız benim kızım 4,5 yaşında hala yemiyor. sadece makarna , pilav, çorba yiyor daha yemeklerin tadını bilmiyor . doktora götürdüm üstüne düşme yiyecek dedi ama işte annelik bırakmıyoruz lütfen bir fikriniz varsa banada söyleyin...

Benimde kızım 17 aylık ve hiçbir şey yediremiyorum 1 aydır. Eskiden sadece reklamlar karşısında yerdi şimdi hiç yemiyor. O zamanlarda üzülürdüm tv karşısında yemeye alıştı diye. Keşke yesede tv karşısında olsa.

benim oğlum da 2,5 yaşında.aşırı yemek seçer her şeyi yemez.çorba içer sadece.ben de çözümü içerisine ne bulduysam katmakta buldum.mesela balık yemez.ben de balık çorbası yaparım.patatesinden soğanına havucuna bulguruna kadar aklınıza ne gelirse doldururum.balıkları ayıklarıp blendrdan geçiririm.
ya da normal etle tavukla yaparım.
kahvaltısını da asla öyle peyniri ekmeği sütü falan tek tek yemez.yine bulduğum herşeyi karıştırır o şekilde yediriyorum.
nasıl olsa birgün anlıycak.normal birşeyler yemek istiycek.o zamana kadar hiç yememesindense böyle kandırmak daha mantıklı.en azından her şeyden vitamin alıyor.
mesela süt asla içmez.ben de onun yerine çorbasına yedirirken koca bir kaşık yoğurt eklerim.ve bol peynir yediririm.
tabii bunları yedirmek kolay olmuyor.şimdi en son metodumuz evde mumları yakıyoruz o üflüyor biz yakıyoruz.tabii bu arada yediriyorum.
benimki köfte yemez.yeseydi sebzeli köfte yapardım.tavuklu balıklı vs.
hiç sinirlerinizi bozmayın bu yaşlarda hepsi iştah sorunu yaşıyor.ben de hep üzülürdüm ama bi şekilde üstesinden geliniyor.
ben vitaminlere karşıyım aslında ama en zor zamanlarımızda kullandım açıkçası.
çinko da iştah açar.tabii doktora danışmak gerekiyor mutlaka.

tam inatlaşma dönemi 2,3 yaş arası.. benim ablamın 2,5 yaşında bi oğlu var.. o da çok inatcı.. ablam ne derse tam tersini yapıyo... yemek konusunda da öle... ablam masaya oturtturuyo yemek iyeceği zaman.. aman oğlum sakın yeme, lütfen nolur yeme falan diyo kaydirigubbakcemile3 o da banane ya yicem işte görürsün sen deyip az bişey yiyo... hiç yememesinden iyidir yine... :hulya:

canım bende aynı şeyleri yaşıyordum biraz aç bıraktım aç bırakınca bak nasıl yiyecek süt de verme bitti de. bende senin gibi kızıyorum çıldırtıyor beni bağrıyorum yanlış ama napalım oluyor. benimde şöle bi sournum var her gece 3 4 biberon süt içmeye kalkıyor sizlerin çocuklarıda içiyormu öle nasıl bıraktırcam

benim kızımda 2 veya 3 biberon içiyo hep kalkıyo vermeden de uyumuyo ağlıyo dayanamayıp yine veriyorum mama verirken daha az kalkıyordu 1 yaşında daha yeni süte geçtik ama daha fazla kalkmaya başladı içine cicibebe de koyuyorum...yanlışmı yapıyorum..

kaydirigubbakcemile3merhabalar
benimde 2.5 yaşında oğlum var,oğlum 12 aylık olduğu dönemde doktorumuza oğlumun meyve yemediğinden ve dolayısıyla vitamin alamadığı gibi kaygılarımdan bahsetmiştim,oda bana iyibir vitamin verdi bu aya kadar kullandım arada tahlillerini yaptırdım çok faydası oldu doğrusu tavsiye edebilirim.ayrıca alerjiyede iyi geliyor biraz rahatlatıyooo ,multı talbss LGG ,ben tableti ezdim yemeklerine mamalarına karıştırarak verdim ahududu aromalaı güzelll içinkaydirigubbakcemile3 vitamin ve minerallari çok iyi.yerimseniben

Benim oğlum henüz 8 aylık ancak biz bile şimdiden yemek savasına girdik. Önceleri nispeten daha iyiydi çeşitli numaralar yaparak yediriyordum ama şimdi tüm numaraları öğrendi. kaşığı elimde görür görmez ağzını sımsıkı kapatıyor. Hiçbirşey yemek istemiyor. Yumurta sarısını bile ne hallere getirip vermeye çalışıyorum gene veremiyorum. üstüne düşmemek çözümmü bilemiyorum ama bu durum beni gerçekten yıpratıyor.

selam.. yemek konusuna bu kadar takılmayın. siz böyle davranmaya devam ettikçe o da böyle davranmaya devam edecektir. sizin ilgilendiğinizi ve onun dediğini yaptığınızı bildiği için sizi kullanıyor. bakın 2 - 3 gün aç kalmakla çocuğa bişey olmaz ölmez yani :)) size tavsiyem . ilgilenmeyin yemek istemiyorsa yemesin. siz yemeğe devam edin ama bunun yanında sevdiği şeyleride vermeyin. yemek yemediğin için vermiyorum deyin. sizin umursamaz tavrınıza önce sinir olacaktır ama sonra annem delirmiş olmalı onu daha fazla delirtmeyim yoksa tümden aç kalıcam korkusuyla yemeğe başlayacaktır. bu tavrı bir deneyin hemen pes etmeyin işe yaraması belki birkaç günü alabilir. bir deneyin sonucunu sonra yazın bana. ama sizden ricam çok fazla ama çok fazla sabır... kolay gelsin

cnm seni çok iyi anlıyorum sakın çocukla inatlaşma ve kızmamaya çalış.yemesi içinde zorlama kendi haline bırak.benimde 2,5 yasında oğlum var bütün gün süt istiyo başka bişey istemiyodu.bende bi süre süt almadım eve kedi haline bıraktım acıktığında kendi istedi zaten.acıkınca mecbur yiyicek.iştah açıçı şuruplarda deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…