2 yasindaki kizimla ilgili yardim istiyorum

bu emzirme konusunu ve devamini bende biraz takinti yapmis olabilirim sanirim.
uyku saati duzenli aslinda hergun 9 da uykuya gideriz ama hergun aglayarak yapar bunu. oncesinde konusuyorum simdi kitap okuyoruz bitince uyuycaz tamammi diyorum tmm diyor ama mutlaka agliyor. artik bu aglamalar benimde sinirlerimi bozdu.
Canım sabret 2-3 ay sonra değişir huyu.Bizde 9 da yatmaya gidiyoruz ama 22:30 a kadar yatak üstü zıplamaca,saç taramaca,toka takmaca gibi çeşitli işkenceler içeren oyunları oynayıp anca yatıyoruz.

Saat aksam 5'e mi erken aliyorum diyosunuz.. Erken sayilabilecek bi saat degil 5. Cocugunuz size sinyal veriyor.. benimle ilgilen, benimle daha cok vakit gecir, sana daha cok ihtiyacim var demek istiyor..

2 yaş sendromunda ve sizin öfkeniz ve sabırsızlığınız nedeniyle bu şekilde davranışlar sergiliyor. aynı şeyleri yaşıyoruz... çalıştığınız için kendinizi suçluyorsunuz emziremediğiniz için kendinizi suçluyorsunuz anneliğinizi sorguluyorsunuz. 1,5 yaşında kızım var uyku ve yeme sorunu yaşadık hala yaşıyoruz ama eskiye nazaran biraz daha iyi ama erken 2 yaş sendromu başladı inatlaşmalar var bizde de ..kendinizi suçlamayın ne olur. fakat onunla kavga etmeyin sakin olun başka odaya geçin hırçınlaştığında,sonra ilgisini başka yöne çekin birde bana çok iyi gelen bi kitaptan söz edicem
Leyla Navaro >>>Gerçekten beni Duyuyor musun ? çok faydasını gördüm edinsen iyi olur..
bi kitap daha var bize önerilen henüz almadım ama adı Lütfen benim için..........

bikac guzel kitap okumustum bunuda edinmeye calisicam, sagol.
evt karsilikli inatlasmalar iyice olayi cikmaza surukluyor ama insan dayanamiyor bazen.
ins duzelik bikac aya. bekliyorum umutla :)

Saat aksam 5'e mi erken aliyorum diyosunuz.. Erken sayilabilecek bi saat degil 5. Cocugunuz size sinyal veriyor.. benimle ilgilen, benimle daha cok vakit gecir, sana daha cok ihtiyacim var demek istiyor..

4 te ouldan cikip 5 te aliyorum, 5 5 bucuk cikip 6 bucuktada alabilirdim. bunu dusunerek erken dedim.
zaten iki yada uc gun gidiyor, birgun esim bakiyor diger gunler beraberiz.
haftanin hergunu gondermeye henuz bende hazir degilim.

bunlarin hepsini yapiyoruz bizde, kisin soguk gunlerde bile cikip dolastik karda oynadik enerjisini atsin dedik. ama yorgunken bile bu uyku sorunumuz bitmedi.
ve uykusu cok hafif en kucuk sese uyanir, o yuzden 9 aylikken odasini ayirdim. ilk baslarda iyiydi hatta kendi kendine birakiyorum besikte bikac gidip gelip pispislayinca uyuyorum son 5 6 aydir iyice zorlasti uykular.
bazen bi rahat uyusa butun sorunlar cozulecek gibi geliyor sonrada cok abarttigimi dusunuyorum. kendi halene birazsam uykusu geline uyur diyorum ama bizle beraler 11 e kadar bile oturabilir biraksam.

kizim dogdugunda hep kendi odasinda yatti geceleri de hep kontrol ettim etrafinda nefes almasi icin butun herseyi kaldirdim her iki saate bir kontrol ettim ben hic bizim odaya almadim hic bir zmn bizimle yatmadi kendi odasinda yatacagini biliyordu, kesinlikle sizle oturmazsina izin vermeyin cok zorluklar cekersiniz ilerde daha beter olur gece uyumadigi icin konsantrasyon problemleri de o yuzden basliyor

2 yaş sendromu muhtemelen. Benimde kızim var,bazen inatlaşıyor ne giyeceği konusunda en basitinden,eğilip onunla gözgöze olabileceğim bir pozisyon alıp,konuşuyorum'seni anlıyorum,sinirlisin ama bu şortu bu havada giymemelisin,akşam serin vs'diye anlatıyorum mantıklı bir sekilde,başka birşey secebilirsin diyorum,sorunu böyle çözüyoruz. Zaten çok ütopik birşey değilse istediği müsade ediyorum inatlaşmıyorum zira inatlaştıkça sarpa sarıyor biliyorum. Sakin olun,sabırla anlatın,gerekirse ödül verin ama sinirlenip inatlasmayın derim. Çalışıyorsunuz,yoruluyorsunuz muhakkak haliyle yıpranıyorsunuz ama inanın inatlaşmadan,konuşarak daha kolay atlatırsıniz. Ben ne zaman gergin sinirli olsam kızım bendende gergin oluyor bunu kesfettim,ne verirsek onu alıyoruz yani.
Kolaylıklar dilerim

Daha çok kucağınıza alın daha çok sevin daha çok sarılın ve en önemlisi lütfen sakin olun. Sinirlenmeyin öfkelenmeyin. 26 aylık bir bebeğin en çok sevgiye ve huzura ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bende büyük kızımı emziremedim. Anne sütüyle büyüttüm ama maalesef mememi almadı. Ama biberonunu sadece ben verdim ve verirken ten temasına dikkat ettim süreklide kucağımda tuttum hiçte kucağa alışan bi bebek olmadı. Şimdi küçük kızım 2 yaşında onuda kucağımda büyüttüm ama o da bana yapışık bi bebek olmadı. Ayrıca kucağa alışırsada alışsın ne olacak maksimum üç sene kucakta geçirir en sinir olduğum laf bu aman alıştırma. Doğumdan çıkar çıkmaz doktorumun söylediği ilk laftı kimseyi dinleme kucağından indirme zamanı gelince zaten kucağı bırakıyorlar sonra istesende alamıyorsun olmuştu. Birde lütfen bir uzman desteği alın. Anne huzurlu olursa bebekte huzurlu olur bütün sinir ve inadı sizin huzursuz ve kaygı dolu davranışlarınızdan kaynaklandığını unutmayın.

2 yaş sendromu muhtemelen. Benimde kızim var,bazen inatlaşıyor ne giyeceği konusunda en basitinden,eğilip onunla gözgöze olabileceğim bir pozisyon alıp,konuşuyorum'seni anlıyorum,sinirlisin ama bu şortu bu havada giymemelisin,akşam serin vs'diye anlatıyorum mantıklı bir sekilde,başka birşey secebilirsin diyorum,sorunu böyle çözüyoruz. Zaten çok ütopik birşey değilse istediği müsade ediyorum inatlaşmıyorum zira inatlaştıkça sarpa sarıyor biliyorum. Sakin olun,sabırla anlatın,gerekirse ödül verin ama sinirlenip inatlasmayın derim. Çalışıyorsunuz,yoruluyorsunuz muhakkak haliyle yıpranıyorsunuz ama inanın inatlaşmadan,konuşarak daha kolay atlatırsıniz. Ben ne zaman gergin sinirli olsam kızım bendende gergin oluyor bunu kesfettim,ne verirsek onu alıyoruz yani.
Kolaylıklar dilerim

sakin olup anlatmak en guzeli ama artik butun yollari deneyip anlattigim halde nooo diye cvp verince bende sinirler paramparca oluyor. biraz kendi haline birakicam sanirim.

Daha çok kucağınıza alın daha çok sevin daha çok sarılın ve en önemlisi lütfen sakin olun. Sinirlenmeyin öfkelenmeyin. 26 aylık bir bebeğin en çok sevgiye ve huzura ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bende büyük kızımı emziremedim. Anne sütüyle büyüttüm ama maalesef mememi almadı. Ama biberonunu sadece ben verdim ve verirken ten temasına dikkat ettim süreklide kucağımda tuttum hiçte kucağa alışan bi bebek olmadı. Şimdi küçük kızım 2 yaşında onuda kucağımda büyüttüm ama o da bana yapışık bi bebek olmadı. Ayrıca kucağa alışırsada alışsın ne olacak maksimum üç sene kucakta geçirir en sinir olduğum laf bu aman alıştırma. Doğumdan çıkar çıkmaz doktorumun söylediği ilk laftı kimseyi dinleme kucağından indirme zamanı gelince zaten kucağı bırakıyorlar sonra istesende alamıyorsun olmuştu. Birde lütfen bir uzman desteği alın. Anne huzurlu olursa bebekte huzurlu olur bütün sinir ve inadı sizin huzursuz ve kaygı dolu davranışlarınızdan kaynaklandığını unutmayın.

bol bol kucak kucaga oturmayi deneyelim birazdan bakalim,
tesekkurler tavsiyeleriniz icin.

Adem gunes in kitaplarini ve internetteki gecmis yayin programlarini takip etmenizi oneririm

okudum evt bikac kitabini ama dogrusu biraz daha stres oldum onlardan sonra. benim yapamadigim bicok seyi sanki olmazsa olmaz gibi soylemisti. adem gunese gore hic guvenli baglanamamisim zaten kizima :KK43:

okudum evt bikac kitabini ama dogrusu biraz daha stres oldum onlardan sonra. benim yapamadigim bicok seyi sanki olmazsa olmaz gibi soylemisti. adem gunese gore hic guvenli baglanamamisim zaten kizima :KK43:
Evet biraz strese sokuyor insani ama gec degil kiziniz daha cok kucuk.Yaptigi huysuzluklar tamamen ilgi beklentisinden diye dusunuyorum.keske 4 4 luk uygulayabilsek dediklerini cok zor.insaniz, bizimde cok stres oldugumuz anlar oluyor ama annelik boyle bisey iste..

Inatlasma hicbir konuda. Ikinizi de sikmaktan baska bir seye yaramaz.
Bunlarin birer donem oldugunu dusun gecici oldugunu.

Bu arada ben kizimda hep dipdibe oldum kimseye birakmadim hala emziriyorum 16 aylik .hic yanimdan ayrilmaz kimseye gitmez .birtek babasi ben ve abisinde sorunsuz duruyor.adem gunesin dedigi gibi kisitlamamaya calisiyorum.ama yinede huysuzluk yapiyor bana vurabiliyor mesela ama onlar daha bebek.vurmanin anlamini bilmiyorlar kendilerini ifade etmeyi daha bilmiyorlar..kizim oldugundan beri hic misafir agirlayamadim cunku bisey yapmaya kalksam bacaklarima yapisir birakmaz.ama ben yinede mutluyum iyiki kizim var.kendinizi kiziniza birakin.o sizi yonlendirsin..

Bu arada ben kizimda hep dipdibe oldum kimseye birakmadim hala emziriyorum 16 aylik .hic yanimdan ayrilmaz kimseye gitmez .birtek babasi ben ve abisinde sorunsuz duruyor.adem gunesin dedigi gibi kisitlamamaya calisiyorum.ama yinede huysuzluk yapiyor bana vurabiliyor mesela ama onlar daha bebek.vurmanin anlamini bilmiyorlar kendilerini ifade etmeyi daha bilmiyorlar..kizim oldugundan beri hic misafir agirlayamadim cunku bisey yapmaya kalksam bacaklarima yapisir birakmaz.ama ben yinede mutluyum iyiki kizim var.kendinizi kiziniza birakin.o sizi yonlendirsin..
belli bir huysuzluk hep oluyo galiba, biraz daha sakin yaklasmaya calisayim ins.

Bence sizin hassas oldugunuz konulari iyice anlamia sizi cezalandirma amacli yapiyor uzuldugunuzu sinirinizi belli etmeyin cocuklar sevgiye cok ac olduklari donemlerde boyle tavir sergiler ayrica 2 yas sendromu diye bisey var cogu cocuk yasiyo bunu bi arastirin isterseniz

Bence sizin hassas oldugunuz konulari iyice anlamia sizi cezalandirma amacli yapiyor uzuldugunuzu sinirinizi belli etmeyin cocuklar sevgiye cok ac olduklari donemlerde boyle tavir sergiler ayrica 2 yas sendromu diye bisey var cogu cocuk yasiyo bunu bi arastirin isterseniz

ins beni cezalandirmaya calismiyordur ama evt sinirlendigim seyleri inadima yapmaya calsitig bir gercek. sinirlarimi deniyor galiba ne kadar ileri gidebilir onu anlamaya calsiiyor ir sonraki adim icin :)
1.5 yasindan beri sendrondayiz biz galiba. cokca seyler arastirip okudum ama gercege uygulamasi hic kolay oluyor bende.

26 aylik bir kizim var, yaklasik bir bucuk yasindan beri belki dahada eski devamli bir mucadele halindeyiz.
kisiligininde biraz inatci oldugunu kabul ediyorum ama bazi durumlardada yaptigim yanlislardan iyice inatlastigini dusunuyorum.
Ilk basta sunu doyleyeyeyim hic emziremedim kizimi, ilk iki gun yogun bakima almislardi, cok hizli nefes aliyor diye, sutumu sagip biberonla veriyordum sonra yanimiza gelince biraz emmeye calsiti ama cok yavas emiyordu, sutum bitcek diye endiselenip sagdim sagdikca biberonla verdim biberonu goruncede bi daha memeye donmedi ve hic emmedi. ilk bu emmeme sureciyle baslayan aramizda bir kopukluk oldugunu dusundum nedense. sonrasina ailevi bissuru sorun benim hemen okula donmemle sanki bir sekilde ayri kaldik.
Cok kucagina alma kucaga alismasin tarzinda soylemlerede biraz kulak verdim sanirim ve benim dusuncem bir sekilde tam baglanamadik.
Simdi nerdeyse her konuda inatci. uykusuzluktan ayakta duramiyor ama butun cabalarima ragmen uyumuyor mesela, salliyorum sarki soyluyorum yaninda yatiyorum ama olmuyor bir sekilde aglaya aglaya uyuyor, en sonunda bende sinirlenip bagiriyorum aglaya aglaya uyuyor en sounda.
Yemek yememizde ayni, biseylerle oyalayip yedirisem yiyor yoksa kendisi yerse iki kasik. kasik catal kullanabiliyor rahatca ama yemiyor. bir sekilde yine gerginlik oluyor.
Asiri hareketli bikac kere dudagini bile patlattti, o yuzden uyariyorum bazen ordan ziplayamazsin diye ama mutlaka yapma dedigim seyler yapiliyor.
Hneuz oturup kendi kendine en fazla 15 dk oynadigini gormedim. ya sikilip kalkiyor yada herseyi etrafa atip sacinca ben mudehale ediyourm ve oyun bitiyor.
sizin uyguladiginiz metodlar varmi cocuklariniz icin. biraz daha sakin ve sorunsuz olmalari icin?
Ayirca 9 ayliktan beri haftada iki yada uc gun bakiciya gidiyor bir gun esim bir gun ben bakiyorum ama erken aliyoruz bakicidan genelde.
Canim bence sutle vs. Ile pek alakasi yok. Zira ben 1 gun bile emmemisim annemi. Ben 6 aylikken annem beni ananeme birakip ise devam etmis. Calismasi gerekiyormus calismis. Tamam kicikken bu yuzden anneme kiziyordum beni birakip ise gidiyorsun diye. Ama asla ondan sogumamistim. Zaten ileride de anlmaya baslayinca neden calistigini sikinti kalmiyor. 2 yas zaten cocuklarin inattan kirildiklari bir yas. Senin tek yapman gereken sabir sabir sabir. Cunku bu dnemde o ina sen inat olursaniz ikinizde cok yipranirsiniz. Tabiki her dedigini yapmayin yanlis davranislarin 1-2 kez uyarin ama 3. Uyari olmasin basit bir yaptirim mutlaka olsun. Onunla buldugunuz her firsatta oyunlar oynayin ya da konusmaya calisin vs.

Bence sorun çocuğunuzda bir eksiklik var; Sevginiz, onunla geçirdiğiniz zaman eksik.. diyecek başka bir şeye gere kaldığını sanmıyorum..

Canim bence sutle vs. Ile pek alakasi yok. Zira ben 1 gun bile emmemisim annemi. Ben 6 aylikken annem beni ananeme birakip ise devam etmis. Calismasi gerekiyormus calismis. Tamam kicikken bu yuzden anneme kiziyordum beni birakip ise gidiyorsun diye. Ama asla ondan sogumamistim. Zaten ileride de anlmaya baslayinca neden calistigini sikinti kalmiyor. 2 yas zaten cocuklarin inattan kirildiklari bir yas. Senin tek yapman gereken sabir sabir sabir. Cunku bu dnemde o ina sen inat olursaniz ikinizde cok yipranirsiniz. Tabiki her dedigini yapmayin yanlis davranislarin 1-2 kez uyarin ama 3. Uyari olmasin basit bir yaptirim mutlaka olsun. Onunla buldugunuz her firsatta oyunlar oynayin ya da konusmaya calisin vs.

nasil bir yaptirim yapmaliyim inanin bilmiyorum. kizmak ise yaramiyor. nasil bir ceza verilirki 2 yasindaki cocuga, odanada kal desem pesimden geri gelir. oyuncaginla oynamiycaksin desem iyice bagris cigris olcak. bazen iletisim kuramadigimi bile dusunuyorum.

X