• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki kızımı sallamadan uyutabilmek için?

tugba59

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
143
1
296
İstanbul
kızlar merhaba,
2 yaşında kızım var ama maalesef bizim uyku saatimiz gelince resmen işkence saatlerimiz başlıyor.sallamadan uyumuyo ve yaklaşık yarım saat 45 dak falan salladıktan sonra ancak uyuyo..nasıl kendi kendine uyumayı öğretebilirim...benimle aynı durumda olupta başaran anneler varsa bana yardımcı olmanızı rica ediyorum lütfen..
valla acayip dua ederim size..çünkü bu uyku olayı beni acayip yoruyo bide çalışan biriyim akşam ancak 7.5 ta evde oluyorum..10,30 ta sallamaya başlasam 11 de uyursa şükrediyorum düşünün artık.

aynı sorun bendede var arkadaşım. ve benim oglum daha 4.5 aylık düşün artık. gözünden uyku akıyo uyumamak için direniyor gündüzz en uzun uykusu 15 dk yemin ederim allahtan gece 1 kere uyanıyo saaat 8 oldugunda uyuyo sabah 5 e kadar. ama gelgelelim gündüz çileden çıkıyorum arkadaşlardan öneri beklyoruz

benımde kızım 1,5 yasında son 1 aydır sallamadan uyutuyorum bıraz uzun suruyo ama sonunda uyuyo yatak odasına gırıyoruz kapıyı kapatıyoruz sutunu verıp yanıma yatırıyorum bende yatıyorum kızım ılk once sutunu bıraz ıcıyo kalkıyo gezınıyo ben hala yatıyorum o oynuyo gelıyo yanıma tekrar sut ıstyo verıyorum ıcıyo yıne aynı sey oynuyo gezınıyo gelıyo sut ıstıyo yatakta donp duruyo cok sıkılınca kapıya gıdıyo kapıyı yumrukluyo aglamaya balıyo ben haa yatıyorum uyuyo numarası yapıyorum bı sure agladıktan sonra yanıma cagırıp yatrıyırum tekrar sut vs.yaksaık 2 saatın sonnda uyyo tabı bende uyuya kalıyorum 1 ayda kendı kendıne uyumaya alısır dedım ama hala hergun 2 saat cebellesıyor pek sabrımda kalmadı bıraz daha buyumesını beklemyı dusunmeye basladım artık bakalım zaman ne gosterıcek baska turlude nasıl alıstırılır bılmıyorum...

aynı sorun bendede var arkadaşım. ve benim oglum daha 4.5 aylık düşün artık. gözünden uyku akıyo uyumamak için direniyor gündüzz en uzun uykusu 15 dk yemin ederim allahtan gece 1 kere uyanıyo saaat 8 oldugunda uyuyo sabah 5 e kadar. ama gelgelelim gündüz çileden çıkıyorum arkadaşlardan öneri beklyoruz[/QU

senın bebıs henuz kucukmus ne kadar erken baslarsan sallamadan uyutaya o kadar ıyı yapıcak bısey yok aglıcak bıraz ama seınkı kısa surede alısır sallamadan uyumaya

valla ben öle odaya gitsem o beni uyutur bi güzel kalkar gezinir geçer tv karşısına tv izler..
bi kaç kez karyolasına bıraktım baya bi ağladı hiç yanına gitmmedim falan ama çatlıcak gibi ağlamaya başlayınca dayanamadım..ya da benmi çok sabırsızım bilmiyorum ama bunun bi çözümü olmalı yaa.
annem bakıyo kızıma bigün dedimki gündüz hiç uyutma akşama erken uyur..akşam sütünü verdim ama yok banamısın demedi yine sallayarak uyuttum.

aynı sorun bendede var arkadaşım. ve benim oglum daha 4.5 aylık düşün artık. gözünden uyku akıyo uyumamak için direniyor gündüzz en uzun uykusu 15 dk yemin ederim allahtan gece 1 kere uyanıyo saaat 8 oldugunda uyuyo sabah 5 e kadar. ama gelgelelim gündüz çileden çıkıyorum arkadaşlardan öneri beklyoruz[/QU

senın bebıs henuz kucukmus ne kadar erken baslarsan sallamadan uyutaya o kadar ıyı yapıcak bısey yok aglıcak bıraz ama seınkı kısa surede alısır sallamadan uyumaya

dogru diyosun ama 4.5 aylık bebek günde 3 sefer 15 dk uyurmu. çare kalmıyo

benim yeğenimde sürekli sallanark uyurdu uyuduğunda karyolasına koysak hemen uyanır ağlardı sürekli dizlerimizdeydi. 2 yaşlarındayken ona ufak yün yatak yaptı annem tv nin karşısında yatırıyorduk cicibebeyide yedimi tv seyrederken sızıp kalıyordu. şimdi 5 yaşında hala cicibebe yer ondan sonra sızar kalır.

ben de 1 yaşına kadar salla salla artık bacaklarım acıyodu hem de iyice sıkılmıştım bu durumdan tracy hoggn kitabını aldım okudum uyguladım ve kızım 2 yaşını bitirecek artık öpüp iyi uykular diyince kendi kendine uyuyor mışıl mışıl maşşalah:)
size anahatlarıyla bahsetmek istiyorum:
öncelikle kararrlı olacaksınız çocuğunuzu ağlatmayacaksınız güven problemine neden oluyor ben yaptıklarımdan bahsedeyim
yatağına giderken uyku zamanımız geldi artık herkes uyudu gibi cümller kurdum yatağına yatırdım çok ağladıysa sakinleştirmek için masal okudum sonra öpüp çıktım odasından ağladı tabii 5 dk dan fazla beklemedim girip tekrar sakinleştirmeye ugraştım bzen de kızdım anlıyorlar artık büyüdüler böyle böyle epey uğaşmıştım ilk 3 gün bu süreç 1 saati geçiyor hergün aynı saatte yatıracaksınız hem öğlen hem akşam 1 hafta sonunda hedefe ulaşmıştım ben
çocuklarımız çok zeki inanın başka çaresi olmadığını görünce mecbur kalacaktır:)

benim oğlum 2,5 aylık. ana kucağında sallıyorum ama kıyameti koparıyor. sıçrıyor yerinden resmen.bende ayağımda sallıyorum.uyuyor 15dk.sonra uyanıyor. artık bende sürekli ayağımda tutuyorum. o uyandıkça tekrar sallıyorum.yoksa uykusunu alamayınca çok hırçın,mızmız oluyor.bu kendikendine uyutma yöntemlerini öğretmeye kaç aylıkken başlamak gerekir?ayağımda sallanmaya alışmasını istemiyorum.birde bizimkinin gaz problemi var. gaz sancısıda onun uykusunu bölüyor sürekli..

Back