2 yaşındaki oğluma diş fırçalama alışkanlığı kazandırma

tombili

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.117
23
158
Ankara
merhabalar doktor hanım
2 yaş 4 aylık bir oğlum var devamlı önünde dişlerimizi fırçalıyoruz ki görsün ve onda da alışkanlık yapsın diye zaten bir diş fırçası var istiyor veriyoruz ve macun da koyuyoruz kendi fırçalamak istiyor ama beceremiyor haliyle sadece macunu emiyor ve ağzını çalkalıyor ve dişlerinde de sarılıklar dikkatimi çekiyor bize fırçalatmıyor çok aksi her işini kendi yapmak ister nasıl bir yol izlemeliyiz sizce yardımcı olursanız sevinirim önce sen fırçala sonra da ben fırçalıyım senin dişlerini diyorum ona da yok diyor yardımcı olabilirsiniz inşallah şimdiden teşekkürler

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum 21 aylık oğlum var aynı sizin çocuğunuz gibi macunu emiyor sadece ve ağzında geveliyor fırçayı işi bitince tükürmeyi de bilmediği için yutuyor ağzındakileri bende macun sürmüyorum şuan için tükürmeyi öğretmem lazım öncelikle

tecrübeli annelerden yardım bekliyoruz

şuanda oğlunuzu fazla zorlamayın.fırçalama alışkanlığı 3 yaş civarında oturmaya başlıyor.şuan sadece fırçalama işlemini birazda oyunla günde iki defa olması gerektiğinin bilincine varsın yeter.
dişlerindeki sarılıklar ise eğer biberonla beslenme alışkanlığı varsa ondan kaynaklanabilir.gece biberonle süt içip uyumamasına dikkat edin.

evet biberonla süt içip uyuyor ama şekerli süt değil sade süt içiyor ve ben eğer içirebilirsem en azından sütten sonra su içirmeye ve böylece dişlerinin hiç olmazsa çalkalanmasını sağlamaya çalışıyorum sabaha kadar bakteri üretmemesi için 3 yaşına kadar beklerken dişlerimizde kalıcı sorunlarla karşılaşmayız inşallah verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

siz 3 yaşına gelineye kaar yine yapabildiği kadar fırçalamaya çalışacaksınız.sadece fazla üzerine gitmeyin.biberondan sonra su içirmekle iyi yapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…