Bebek Beslenmesi 2 Yaşındaki Kızıma Kahvaltı ve Yemeği Nasıl Alıştırmalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yelizaksit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
1
0
42
herkese merhaba;
2 yaşında kızım var.kahvaltıyı henüz tek tek yapmıyor.peynir,yumurta,pekmez vs...gıdalarını hergün değişik şekilde mama olarak veriyorum.bizmle domates,salaalık,peynir,zeytin yemesi için 1 hafta mama yapmadan bizimle beraber masaya oturttum ama kesinlikle reddediyor.domatesin tadını hiç bilmiyor.yemekde aynı şeklide..ezmeden yedirmek pek mümkün değil..fakat canı isterse eliyle köfte,makarna yiyiyor.hazır yemeğe alıştığı için beni kullanıyor.yemeğe geçişim daha rahat olucaktır ama kahvaltıyı hiiç yaptıramıyorum.buarada şekil vererekde denedim.olmadı.önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum

benim 0ğlumda 26 aylık....hergun söyle kahvaltı yapıyor....

1 yumurta..1 salatalık dilimliyorum...2 tatlı kasığı bal...7-8 lokma cıkolatali ekmek dilimleri...bir bardak süt...

peynir ağzna sürmüy0 bazen kaşar peyniri rendeliyrum rafadan yumurtasna...:KK55:

bu arada yediriken sürekli knuşuyrum..bak reklamdaki çcuk da yumurta çikalta yiy0..bak reklamda inek var sütü 0 yapyo...

dede sana telefonda ne dedi....yemeğini yedikten snra hangi 0yuncağn 0ynayacaksn falan falannn..

Son düzenleme:
of valla ne desem istyiorsa yer,istemiyorsa yemez,daha ötesi yokk :18:

canım sen ne yaparsan yap yemezse yemez zaten..benim oğlum bulamaç kahvaltıdan sonra normal kahvaltı hiç yapmadı..1.5 yaşına kadar karışık yedirdim..sonra onu da reddetti..şimdi 26 aylık hiç kahvaltı etmiyor...sadece süt oda peşinde koşarak...bazen tost kaşarlı 3-4 lokma..bazen sadece ekmek...ne denediysem olmadı...yemiyor..yumurta ve peynir için kokuyor diyo...bazen farkettirmeden ağzına sokuyorum hemen anlayıp tükürüyo...velhasıl arkadaşım yemezse ağzınla kuş da tutsan yemiyor...

Son düzenleme:
benimde 2 yaşında bir oğlum var.yemek konusunda çok büyük sıkıntılar yaşadım şu ana kadar.mırç gibi yaptırdığımız o kahvaltı olayını 14 aylıkken bıraktı ama kahvaltıda hiç bişey yediremez oldum.neler yaptıysam yemedi.sadece süt içiyordu.sonra iyi kötü 18 aylıkken tekrar döndü mırç dediğim o kahvaltıya.(kendi yaptığım bebek bisküvisi,bal,tahin,ezilmiş ceviziçi,tereyağ,süt yumurta sarısı vs..)2 -3 ay dha onu yedi.bir daha hiç yemedi .iyi kötü kahvaltı olayına geçiş yaptık.cünki domatesi salatalığı çok seviyor zaten.yanısıra bir iki lokma ekmek yemeğe başladı.en son geçen ay fer&B complex isimli bir şurup aldık iştah açıcı bitkisel bir takviye.

o gündür bu gündüür maşallah diyeyim.her şeyden yiyiyor sabahları.ama tabii masaya oyun hamurlarını döküyoruz o onlarla oynarken ben tıkalıyorum ağzına.kahvaltı ettiği gibi de hamurları kandırıp alıyorum elinden bir dahaki öğüne koyuyorum önüne.

diğer öğünlerdede çok fazla bişey yemiyor değişik olarak.yani öyle pırasaymış,patlıcanmış,kabakmış vs.. sebze hiç yemiyor.çorba,köfte,patates haşlaması,makarna gibi şeyler yiyiyor.bende mücadeleden yoruldum.fazla üstüne gitmiyorum bezdirmemek için.ne yerse onu veriyorum.
ama inat çocukla uğraşmak zor ...yemeyince ne yapsam olmuyor.zamana bırakıp unuttturup unutunca yendien deneyin derim...

benimde kızım ekimde 2 yaşını dolduruyor
ama bulamaç bizimde sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi. onuda isteyerek yemiyor ya.. oyunlarla.
bizim en büyük kandırma yöntemimiz muftakta çeşmeyi açıp eline tasları verip doldururken hop hop hop ağzına tıkmak

bir ara yapmayalım karşımıza alıp yedirelim dedik ama yok. bu çocuk iştahsız yemek yemeyi sevmeyen bir çocuk .. bu çocuğa böyle yapmak gerekiyor demekki dedik... hala daha tüm öğünlerde devam ediyoruz :KK43:((((((

Konu sahipleri acaba neler yaptınız üstünden baya geçmiş ama aynı sorunları yaşamaktayım nerde yanlış yaptım ben .bu bulamaç işi ne zaman sona erecek kızım lokmalari ağzında tutuyor kahvaltı ettiremiyorum

Merhaba baya olmuş açılan konu merak ediyorum ne yaptınız acaba benim kızım 21 aylık aynı şekilde dahada beter ağzında tutuyor katı şeyleri saatlerce sinirlerim yıprandı offf ne yaptım ben bilmiyorum yardım edin aç bırakıyorum olmuyor lütfen bir çözüm önerisi olan yazsın .ne zaman duzelecek bu durum

Merhaba. Aynı sorunları ben de yaşadığım için msj yazmak istedim. Biz de baya bi süre kahvaltıyı bulamaç şeklinde verdik ama bisüre sonra oğlum yemek istemedi. Açıkçası benim de bulamaç vermek çok hoşuma gitmiyordu. Bu sefer kahvaltıda ne vercem diye kara kara düşünmeye başladım dişleri az olduğu için nasıl çiğneyecek diye. Başlarda zorla haşlanmış yumurta, beyaz peynir falan vermeye çalıştım ama ben zorladıkça o hiç yememeye başladı. En son ne kadar istiyosa yesin diye düşünüp onun kahvaltılıkların tadına bakması için fırsat verdim. Kahvaltı için mama sandalyesine oturtuyorum. Masada ne varsa onun tabağına koyuyorum eline de çatal verdim mi bizi görerek o da birşeylerin tadına bakma ihtiyacı hissediyor. Size tavsiyem asla zorlamayın ters etki yaratıyor. Ona yiyeceklerin tadına bakması için fırsat verin. İlk kez tattığı bir yiyecekten doyacak kadar yemesini beklemeyin. Tadını aldıktan sonra zaten onu yiyip yemeyeceğine o karar vercek. Bir şeyi yemiyor diye de vermeyi kesmeyin. Mesela benim oğlum peyniri sevmiyor ama ben kahvaltıda mutlaka tabağına koyuyorum çünkü bazen merak edip ağzına götürüyor, sonra da yemeye devam edebiliyor.

Benim kızım tam 2 yaşını bitirdi.jahvaltida tost ,gözleme yada çiğ börek yiyor.oglen makarna,pilav yada bulgur,dolma içi yiyor.aksamda aynı.nw çorba ne sulu bişey yefiremiyorum.bir ay öncesinde bulamaç yiyordu ama herşey yefiriyordum.tablet karşısında oyunla ama şimdi çok zor yemiyor o şekilde.caresizim cokkkk üzülüyorum.oneri bekliyorum

X