Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba kızlar.benim derdim büyük.büyük oğlum 2 yaşında küçüğü 10 aylık.yalnız asla bırakamıyorum.doğduğundan beri dövüyor tokat yumruk kafasına kafasına.Allah ne verdiyse.küçük daha emeklemiyor.sadece oturuyır.koşuyor koşuyor hop kendini üstüne atıyor.tabi ötekide zaten hep mızmız.mızmız olmadığı zamanlarda tam seviniyorum susuyor diye abisi hemen el koyuyor atıyor kendini üstüne ağlatıyor.doğduğu zamanlar meme emzirtmiyordu.şimdi emmesine bişey demiyor alıştı.mutfağa yada başka odaya gidemiyorum.bir takkk sesi küçüğün kafası yerde çığlık çığlığa.önceleri bağırırdım.oda ağlardı.şimdi ilgisini başka yere çekerek üstünden alıyorum.sülük gbi yapışıyor koparamıyorum.ama ne bağırmak nede sessiz kalmak sonucu değiştirmiyor.daha kötü oluor.son zamanlarda anne kucak diyor.alıyorum .zaten çocuğu hamileyken koca karnımla kucağıma almayı bıraktım. eşimlede tayinimiz çıktığından beri benim ailem yüzünden tartışıyoruz.hiç yok nedenden annemi kovacağını söylüyor.ne yapacağım ben nasıl davranıcam yardımmmmmm
Her şey insanlar için
Kayıtlı Üye
ay canım benim ya
bu konuda hiç bilgim yok ama çok üzüldüm...
önceklikle üzülme geçecek,
büyük olan çoçuğunu çok ama çok sev, şımart, bir elinde bebeği emzizirken diğer elinde büyüğü sev, önce büyüğü kucaklasın, baba, ve diğer insanlar. sonra küçüğü sevsinler.
özellikle tanıdıklarından hatrının geçtiği insanlardan hediye vs. gelirse rica et büyüğe de alsınlar.
sevilmediğini düşünerek çoçuğu hırpalıyorl
yanlış anlamayın lütfen büyüğü sevmiyorsunuz demiyorum. biraz daha çok sevin demek istedim:)
canım öncelikle allah yardımcın olsun kulaktan dolma şeyleri uygulama derim çünkü benzer sorunları bende yaşadım kulaktan dolma bilgilerle dahada kötüye gittiğini fark ettim bir çocuk gelişimi uzmanından yardım aldım inanki çok kısa sürede hallettik eğer imkanın varsa bir uzmana danış ama asla biz seni daha çok seviyoruz gibişeyler söylemeyin çocuk kandırıldığını hissediyor ve dahada hırçınlaşıyor ikisininde sevgisinin aynı olduğunu hissettirin arada yaş farkı çok azmış allah kolaylık versin
gerçekten kulaktan dolma bilgilerle olmuyor.ne yapsam olmuyor.aslıında kardeşini çok seviyor normalde onunla oynuyor.yüzüme bakıpta çocuğun üstüne çıkıyor.ilgimi çekmek için.farkındayım.onunla ne kadar oynmaya çalışsamda küçük çok mızmız hiç durmuyor.yere bile oturmuyor yürütece binmiyor.hep elimde gezecek yada kucakta tabi büyükte beni kucak al diyo.tamda tuvalet eğitimi verdiğim süre dahada zor.zaten beni kim görse Allah yardımcın olsun diyoo acıyor halime biri elimde biri bebek arabasında asla yalnız sokağa hastaneye bile gidemiyorum.yakınımda güvenilir kimsem de yok.gerçekten çok yıprandım.
ben kime gideyim.hangi uzman doktora şuan bile çocuğun üstüne çıktı