Çocuk Hastalıkları 2 yaşındaki bebeğimin dönen cisimlere ilgisi çocuğunda böyle birşeyle karsilasan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Hklm1212121212

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2020
6
5
1
26
2 yaşında bebeğim var 1 yaşından beri dönen cisimlere ilgisi başladı çamaşır makinesi pervaneler araba tekerleri vilada kovasinin dönen yeri bu gibi şeylere çok ilgili sürekli bunlarla oynuyor eline birşeyler alıp sallayıp döndürüyor tesbih ip gibi seyler tencere kapaklarını yerde çeviriyor buna benzer done bilen bir çok şey sadece bunlara ilgisi var otizm belirtilerine baktıgimda maddeler arasında yer alıyor ama benim bebeğimin bir bu belirtisi var diğer belirtileriyle alakası yok her hareketi normal ilgi alanı sadece dönen cisimler iletisimi çok guzel yaşına rağmen cümle kuruyor bir çok kelime konuşuyor sayılar renkler herşeyi biliyor yaşıtlarıyla ve cevresiyle ilgisi çok güzel iletişimi süper ne dersek anlayıp yapıyor oyun kurabiliyor her yönden yaşıtlarından dahada fazlası var kalem kullanabiliyor çatal kasik bardak kullanabiliyor sadece uzun zamandır aklıma takildi endişeleniyorum bir tek belirti yüzünden otizm olma ihtimali varmı sizde çocuklarınızda böyle seyle karsilastiysaniz lütfen bana yardımcı olun...

Reactions: Z P
Benim oglum oyleydi suan 4 yasinda cok sukur bi sıkıntısi yok hemde cocugunuz gelisim geriligi yasamiyormus.o yuzden bence korkmayin

Benim oglum oyleydi suan 4 yasinda cok sukur bi sıkıntısi yok hemde cocugunuz gelisim geriligi yasamiyormus.o yuzden bence korkmayin
İnşallah öyledir yorumunuz için teşekkürler bi nebzede olsa içimi rahatlattiniz bayadir kafamı tirmaliyor tamam yok ya ne alakası var dönen şeyleri seviyor diye çocuğum otizmle ne alakası var diyorum bir kaç ay sonra tekrar aklıma takılıyor doktorada goturmedim hani bişey yok dusuncesiyle goturmek istemedim pandemi sürecinde var malum aynı şeylere takintilari varmiydi bu söylediklerimin aynısı varmiydi

Bu arada 1 ay erken geldiğine rağmen çok şükür hiç bir gelişim geriliği yok aksine daha fazlası var bazen şaşırıyorum nerden anlıyor nerden biliyor diyorum yürümesi konuşması iletişimi çok iyi sadece bu şeylere çok takik gunboyunca bu şekilde oynuyor zorla makineye çamaşır attiriyiriyor donsun diye ama izlemesi yok makineye çamaşırı attiriyor bir besdk bakıyor sonra unutuyor yanına bile uğramıyor ama o makineye çamaşır atılacak onun sesini duyacak dondunu bilecek gibi koca akülü arabasının içine biniyor beş dk sonra çevir anne tekeriyle oynaiyim diye inad ediyor koca arabayi çeviriyorum birinin evine gidiyorum direk sorduğu şey makine annemin kayinvalidemin onlarada zorla çamaşır yikatiyir misafirliğe bile gitsem makine makine diye bunaltiyir

Benimki klima motorlarini gosteriyordu dusun artik gerisini korkmayin otizm derece derece ama en hafifinde bile 2 belirti diye yaziyor donen nesneye ilgi duymayan cocuk yok nerdeyse uzulmeyin

Canım çocuğun çok normal . Tabikide dönen şeylere merak salar. Senin aklına otizm nerden geldi kuzum. Benim oğlumda öyleydi çamaşır makinesini takip eder tamir işleriyle ilgilenir bulaşık makinesinin pervanesi ne bakar yani bir sürü şey. Ama aklıma o tür şey hiç gelmedi

Biraz çok takıldığını gün boyu bunları icin beni bunalttigini ve uğraştığını görünce isteristemez internete yazdım otizm çıkınca buraya acilayim dedim ama tek bu belirti teşekkür ederim içimi cok rahatlattiniz biraz endişeli bir anneyim ilk cocukta olunca böyle oluyor işte

Doğrudur kuzum takintilik çocuklarda hep oluyor malesef. Benimki kaşıkları catallari düzenli bı şekilde tasir oturma odasına. Düzenli bı şekilde masanın üstüne çıkar sandalyeleri ayağıyla tek tek indirir. Bı ara dolap içlerindeki herşeyi çıkartıp firlatiyordu ondan vazgeçti. Leğen arasam bulamiyorum tavalar hepsi oturma odasında. Tornavidalara takık bir çocuk aklına gelsin nasıl ağlıyor . Yani anlatsam oğlumu roman yazdırır bana. Ama essek sipalri çok tatlı iste

Aynılarını fazlasıyla yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…