Davranış Bozuklukları 2 yaşındaki kızım inatla ağlama krizlerine giriyor çıldıracağım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

akpak

maşallah kızıma
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
1.926
14
nasıl çözüm bulacağım şaşırdım. günde iki üç defa aynı şeyleri yaşıyoruz. inatlaşmayla başlıyor. saatlerce susmadan ağlıyor. acaba nerde yanlış yapıyorum :KK43:
saçma sapan şeyler istiyor bizden bizi bıktıryor resmen. mesela bir bardağı 4 kere doldurup bpoşalttırıyor ve bu sırada oyun oynamıyor çok sinirli ve ağlıyor aynı zamanda. sonra o bardağı istemediğini söyleyip raftaki 5-6 bardak inene kadar ağlamaya devam
çıldıracağım

canım 2 yaş sendromu diye bir şey var. benim kızım da çok ağır atlattı. sabırlı olmak lazım. sebepsiz, saçma sapan şeylere 1 saatten fazla ağlardı ve susturmak mümkün değildi.
Çocuklarda 2 yaş sendromu : Eyvah Çocuğum 2 yaşında! - Mine İNAL AKKAYA canım bu linkte nasıl davranılması gerektiğini ve bu 2 yaş sendromunun ne olduğu yazıyor. bir bak istersen. kolay gelsin canım Allah sabır versin

benimde 2 çocuğum var ve ilk çocuğum da sizinkine benzer şeyler yapardı. genellikle kardeşini kıskandığında yada ona fazla ilgi gösteremediğim zamanlarda yapardı. biraz onun dikkatini dağıtacak ve yoracak aktivitelerde bulunursanız bu yaptıklarını yapmayacaktır. birde eğer kızıma kızmışsam benden intikam almak için öyle saçma şeyler yapardı . şu an 5 yaşında zaman zaman hala aynı şeyi yapar mesela ... birde o saçma isteklerine uymayın kararlı bir şekilde olmaz deyin. nasıl olsa herşekilde ağlıyor .

tiamo çok sağol inceleyeceğim.
tuğçe32 evet her halükarda ağlıyor. nasıl davranacağımı şaşırdım 2 gündür de kucakta gezmek istiyor sürekli. ben hamileyim hep kucağımda taşıyacak gücüm yok.
dediğiniz gibi ancak birşeylerle dikkatini çekersek susuyor.
bir de şunu farkettim çok uykusu gelince ve çok acıkınca yapıyor ve hiç uyumak istemiyor :KK43:

X