2 yasindaki kizimla ilgili yardim istiyorum

26 aylik bir kizim var, yaklasik bir bucuk yasindan beri belki dahada eski devamli bir mucadele halindeyiz.
kisiligininde biraz inatci oldugunu kabul ediyorum ama bazi durumlardada yaptigim yanlislardan iyice inatlastigini dusunuyorum.
Ilk basta sunu doyleyeyeyim hic emziremedim kizimi, ilk iki gun yogun bakima almislardi, cok hizli nefes aliyor diye, sutumu sagip biberonla veriyordum sonra yanimiza gelince biraz emmeye calsiti ama cok yavas emiyordu, sutum bitcek diye endiselenip sagdim sagdikca biberonla verdim biberonu goruncede bi daha memeye donmedi ve hic emmedi. ilk bu emmeme sureciyle baslayan aramizda bir kopukluk oldugunu dusundum nedense. sonrasina ailevi bissuru sorun benim hemen okula donmemle sanki bir sekilde ayri kaldik.
Cok kucagina alma kucaga alismasin tarzinda soylemlerede biraz kulak verdim sanirim ve benim dusuncem bir sekilde tam baglanamadik.
Simdi nerdeyse her konuda inatci. uykusuzluktan ayakta duramiyor ama butun cabalarima ragmen uyumuyor mesela, salliyorum sarki soyluyorum yaninda yatiyorum ama olmuyor bir sekilde aglaya aglaya uyuyor, en sonunda bende sinirlenip bagiriyorum aglaya aglaya uyuyor en sounda.
Yemek yememizde ayni, biseylerle oyalayip yedirisem yiyor yoksa kendisi yerse iki kasik. kasik catal kullanabiliyor rahatca ama yemiyor. bir sekilde yine gerginlik oluyor.
Asiri hareketli bikac kere dudagini bile patlattti, o yuzden uyariyorum bazen ordan ziplayamazsin diye ama mutlaka yapma dedigim seyler yapiliyor.
Hneuz oturup kendi kendine en fazla 15 dk oynadigini gormedim. ya sikilip kalkiyor yada herseyi etrafa atip sacinca ben mudehale ediyourm ve oyun bitiyor.
sizin uyguladiginiz metodlar varmi cocuklariniz icin. biraz daha sakin ve sorunsuz olmalari icin?
Ayirca 9 ayliktan beri haftada iki yada uc gun bakiciya gidiyor bir gun esim bir gun ben bakiyorum ama erken aliyoruz bakicidan genelde.
Bir kere emzirme ile hiç alakası yok 2 buçuk yaşına kadar emzirdim ama aynı şeyleri yaşadım. Bazı hareketlerini inatçılık olarak siz anlıyorsunuz ama o öğrenmek için bunu yapıyor. Mesela ısrarla yere su süt vs döken çocuğa kızıyoruz oysa o küçücük çocuk bir deney yapıyor her defasında aşşağı çevirince dökülüyor ve ıslanıyor diye şaşırıyor. 2 yaşyaş en hırçın en ipe sapa gelmez zamanları :) bizimki başka çocuklara vuruyor du o dönem parkta falan çok utanıyordum. Şimdi 3 buçuk yaşında kimseye zarar vermez. Onlar gibi düşünebilsek yaptıklarını aslında şımarık lık inatçılık olarak algılamayız. Doğan cüceloğlu nun yazılarını takip edin. Anlattıklarınızda anormal hiçbir durum yok. Kimi çocuk uykuda hiç problem çıkarmaz kimisi çıkarır.

Ben şöyle yaptım. Uyku öncesi yemeği ni yerdi hoşuna giden bir atıştırmalık da olabilir. Sonra keyifli bir banyo. Arkasından onunla beraber seçtiğimiz bit masal kitabı. Bazen kitaptan okumaz sadece resimleri göstererek ben bir hikaye uydururdum. Kitabı kendisi seçtiği için severek dinlerdi. Başlarda 10 masal okumuşluğum vardır zamanla azaldı hatta bir süre sonra o bana anlatmaya başladı.

Birde şu güzelliği var. Çocuğunuz ısrarla yaptığı yanlış olan bir davranışı var. Mesela benim oğlum yabancılar ile çok haşır neşir olurdu. Bunun ile ilgili hayali karakterler ile bir hikaye canlandırıp anlatırdım.

Masalın sonu hep mutlu biter ve masal kahramanı bir sonraki günü güzel geçsin diye hemen uyurdu.

Sabırlı olmanız gerek. Düzeni oturtun en fazla 15 gün maksimum çaba gösterip sonra meyvelerini toplarsınız inşallah

Bence sorun çocuğunuzda bir eksiklik var; Sevginiz, onunla geçirdiğiniz zaman eksik.. diyecek başka bir şeye gere kaldığını sanmıyorum..

bicok kadin calisiyor herkesinmi sevgisi eksik. ki ben sadece iki yada uc gun birakiyorum gerisi hep beraberiz. park bahce oyun alani dolasiyoruz, kitapta okuyoruz aktivitede yapiyoruz ama ne zmn uyku yemek desem cocugun tarzi degisiyor. bide tmm artik ziplama zamani bitti tehlikeli oluyor desem. evde muhakkak izin vermedigim seyleri bulur ve karistirir. nasil inatlasmadan cozebilirim bu durumlari onun derdindeyim.

Nedense cocugunuza fazla zaman ayiramadiginiz icin,cocugunuzun hircin oldugunu dusundum,isten geri kalan zamandada ona ayirdiginiz vaktin kiziniza yetmedigi ve o yuzden uyumak icn direndigi fikrindeyim...keske ise erken baslama gibi bir mecburiyetiniz olmasaydi..

Bir kere emzirme ile hiç alakası yok 2 buçuk yaşına kadar emzirdim ama aynı şeyleri yaşadım. Bazı hareketlerini inatçılık olarak siz anlıyorsunuz ama o öğrenmek için bunu yapıyor. Mesela ısrarla yere su süt vs döken çocuğa kızıyoruz oysa o küçücük çocuk bir deney yapıyor her defasında aşşağı çevirince dökülüyor ve ıslanıyor diye şaşırıyor. 2 yaşyaş en hırçın en ipe sapa gelmez zamanları :) bizimki başka çocuklara vuruyor du o dönem parkta falan çok utanıyordum. Şimdi 3 buçuk yaşında kimseye zarar vermez. Onlar gibi düşünebilsek yaptıklarını aslında şımarık lık inatçılık olarak algılamayız. Doğan cüceloğlu nun yazılarını takip edin. Anlattıklarınızda anormal hiçbir durum yok. Kimi çocuk uykuda hiç problem çıkarmaz kimisi çıkarır.

Ben şöyle yaptım. Uyku öncesi yemeği ni yerdi hoşuna giden bir atıştırmalık da olabilir. Sonra keyifli bir banyo. Arkasından onunla beraber seçtiğimiz bit masal kitabı. Bazen kitaptan okumaz sadece resimleri göstererek ben bir hikaye uydururdum. Kitabı kendisi seçtiği için severek dinlerdi. Başlarda 10 masal okumuşluğum vardır zamanla azaldı hatta bir süre sonra o bana anlatmaya başladı.

Birde şu güzelliği var. Çocuğunuz ısrarla yaptığı yanlış olan bir davranışı var. Mesela benim oğlum yabancılar ile çok haşır neşir olurdu. Bunun ile ilgili hayali karakterler ile bir hikaye canlandırıp anlatırdım.

Masalın sonu hep mutlu biter ve masal kahramanı bir sonraki günü güzel geçsin diye hemen uyurdu.

Sabırlı olmanız gerek. Düzeni oturtun en fazla 15 gün maksimum çaba gösterip sonra meyvelerini toplarsınız inşallah

10 kitaba kadar hic dayanamadim, bende biraz sabirsizim sanirim. kitap okuruz uyumadan once bizde ama uc kitap tm uyku saati diyince aglamalar bagrislar basliyodu.
peki kitaptan sonra yninda yatiyomusunuz yoksa yalnizmi birakiyodunuz.
evt bide bu vurmalar atmalar, tahta bikac oyuncagi vardi en son beynimizi patlatmasin diye kaldirdim. her seferinde ama bir yerimize gelirse cok aciz, sana atilsa ne kadar uzulursun degilmi diye empatide kurdurmaya calisiyorum ama diger gun sil bastan ayni olaylar.
yere sut dokme deneyini bir yildir yapiyor ama halen daha bitiremedi ne yazikki :)

Nedense cocugunuza fazla zaman ayiramadiginiz icin,cocugunuzun hircin oldugunu dusundum,isten geri kalan zamandada ona ayirdiginiz vaktin kiziniza yetmedigi ve o yuzden uyumak icn direndigi fikrindeyim...keske ise erken baslama gibi bir mecburiyetiniz olmasaydi..

eskiden kresten alip gelince mutfakta yemek yapmaya koyuluyodum kizimda benim yanimda biseylerle oynuyodu tabi beni birakmiyodu elimdekileri cekiyodu falan. sonra biraktim yemek yapmayi, once oyun oynuyoruz zmn geciriyoruz sonra yemek hazirligina geciyoruz, o siradada babayla takiliyor. oh bugun iyi gitti diyorum tabii ymek yada uyku saatine kadar. sil bastan ayni seyler yasaniyo hergun.

eskiden kresten alip gelince mutfakta yemek yapmaya koyuluyodum kizimda benim yanimda biseylerle oynuyodu tabi beni birakmiyodu elimdekileri cekiyodu falan. sonra biraktim yemek yapmayi, once oyun oynuyoruz zmn geciriyoruz sonra yemek hazirligina geciyoruz, o siradada babayla takiliyor. oh bugun iyi gitti diyorum tabii ymek yada uyku saatine kadar. sil bastan ayni seyler yasaniyo hergun.
Gun icinde bakiciyla neler yapiyor acaba..kac saat uyutuyor,kacta uyutuyor,ne yedirip iciriyor ki bebek tok olup yemegi reddediyor...bnlari bi bakicinizla gorusun.erken uyandirip,oglen uykusunu daha erkene ceksin..zaten buyumuste..belkide oglen uykusuna hic ihtiyac durmuyor..her cocuk bir degil ki...
Yemek mevzusuna gelince de,bakicinin metodu ney bilmiyorum ama yemek icin fazla zorlamayin,bakici da zorlamasin,biraz ac kalinca deyim yerindeyse ekmegi bile havada kapiyorlar...bu arada boy kilo olcumu nasil yasitlarina gore,yememesine ragmen gelisimi iyiyse yeterince besleniyor demektir skintiya gerek yok.

Gun icinde bakiciyla neler yapiyor acaba..kac saat uyutuyor,kacta uyutuyor,ne yedirip iciriyor ki bebek tok olup yemegi reddediyor...bnlari bi bakicinizla gorusun.erken uyandirip,oglen uykusunu daha erkene ceksin..zaten buyumuste..belkide oglen uykusuna hic ihtiyac durmuyor..her cocuk bir degil ki...
Yemek mevzusuna gelince de,bakicinin metodu ney bilmiyorum ama yemek icin fazla zorlamayin,bakici da zorlamasin,biraz ac kalinca deyim yerindeyse ekmegi bile havada kapiyorlar...bu arada boy kilo olcumu nasil yasitlarina gore,yememesine ragmen gelisimi iyiyse yeterince besleniyor demektir skintiya gerek yok.

kereste kendisi yiyor bakici yedirmiyor genelde. hemen hemen bicok seyi yedigini soyluyor. uykuda 1.5 saat kadar uyuyor genelde. uyumazsa aksam 6 dan sonra iyice huzursuz oluyor o yuzden gunduz uykularina devam etmeye calisiyorum.
aslinda boyu normalde uzun biraz zayif ama boyu olunca kilo indekside iyi. bazen hic israr etmiyim yerse yesin yemezse yemesin diyorum ama bu seferde ac yatinca gece uyaniyo. mecburen yatmadan bisey yedirmek gerekiyor. biseylerle mesgul ederek yediriyorum bazen oda artik 2 yasinda ocuk kendi yemeli diye dusunuyorum.
aslinda bu yemek mevzuzu bir Turk annelerin kuruntusu birazda sanirim.

kereste kendisi yiyor bakici yedirmiyor genelde. hemen hemen bicok seyi yedigini soyluyor. uykuda 1.5 saat kadar uyuyor genelde. uyumazsa aksam 6 dan sonra iyice huzursuz oluyor o yuzden gunduz uykularina devam etmeye calisiyorum.
aslinda boyu normalde uzun biraz zayif ama boyu olunca kilo indekside iyi. bazen hic israr etmiyim yerse yesin yemezse yemesin diyorum ama bu seferde ac yatinca gece uyaniyo. mecburen yatmadan bisey yedirmek gerekiyor. biseylerle mesgul ederek yediriyorum bazen oda artik 2 yasinda ocuk kendi yemeli diye dusunuyorum.
aslinda bu yemek mevzuzu bir Turk annelerin kuruntusu birazda sanirim.
Evet dogru soyluyorsun,ne kadar yeselerde anneler gozunde hep eksik gorunuyor...zamanla duzelir umarim hircinliklari arkadasim.

26 aylik bir kizim var, yaklasik bir bucuk yasindan beri belki dahada eski devamli bir mucadele halindeyiz.
kisiligininde biraz inatci oldugunu kabul ediyorum ama bazi durumlardada yaptigim yanlislardan iyice inatlastigini dusunuyorum.
Ilk basta sunu doyleyeyeyim hic emziremedim kizimi, ilk iki gun yogun bakima almislardi, cok hizli nefes aliyor diye, sutumu sagip biberonla veriyordum sonra yanimiza gelince biraz emmeye calsiti ama cok yavas emiyordu, sutum bitcek diye endiselenip sagdim sagdikca biberonla verdim biberonu goruncede bi daha memeye donmedi ve hic emmedi. ilk bu emmeme sureciyle baslayan aramizda bir kopukluk oldugunu dusundum nedense. sonrasina ailevi bissuru sorun benim hemen okula donmemle sanki bir sekilde ayri kaldik.
Cok kucagina alma kucaga alismasin tarzinda soylemlerede biraz kulak verdim sanirim ve benim dusuncem bir sekilde tam baglanamadik.
Simdi nerdeyse her konuda inatci. uykusuzluktan ayakta duramiyor ama butun cabalarima ragmen uyumuyor mesela, salliyorum sarki soyluyorum yaninda yatiyorum ama olmuyor bir sekilde aglaya aglaya uyuyor, en sonunda bende sinirlenip bagiriyorum aglaya aglaya uyuyor en sounda.
Yemek yememizde ayni, biseylerle oyalayip yedirisem yiyor yoksa kendisi yerse iki kasik. kasik catal kullanabiliyor rahatca ama yemiyor. bir sekilde yine gerginlik oluyor.
Asiri hareketli bikac kere dudagini bile patlattti, o yuzden uyariyorum bazen ordan ziplayamazsin diye ama mutlaka yapma dedigim seyler yapiliyor.
Hneuz oturup kendi kendine en fazla 15 dk oynadigini gormedim. ya sikilip kalkiyor yada herseyi etrafa atip sacinca ben mudehale ediyourm ve oyun bitiyor.
sizin uyguladiginiz metodlar varmi cocuklariniz icin. biraz daha sakin ve sorunsuz olmalari icin?
Ayirca 9 ayliktan beri haftada iki yada uc gun bakiciya gidiyor bir gun esim bir gun ben bakiyorum ama erken aliyoruz bakicidan genelde.
Montessori Eğitimini incelemenizi tavsiye ederim. Benim kızım da 25 aylık be çok aşırı hareketli aynı zamanda da inatçı. Birde su ara iki yaş sendromumuz var ki Komşulara senlik. Yapmanız gereken inatlaşıp bağırırken onunla inatlaşman yerine ilgisini başka yöne çekin. Mesela koltuktan zorlamasın istiyorsanız ve sizi dinlemiyorsa o an başka bir oyunla ilgisini Dağıtın. Bazen iki yaşında ki çocuklara çok fazla sey anlatmaya çalışıyoruz. Çocuğunuza olabildiğince kısa ve net cümleler kurmalısınız. Yemek konunda da aynı şekildeydiz. Çok zorlanıyorum ama artık bazen diyorum ki madem aç değilsin yeme. Ama kesinlikle ara öğün yapıp doyurmuyorum

32 aylik bi oglum var ikinci bebegim bi de 10 yasinda bi oglum daha var birincisi emzirmemekle sevgi baginiz zedelenmez ilk oglum 20 gün küçüğüm 4 ay mama destekli emdi her cocuk bir omaz inatlasmmak gerekiy uyku ve yemek konuunda uyumak istemiyosa peki uyuma ama aglama deyin yemek yemek istemedigi zamanlarda ise sdece tadina bakabilirsin deyin israr en kötü davranis şekli sakin ve sabirli olmalisiniz zamanla düzelir

tek basina birakip aglatmayi denemistim ama hic hos olmadi birimkinde, yataga tirmanmaya basladi ve hic pes etmedi, vazgectim bende. simdi yaninda durup uyutmaya calisiyorum. yataginin tek yaninida actim zaten, tirmanip dusme tehlikesi varzi zira.
simdi tek birazsam zaten kalkip yanimiza geliyor.
yatagida belki kucuk geliyo olabilir diye dusunuyorum, cok deli yatar cunku. daha buyuk tek kisilik yatak almayi dusunuyorum sere serpe yatsin belki hosuna gider diye.
geceleri kendi yatagindan eli kolu sarkinca uyaniyor ve dogruca bizim yanimiza geliyor, heralde yatakta rahat degil diye dusunmeye basladim.
evt 5 aydir krese gidiyor, oyun bahceside var, guzel oynuyor cocuklarla, yani bahce oyunlarinda.
sanirim bende cok ustune dusunuyorum biraz cekilip kendi halinemi biraksam bilemedim

Benim oğlum 1 yaşında ve inatçı bir bebeklik dönemi geçirdik taki 11 aya kadar. Sonra ben neyi yapma dersem onu yaptığını farkettim ve böylelikle artık yapma demiyorum. Ona zarar verecek bişeyi ellediğinde bana bakıyor ve bende tepkisiz kalınca bırakıyor. Sinirlilik halimi bıraktım, istediği kadar yaramazlık yapsın hep öpüyorum, kucağıma alıp seviyorum ve gördüm ki çok sakin ve inatçı olmayan bir bebeğe dönüştü. Önce gecede 10 defa abartısız kalkar uyutana kadar anam ağlardı ama artık severek , şarkı söyleyerek ve aynı saatte sütünü verip yatağına koyarak uyutmaya başladım. İlk zamanlar laptoptan ninni açtım onu seyrederek uyudu ve artık hiç gerek yok öyle şeylere. Günde 1 saati geçik çizgifilm seyreder geri kalan zamanlarda birlikte oynarz ve çok eğleniriz. İşin özü sevgi, inatlaşmamak, zamanı kaliteli geçirmek ve çok öpmek:emir_bebek::emir_bebek:

bidefa kizinizla niye mucadele icine giriyorsunuz? bu donemler onun inatla kisiligini `ne olursa olsun` ortaya koyacagi donemler..onunla catismak sadece iliskinizi zedeler ve baska hicbir ise yaramaz..
bu donemde yani ta ki 4 yasina kadar cocugunuzun `sorunsuz` uslu filan olmasini beklemeyin..gozunun ustunde kasin var deseniz sorun cikaracagi varsa sorun cikaracaktir..bu doneme ` terrible two` diyorlar.

yemek yemiyorsa yemesin..bizim yemek saatlerimizde muharabe alani gibiydi,simdi hic umursamiyorum oglum yedi mi yemedi mi diye..elimden tutup beni kendi buzdolabina goturuyor aciktim diye (22 aylik oglum)
oyun konusunda da..birakin dagitsin doksun sacsin nolcak ki..26 aylik cocuk zaten 15 dk konsantre olabiliyorsa ne ala..benim oglum 5 dk bir oyun oyuncak degistiriyor ya da ustume ziplayip benimle oynamak istiyor..evim balkonum gun icinde savas alani gibi ama aksam beraber topluyoruz evi..

bide gun icinde birikmis stresini atmasi icin sans verin kiziniza..cocuklar streslerini aglayarak atarlar..aglamaya basladiysa birakin haykirarak aglasin,aglarken yaninda olun yeter,susturmaya dikkatini dagitmaya calismayin.bugun kucaginizda ya da yaninizda istedigi gibi aglayabilen cocuk,yarin buyuyup genc kiz oldugunda omzunuza basini koyup derdini sIkintisi anlaticak size,yeri gelicek aglayacak da..duygularini ozgurce yasasin.

emzirmeyi de bu kadar kafaniza takmayin..sirf buyuzden baglanmama olmaz,onemli olan yavrunuzla dogru iletisim kurmaniz.
ben adem gunesin cocukluk sirri kitabini tavsiye ederim..temin edebilirseniz okuyun.

merhaba benim kizim da 14 aylik ayni reaksiyonlari verior cok haraketli yemek yemegi sevmiyor veyahut bir lokmayi saatlerce agzinda tutabilir. bakicidan erken almayin aksama kadar kalsin bir iki hafta eve geldiginde cok yorgun olmasi lazim kirese mi veriyorsunuz yani oyun bahcesi gibi bi yere baska cocuklarla oynama alani oluyorlmu ve oynuyormu ? paylasmayi ancak baska cocuklarla olunca ogrenir ve nasil oynayacaginida. su an kizim yeme duzeni biraz daha duzenlendi baska cocuklarin da yedigini gordugu icin. biraz da geceleri yataga atip aglatmalisiniz biz saatlerce aglatior oyle yatiriorduk ve uyku zmni gelince televizyon kapatiyor el salliyor sutu memeyi ve kucuk ayicigini eline verioruz yatirioruz yaninda dahi dikilmeden donuyoruz. ve kendi kendine uyuyor.
Resmen soka ugradim yazdiklarinizi okuyunca.daha 14 aylik savunmasiz bi bebege yapilir mi bunca eziyet?ne yaparsaniz yapin da burda yazilanlari yapmayin.kiziniz size yakinlasacagina daha da uzaklasir adin gibi biliyorum.Bazi arkadaslar Allah razi olsun 2 yas sendromu vs deyip durumu ozetlemis zaten.ayrica kizinizin size doyamamasindan dolayi hircinliklari var sadece.siz de kabul ediyorsunuz zaten,uzun bi sure sakin kalamadiginizi.siz yaptikca o da sizin aynaniz olup agresiflesiyor.birakin dagitsin,kendi kendini kendisi yorsun.ben kizima bagirdikca farkettim ki o da bana sesini yukseltiyor,parmak salliyor vs.o inatlastikca lutfen daha sakin davranmayi deneyin.odadan uzaklasin hic olmadi.ama arkadasin yazdigi gibi sevgiyi odul olarak verin vs yapmayin.yoksa bebeginiz sizden,sevginizden,zor anlarinda yaninda olacaginizdan hicbir zaman emin olamaz.buda onu ileride dusecegi bosluklara savunmasiz yakalattirir.

Bu arada bende kizimi sadece 4 ay emzirebildim ve zamaninda bende baya kafaya takardim bunu.ama sonradan baktim ki ilgi,sevkat onun icin daha onemliymis.sizde bu kadar takmayin lutfen.ayrica bende adem gunesin kitaplarini tavsiye ederim,gercekten cok isinize yarayacaktir...

merhaba benim kizim da 14 aylik ayni reaksiyonlari verior cok haraketli yemek yemegi sevmiyor veyahut bir lokmayi saatlerce agzinda tutabilir. bakicidan erken almayin aksama kadar kalsin bir iki hafta eve geldiginde cok yorgun olmasi lazim kirese mi veriyorsunuz yani oyun bahcesi gibi bi yere baska cocuklarla oynama alani oluyorlmu ve oynuyormu ? paylasmayi ancak baska cocuklarla olunca ogrenir ve nasil oynayacaginida. su an kizim yeme duzeni biraz daha duzenlendi baska cocuklarin da yedigini gordugu icin. biraz da geceleri yataga atip aglatmalisiniz biz saatlerce aglatior oyle yatiriorduk ve uyku zmni gelince televizyon kapatiyor el salliyor sutu memeyi ve kucuk ayicigini eline verioruz yatirioruz yaninda dahi dikilmeden donuyoruz. ve kendi kendine uyuyor.
Sizde merhamet yok mu hic?

Konu sahibi, cocugunuz icin Adem Güneş'i mutlaka okuyun. Anlayacaksınız nwden tavsiye ettiğimizi.

• Beğen
Reactions: nio

bende bunu anlamıyorum..anne baba rahat etsın uyku egıtımı versın dıye cocugu saatlerce aglatmak...aklıma mantıgıma sıgmıyo...annelığıme hele hıç sıgmıyo....23 aydır uykusuzum bırgun bıle aman aglarsa aglasın demedım
konu sahıbı arkadasım soruna gelınce 2 yas zaten ınatlaşma dönemı....pedagoglarda bunu soyluyor.....ustune gıtmeyeceksın..yemıyorsa zorlamayacaksın mesela...dıger tum sorular zamanla yerıne oturacak duzelecek...çunku bazen bız naparsak yapalım bıldıklerını okuyor cadılar

bende bunu anlamıyorum..anne baba rahat etsın uyku egıtımı versın dıye cocugu saatlerce aglatmak...aklıma mantıgıma sıgmıyo...annelığıme hele hıç sıgmıyo....23 aydır uykusuzum bırgun bıle aman aglarsa aglasın demedım
konu sahıbı arkadasım soruna gelınce 2 yas zaten ınatlaşma dönemı....pedagoglarda bunu soyluyor.....ustune gıtmeyeceksın..yemıyorsa zorlamayacaksın mesela...dıger tum sorular zamanla yerıne oturacak duzelecek...çunku bazen bız naparsak yapalım bıldıklerını okuyor cadılar

zaten turku de yabancisi da butun bilincli pedagoglar dunya tarihinde bu nesil kadar ezilen,anne babanin duygusal zulmune ugrayan bebekler olmadigini soyluyorlar.
bagirta bagirta uyutulan cocuktan ilerde baskalari icin empati kurmasini mi bekleyecekler cok merak ediyorum..zor aninda destek gormemis cocuk,yaninda oluyorum desen donup bakmaz da adi hayirsiz evlat olur..:KK43:

10 kitaba kadar hic dayanamadim, bende biraz sabirsizim sanirim. kitap okuruz uyumadan once bizde ama uc kitap tm uyku saati diyince aglamalar bagrislar basliyodu.
peki kitaptan sonra yninda yatiyomusunuz yoksa yalnizmi birakiyodunuz.
evt bide bu vurmalar atmalar, tahta bikac oyuncagi vardi en son beynimizi patlatmasin diye kaldirdim. her seferinde ama bir yerimize gelirse cok aciz, sana atilsa ne kadar uzulursun degilmi diye empatide kurdurmaya calisiyorum ama diger gun sil bastan ayni olaylar.
yere sut dokme deneyini bir yildir yapiyor ama halen daha bitiremedi ne yazikki :)

uyku demek belki sizden ayrilmasi demek cocugunuz icin..sizden ayrilmak istemiyor olabilir bunu dusundunuz mu?
benim oglum ne zaman uyumaya dirense bana doyamamis oluyor gunicinde..
zaten kizinizda gece kalkip yaniniza geliyormus..
bi suru anne beni topa tutacak ama cekinmeyin yaniniza alin kizinizi derim..en azindan yatagini odaniza getirin..

zaten turku de yabancisi da butun bilincli pedagoglar dunya tarihinde bu nesil kadar ezilen,anne babanin duygusal zulmune ugrayan bebekler olmadigini soyluyorlar.
bagirta bagirta uyutulan cocuktan ilerde baskalari icin empati kurmasini mi bekleyecekler cok merak ediyorum..zor aninda destek gormemis cocuk,yaninda oluyorum desen donup bakmaz da adi hayirsiz evlat olur..:KK43:

aslında her yasın gereklılığını gerektırdıgı bılsek bu kadar sıkıntı yasamayız...2 yas ıcın normal surecler bunlar...mısal benım cadıda tam 23 aylık...evım dagınık sureklı oyuncak dolu..o murtlu olsun yeter....kendı kendıne tabıkı oynamaz en fazla 5 dakıka benım ılhgılenmem lazım....bu yasta kendı kendıne oyun donemı degılmıs zaten normal surec yanı
uykusuzluğa gelınce en cok yıpratıcı olan o....ben 23 aydır gecelerı 7-8 kere kalkıyorum.bırgunde olsa aglatayım demedım...yapamam...o ağlayacak ben odadan cıkacaksam eger ANNELİĞİMİ SORGULARIM ONCE....

X