• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki bebeğimin konuşması, deneyimli anneler bakabilir mi?

cubuk

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2023
16
6
6
31
Kızlar Merhaba
2 yaşında kızım var tek cocuk suanda kelime sayısı 60-70 civarıdır benım sayabildiğim☺️ ikili kelimeler olarak anne gel,Baba nereye gitti, oyun oynayalım gibi şeyler söyluyor ama kızım sadece fiilleri yaptığı eylemleri söyluyor örnek:oturalım, koyalım, kalkalım gibi ama isim olarak hiçbirşeyi söylemıyor kapı koltuk,inek, köpek vs gibi şeyleri asla söylemez akıcı bir konusması yok anlayacağınız ve aşırı utangaç bir şeyleri söylemeye calısıyor ama içine içine söyluyor sonra utanıyor ikili hatta üçlü cümleler kurup diğer şeyleri neden söylemıyor sizce tek cocuğum olduğu ve etrafımda hiç bebek olmadığı için sorabileceğim kımse yok deneyımlı arkadaşlarım yardımcı olabilir mi?

Kızlar Merhaba
2 yaşında kızım var tek cocuk suanda kelime sayısı 60-70 civarıdır benım sayabildiğim☺️ ikili kelimeler olarak anne gel,Baba nereye gitti, oyun oynayalım gibi şeyler söyluyor ama kızım sadece fiilleri yaptığı eylemleri söyluyor örnek:oturalım, koyalım, kalkalım gibi ama isim olarak hiçbirşeyi söylemıyor kapı koltuk,inek, köpek vs gibi şeyleri asla söylemez akıcı bir konusması yok anlayacağınız ve aşırı utangaç bir şeyleri söylemeye calısıyor ama içine içine söyluyor sonra utanıyor ikili hatta üçlü cümleler kurup diğer şeyleri neden söylemıyor sizce tek cocuğum olduğu ve etrafımda hiç bebek olmadığı için sorabileceğim kımse yok deneyımlı arkadaşlarım yardımcı olabilir mi?

Kızlar Merhaba
merhabalar sizin kadar deneyimliyim bende ama yazmak istedim. kızım 2,5 yaşında çok çenesi düşük değildir ama yine maşallah konuşuyor.
utangaç demişsiniz zaten acaba bu oyun evlerine götürseniz, yaşıtlarıyla sosyalleşse açılır mı ? fikir olarak söylemek istedim

merhabalar sizin kadar deneyimliyim bende ama yazmak istedim. kızım 2,5 yaşında çok çenesi düşük değildir ama yine maşallah konuşuyor.
utangaç demişsiniz zaten acaba bu oyun evlerine götürseniz, yaşıtlarıyla sosyalleşse açılır mı ? fikir olarak söylemek istedim

Götürdüm birkaç defa benımle oynamak istıyor ordada☺️ arkadaşları elinden biseyler alıyor mesela hiçbısey demıyor hemen benım arkama saklanıyor bilemedim valla ne yapacağımı

Kızlar Merhaba
Tanıdığımın kızı 2 buçuk yaşında hala konuşmuyor. Sadece baba diyor. Sizinki yine iyi

Her cocuk kendine özel dıyorlar ya hepsi birbirinden farklı işte onunda bir zamanı vardır ben sadece benım kızım gibi olan annelerin yorumlarını merak ettim🙏🏻🥰

2 yaş 3 aylık bizde de 50 60 kelime vardır eylem olarak al gel uyu bak herseyi anlıyor kavramları biliyor büyük küçük dolu boş ama konuşmaya gelince hiç oralı değil kendini hiç zorlamiyor konuşmak için ve dediğiniz gibi çok çekingen ama eşim ve bende öyleyiz o yüzden o kısım tamamen genetik bizde konuşması geride farkındayım ama eylülde işe başlayacağım oda kreşe başlayacak o zaman ilerler konuşması diye düşünüyorum

2 yaş 3 aylık bizde de 50 60 kelime vardır eylem olarak al gel uyu bak herseyi anlıyor kavramları biliyor büyük küçük dolu boş ama konuşmaya gelince hiç oralı değil kendini hiç zorlamiyor konuşmak için ve dediğiniz gibi çok çekingen ama eşim ve bende öyleyiz o yüzden o kısım tamamen genetik bizde konuşması geride farkındayım ama eylülde işe başlayacağım oda kreşe başlayacak o zaman ilerler konuşması diye düşünüyorum
Bizimde sanki konuşmaya üşenıyor gibi benimde eşim cok geç konuşmuş sanırım bizde eşimle utangacız ne olursa olsun gene çekiyor cocuklar ya

Bizimde sanki konuşmaya üşenıyor gibi benimde eşim cok geç konuşmuş sanırım bizde eşimle utangacız ne olursa olsun gene çekiyor cocuklar ya
Aynen benim tekrar etmesini istediklerimi bile üşenip tekrar etmiyor gemi demiyorda vup vup diyor seslere çalışırken öğretmistim vup vup diye hala oyle diyor koyun kuzu değil de me diyo bütün hayvanları hala sesleriyle söylüyor bütün yiyeceklere hala mama diyor pilav ve et dışında bakalım umarım bi anda açılır

Kızlar Merhaba
2 yaşında 2 li kelime kullanılması bekleniyor cocugunzda bunu yapıyormuş zaten kelime dağrcıgını geliştirmek icin bolbol kitap okuyun çocuk akademi 2 yaş etkinlik kitapları alın yapın hayvanların isimlerni söylemiyorsa çıkarın dışarı birlikte kedi köpek besleyin kuşlara yem atın onları beslerken şuan kediye mama yediriyosun vs belirterek söyleyin onlarıda öğrenir merak etmeyin :) ben kızıma öyle alıştırmıştım markete girer bi kedi yaş maması alır çıkardık onu alışkanlık edindi şimdi minik dostlarımıza alıyorm diyor 🥲

Back