• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 yasındakı ogluma hıcbısey yedıremıyorum.lutfen yardım....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

wisne83

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
458
996
628
41
2 yasında ve 2 yas sendromundakı ogluma hıcbısey yedıremıyorum.en yakın ornek bu sabah kahvaltıda yasandı.resmen savas halındeyız.yesın dıye neler yapmadımkı portakaldan kuklalar cufcuf trenler ucak gelıyolar ama hıcbırı kar etmedı.ne versem agzına tukuruyo.tamam dedım oglum hadı kendın ye.sadece sut ıcıyo.once alıyo lokmaları yıcekmıs gıbı sonra cıkarıp etrafa atıyo.halılar yerler mahfoldu.zaten gunluk ıslerımı bıle zor yapıyorum yaptırmıyo.bu sefer bende sınırlenıp bagırıyorum.o zamanda aglıyo.bılıyorum yanlıs yapıyorum ama kendıme hakım olmakta zorlanıyorum.maalesef cocuk yetıstırmek kıtaplarda okuduklarım gıbı degılmıs.1 yasından sonra o kıtaplarda soylenenler pek ıse yaramadı bızde.bunun dısında bıde soz dınlememe ve ınatta var.ne yapıcagımı bılemıyorum.kendımı cok kotu hıssedıyorum.daha once bu durumu yasıyanlar su anda yasıyanlar tecrubelerınızı paylasırsanız cok sevınırım.:a015::a015::a015::sinifsinif:

benim de 20 aylık kızım var inatlaştığım zaman ters tepki veriyor,biraz acıktırmak etkili olabilir bizde işe yaradı bide kaygılanma senin kaygı ona da yansır yemek yemeyi dünyanın en önemli olayı gibi algılamasın, kolay gelsin

Benim oğlumda 2,5 yaşında ve bende savaş yaparak yemek yediriyordum fakat bu onun daha çok inat etmesine sabep veriyor. Bu arada bende boşu boşuna yıpranıyorum şimdi oyun oynarken arada ağzına birşeyler atmaya çalışıyorum. Doktoru fazla ısrarcı olmayın acıkırsa o zaten yer diyor.

Benim oğlumda 2,5 yaşında ve bende savaş yaparak yemek yediriyordum fakat bu onun daha çok inat etmesine sabep veriyor. Bu arada bende boşu boşuna yıpranıyorum şimdi oyun oynarken arada ağzına birşeyler atmaya çalışıyorum. Doktoru fazla ısrarcı olmayın acıkırsa o zaten yer diyor.

bızım dr.umuzda aynısını soyluyo.ama annesın ıste.oyle ekmekten baldan vazgectım hıc olmasa yumurtasıyla peynırını yesın dıyorum onu bıle yemıyo.bıde bızım sorunumuz yemekten cok ınat aslında.cok ınatcı bı cocuk.hıcbı oyunla hıcbı sekılde kanmıyo.oyunu oynuyo ama yıne verdıgımı tukuruyo.resmen ıktıdar savası verıyoruz.artık kendımden suphe eder oldum ben kotu bı annemıyım dıye.cunkı bı yere kadar sabredebılıyorum.ondan sonra bende zıvanadan cıkıyorum.netıcedede ıkımızde oturup aglıyoruz.cocuk benden nefret edermı acaba dıyorum.dedıgım gıbı burdada kımsemız olmayınca bana nefes alcak vakıt kalmıyo.bıde ustune bu problemler eklenınce ıyıce asabı oluyorum.:sinifsinif:

benim oğlumda aynı şekilde 21 aylık inatçı, yemez, zırt pırt ağlar vs
ben artık ısrar etmeyi bıraktım yedirmeye çalışıyorum, yemiyorsa önüne koyuyorum isterse yiyor biraz
çok aç olunca kaşığa atladığını da bilirim. fazla üstlerine düşmemek lazımmış bende geç anladım.

ayrıca ben 2 aydır haftada 2 gün kreşe verdim. hem ona inanılmaz yaradı hem bana. hadi okula gidiyoruz deyince ağlaması bile kesilip çantasına koşuyor. imkanınız varsa tavsiye ederim. orada yiyor en azından karnıbahar bile:)

Kızlar vitamin falan kullanıyomusunuz hiç.

mrh saglık oacaktaki hemşire vitamin vermişti ama ben kullanmıyorum çünkü tv doktorun biri vitamin ilaçlarının zararlı olabilecegini elinizden geldigi kadar sebze ve meyvelerle vitamin açıgını kapatmaya çalışın demişti ben ilaç kullanma taraftarı degilim yinie sen bilirsin cnm aeo

mrh saglık oacaktaki hemşire vitamin vermişti ama ben kullanmıyorum çünkü tv doktorun biri vitamin ilaçlarının zararlı olabilecegini elinizden geldigi kadar sebze ve meyvelerle vitamin açıgını kapatmaya çalışın demişti ben ilaç kullanma taraftarı degilim yinie sen bilirsin cnm aeo

Bende değilim ama meyve ,sebze de yemiyosa bebiş.Hani belki iştahı düzelene kadar iyi olurdu .

bende suan15 aylık oğluma vitamin kullanmadım hiç yazın güneşten alır meyveydi sepzeydi gerek kalmaz diye vermek istemedim ama oğlum iştahsız ve yedirmek için neler yaptıgımı anlatsam gülersiniz bu konuda uzman oldum ama yediriyorum mecburen doktora gittim canıma tak etmişti kansız ve vitamin yetmezliği oldugundan dolayı iştahsızlık mızmızlık yapabileceğini söyledi geceleride çok sık kalkıyor ağlayarak uyanıyor gerçektende kanı 11 çıktı okadar kötü değilmiş ama bu bile huzursuz edermiş şimdi suruplarını bitene kadar vereceğim bakalım bir ay sonra farkedecekmi oda olmazsa 3 yaşındasuya atacagım spor iştahını açıyormuş bu sorunlarla büyüten yakınlarım şimdi çoçukları kaslı vicutlu görüyorum spor çok faydalı

Kızlar vitamin falan kullanıyomusunuz hiç.

canım ben bebeğime 6 aylıktan beri balıkyağı veriyorum bende hamileliğimin 6.ayında başlayıp emzirme dönemi boyunca kullanmıştım 6 aylık olunca bebek kullanmaya başladı ayrıca arı sütü içeren bir şurup veriyorum(iştah üzerinde önemli etkileri var) bunları doktor gözetiminde veriyorum drmuz omega 3 vitamininin bebeklerin zeka gelişiminde çok etkili olduğunu savunuyor ayrıca bağışıklık sistemi kuvvetli olsun diye 6 aylıktan beri kefir veriyorum

Benim de 22 aylık bir kızım var iştahsız o da.Hiç yemiyor değil ama az yedikleri için mideleri de küçük oluyor.Bekle acıksın ara öğün verme.ıştahsız olanlar için maalesef bu şart.Diş sorunlarıyla paralel de gidebilir bu durum.Gelişimi normal mi öyleyse hiç üzülme.Enerji alması için sevdiği yemekten ver.Cornflakes'le arası nasıl şu mısır gevrekleri mesela.Normal kahvaltı istemezse veriyorum önüne ondan , biberona da süt.Kendi halinde takılıyor.Dikkati dağılınca ağzına parça parça muz pekmez vss veriyorum. benim kızım ayakta yemek yemeyi sevenlerden.Yoksa peşinde dolanmıyoruz sürekli ama yemeyince mecbursun,ya bekleyecen acıkacak iyice ya da oyun oynarken falan verecen arada meyva vss..Bu bizle alakalı değil kimisi böyle işte.:)

Bu arada ne kadar balık yağı o kadar zeka !!! çok dikkat edin arkadaşlar.Limon aromalı var ben onu veriyorum.Bir gün onu bir gün portakal tatlı olan vitamini.Dr öyle dedi.

bızım dr.umuzda aynısını soyluyo.ama annesın ıste.oyle ekmekten baldan vazgectım hıc olmasa yumurtasıyla peynırını yesın dıyorum onu bıle yemıyo.bıde bızım sorunumuz yemekten cok ınat aslında.cok ınatcı bı cocuk.hıcbı oyunla hıcbı sekılde kanmıyo.oyunu oynuyo ama yıne verdıgımı tukuruyo.resmen ıktıdar savası verıyoruz.artık kendımden suphe eder oldum ben kotu bı annemıyım dıye.cunkı bı yere kadar sabredebılıyorum.ondan sonra bende zıvanadan cıkıyorum.netıcedede ıkımızde oturup aglıyoruz.cocuk benden nefret edermı acaba dıyorum.dedıgım gıbı burdada kımsemız olmayınca bana nefes alcak vakıt kalmıyo.bıde ustune bu problemler eklenınce ıyıce asabı oluyorum.:sinifsinif:

canım ay-nen... aynıyız ya..... öyle güzel ifade etmişsin ki.. bir tek ben değilim anlaşılan. ikili bağırmalar, ağlaşmalar.. :gitme: ben de o duyguya kapılıyorum bağırınca. ama bakıyorum sonra, "anne seni çok seviyor, biliyorsun değil mi? gel sarılalım, öpücük" fala diyorm. ewet diye kafa sallıyor, kucaklıyor, öpüyor. ruh hastası mı bu kadın beaa?? diye düşünüyo olabilir.. walla bazen ben de şüphe ediyorum kendimden.
onu çok sevdiğimi, ama mamasını yemediği zaman beni çok üzdüğünü söylüyorum..
hep savaş halindeyiz yemekte.. bu nereye kadar böyle sürecek ya, bağrış çağrış. doktorların demesiyle olmuyor, açlığı iplemiyor ki benimki.. ohaoldumsmile 3 gün yemek verme aramaz..
bu arada ben de tekim.. çok daralıyorum bazen.. eşim akşamdan akşama elinden geldiğince yardımcı oluyor ewet ama, tüm gün benimle.. bazen eşimle yedirmeye çalışırken de ipler geriliyor.. ooofff. offf. çok zormuş beaaa.. akışına bırakıcaz sanırım başka çare yok. yoksa biz de kafayı yiyeceğiz gibi geliyor..

doğru düzgün beslenemediğine de eminim... zoraki yiyor zaten.:gitme:

benimde oğlum 16 aylık ve resmen canımdan bezdiriyor,sürekli bi zırıltı halinde aşırı mızmız,çok inatçı hiç bişey yediremiyorum iştahı o kadar azki bide çiğneme problemimiz var zar zor muz yediriyorum meyvelerden başka hiçbişey ağzına sokmuyor çünkü,heran bi yaramazlık peşinde balık yağı aldım portakallı olanından içiriyorum bakalım umarım işe yarar ne kadar zormuş çocuk büyütmek uzaktan sevmekte çok kolaymış,çoğunlukla kızıyorum ama sonrada pişman oluyorum kızdığıma büyüyecek çocuklarımız ama bizide yaşlandıracaklar sanırım..

kızlar pişik falan olmadı mı portakallı omega 3 vitamin kullandık benim kızım 1 yaşında felaket pişik oldu ilaçtan mı bilmiyorum kestim hemen ama çok önemliymiş sizde oldumu

canim benimde oglum 2 yasina gelmek üzere ben hic üzerine varmiyorum yerse yer yemezse keyfi bilir ac olunca öylede bir yer ki.agzina tikistirmak kesinlikle cözüm degil dahada inatlasiyolar.oglum ne cok sisman nede cok zayif su an 11 kilo sagligi yerinde o yüzden hicte problem yapmiyorum.

kızlar pişik falan olmadı mı portakallı omega 3 vitamin kullandık benim kızım 1 yaşında felaket pişik oldu ilaçtan mı bilmiyorum kestim hemen ama çok önemliymiş sizde oldumu

yok canım benim oğlumda olmadı belki ilacın yan tesiri falan olabilir sonuçta bünyeden bünyeye değişiyor

ARKADAŞLAR AYNI SORUN BıZDEDE VAR DELı ETTı BENı bazen yiyor bazen yemiyor ben eczaneden polenli bal karışımı aldım benim kızım sık sık ishal oluyordu bu bal karışımını her akşam sütüne katıyorum ama çok az iki ayda bir kutu bitiriyoruz ekmek cicibebe ceviz 1 2 tane veya badem veya fındık süt ve polenli balını karıştırıp yediriyorum çok zor yiyo bazen bilgisayar bazen banyoda suyla oynayarak bazen pencere önünde kuşlara bakarak ve daha neler neler yapıyorum yesin diye bazen kusuyo yarım saat sonra tekrar ydiriyom halen 11 kilo ve 21 aylık eltimin çocuğu 2 yumurta yağa kırıyolar yiyo elma portakal herşey yiyo şaşırıp kalıyorum deli olmamak işten değil hepinize kolay gelsin bende yarın balık yağı alıcam

arkadaşlar,iştahsızlık demir eksikliği belirtisidir.hemogram baktırın..

Back