Çocuk Hastalıkları 2 yaşinda oglum yürüyemiyor halen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

efem_enesim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
88
0
slm arkadaşlar.benimde oglumla ilgili bi problemim var.oglum 2yaşını geçti.şuan emekliyor ve son derece hızlıbi şekilde ama halen yürümeye cesareti yok.yine bıraktımı 5-6 adım atıo tam olarak yürüyemio.dr lar sıralıosa yürür diyor.ama yürümedi halen.çok hiperaktif oldugu yerde durmuo.istedigi yerlere gidio ama emekliyerek.birde konuşamıo.onun içinde dr lar işitiosa prolem olmaz diyor.acaba bu konuda bilgisi olan varmı?not:ben kendimize ait işyerimizde çalışıorum.bakcak kimse olmadıgı içn oda bebekliginden beri yanımda.dolayısıyla fazla ilgilenemiorum.bundanda olabilirmi.yaşamış veya çevresinde buna benzer örnek olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.:enbuyukkk:

sprun ortada canım bakımsızlık
bizde benzer durumda çocuk yetiştirdik
kızım ekimde 4 yaşını dolduracak ama hala doğru dürüst konuşamıyor hatta yeni yeni konuşmaya başladı
sana tavsiyem çocuğunda 2 yaşı doldurmuş zaten hemen bir kreşe ver
çocuğun için yapabileceğin en mantıklı yol bu
bizim daha önce yaşadığımız yerde olmaması nedeniyle kreş şansımız yoktu
kızım 1 haftadır gidiyor epey zorlanıyoruz ama bakalım allah yardımcımız olsun
kesinlikle zaman kaybetmeyin

benimde çok yakın arkadaşımın çocuğu bir türlü yürümüyor sebebi ise çok korkuyordu..2.5 yaşını geçmişti..neyse devamlı çocuğu parka götüre getire çocuk şimdi maşallah yerinde durmuyor..bence yaşıt çocuklarla bir arada olabileceği ortama sokmanız..geçmiş olsun canım..

yürümeden önce sıralar bebekler.Bi yerlerden tutunarak yürümeye cesaretlendirin.Sıralayıp ayakta dengesini sağlamaya çalışırsa daha kolay olur.

yürümeden önce sıralar bebekler.Bi yerlerden tutunarak yürümeye cesaretlendirin.Sıralayıp ayakta dengesini sağlamaya çalışırsa daha kolay olur.

canım sıralıo istedigi yere rahatca gidio.artık ayaga kalktıgında yürümeye yeltenio.10 adım filan atıo.sonra işine gelmio emeklemeye başlıo.tembellik sanırım.çok heyecanlı hızlı adım atıo sonra dengeyi saglayamıo düşüo emeklio sonra.konuşmaması da beni endişendirio.ama söeldiklerimi algılıo.gel,gidioruz,al filan diorum anlıo.amakonuşmuo hiç.dr lar işitiosa konuşur diolar ama bilmiorum.çevremdede çok örnek var gerçi ama yinede korkuorum.hayırlısıyla bi yürüse bi konuşsa başka bişi istemim.gerçi şuuan zor zaptediom ozaman naparım hiç bilmiorum.:1no2:belki diorum çok fazla üstüne dşüoruz.ondanda olabilirmi.bazen fazla sevgide yapabiliomuş.inşdüzelir.hayırlı haberelri buraya yazarım.ya şunu anlıorum.annenin en degerli varlıgı evladıymış.allah herkesin çocuna acil şifalar versin.inş.(amin)ilginize çok tşk ederim ayrı ayrı........:enbuyukkk:

bazı çocuklar bebek yaşlarda10 aylıkken yürüyor şimdi her çocuk aynı değil çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamayalım bende üzülürdüm yürümüyor konuşmuyor diye.ama doktorum gereksiz demişti hatta bir anısını anlattı. tıp fakültesinde bir arkadaşı 4 yaşına kadar konuşmadığını anlatmış.fakülteninde en gevezesiymiş. arkadaşları 4 yılın acısınımı bize çektiriyosun diye gülerlermiş. o yüzden üzülmek yok demişti.

bazı çocuklar bebek yaşlarda10 aylıkken yürüyor şimdi her çocuk aynı değil çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamayalım bende üzülürdüm yürümüyor konuşmuyor diye.ama doktorum gereksiz demişti hatta bir anısını anlattı. tıp fakültesinde bir arkadaşı 4 yaşına kadar konuşmadığını anlatmış.fakülteninde en gevezesiymiş. arkadaşları 4 yılın acısınımı bize çektiriyosun diye gülerlermiş. o yüzden üzülmek yok demişti.

valla çok tşkederim içimi rahatlattınızgerçekten insan üzülüor.yaşıtlarının yürüdünü konuştunu görünce çok garip oluorum.eksikmişim gibi hissediorum kendimi.çevremdekiler onu çok sevdikce ilgi gösterdikce hoşuma gidior.en ufak bişe yaptıgında yaramzlık olsa dahi çok hoşuma gidior.inanın yaramazlıgı bile çok hoşuma gidior.:teytey:

canım eğer sıralıyorsa o yürür eğer daha önce düşüp korktuysa ondan yürümek isteyemez bazı bebeklerde çok zayıf olduğu için yürüyemezmiş önemli olan yere ayağını basıyormu o zaman sorun yok benim kızım 13 aylık bağ dokusu gevşekliği var hala yere basamıyor buda beni çok üzüyor çok araştırma yaptım ama bağ dokusu gevşekliği olan çocuğa rastlamdım 1 kişiye rasladım internette oda benim sayemde çocuğunu doktora götürdü öyle ögrendi bense bu rahatsızlığı geçiren bebek anneleri arıyorum belki onlarlarkonuşursam biraz rahatlarım.

ayrıca yazmayı unuttum konuşmasına çok takma eğer duyuyorsa o konuşur her bebek bir değil benim kız yiğenim vardı 4 yaşında konuşmaya başladı şimdi 9 yaşında çok güzel konuşuyor ve geveze aslında eski günlerini arıyoruz:KK66:)) üzülme konuşur

oglumun boyuda uzun ondan ayaklarnı atarken zorlanabilo.uzun boylu olması etken olabilirmiki?gören 3-4 yaşında gibi sanıor.

canım eğer sıralıyorsa o yürür eğer daha önce düşüp korktuysa ondan yürümek isteyemez bazı bebeklerde çok zayıf olduğu için yürüyemezmiş önemli olan yere ayağını basıyormu o zaman sorun yok benim kızım 13 aylık bağ dokusu gevşekliği var hala yere basamıyor buda beni çok üzüyor çok araştırma yaptım ama bağ dokusu gevşekliği olan çocuğa rastlamdım 1 kişiye rasladım internette oda benim sayemde çocuğunu doktora götürdü öyle ögrendi bense bu rahatsızlığı geçiren bebek anneleri arıyorum belki onlarlarkonuşursam biraz rahatlarım.

geçmiş olsun canımya.bebegin için üzüldüm.tedavisi varmı acaba?ilk defa senden duyuyorumda.hiçmibasamıor yere.ilgin içinde tşk ederim.a.s.

slm arkadaşlar.benimde oglumla ilgili bi problemim var.oglum 2yaşını geçti.şuan emekliyor ve son derece hızlıbi şekilde ama halen yürümeye cesareti yok.yine bıraktımı 5-6 adım atıo tam olarak yürüyemio.dr lar sıralıosa yürür diyor.ama yürümedi halen.çok hiperaktif oldugu yerde durmuo.istedigi yerlere gidio ama emekliyerek.birde konuşamıo.onun içinde dr lar işitiosa prolem olmaz diyor.acaba bu konuda bilgisi olan varmı?not:ben kendimize ait işyerimizde çalışıorum.bakcak kimse olmadıgı içn oda bebekliginden beri yanımda.dolayısıyla fazla ilgilenemiorum.bundanda olabilirmi.yaşamış veya çevresinde buna benzer örnek olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.:enbuyukkk:

merhabalar!ben ne çocuk gelişimi uzmanı ne doktorum ama anne babaları çocuk eğitimi konusunda eğitiyorum.çocukların belli becerileri gerçekleştirdikleri ortalama zamanlar vardır.18 aya kadar yürümek 24 aya kadar belli kelimeleri söylemek gibi siz çocuğunuzu gözlemlemiş ve yaşıtlarına göre farklı olduğunu hissettiyseniz.lütfen uzman birkaç doktora öncelikle nöroloğa götürün tahlil ve testlerini yaptırın.sorunuzun cevabı burda değil yani.bir doktorun dediğine inanmayın en az 3 doktor aynı şeyi söylüyosa o zaman çocuğunuzun bişeyi olmadığına kanaat getirin.amacım felaket tellallığı yapıp sizi korkutmak değil sadece doğru yönlendirme yapmak.çocuklarımız herşeyden değerli,işimizdende,kendimizdende,bu yüzden emin olmadıkca rahat olmayın.bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum.sakın yanlış anlamayın herşey çocuklar için!
sevgilerimle!a.s.

Son düzenleme:
benim kızımın boyuda uzun ama son 3 aydır iştahsız biraz büyümesi durdu yani normale geldi daha önce üst sınırlardaydı ama sanmıyorum çünkü öyle olsa benim kızımı 4 doktor takip ediyor mutlaka söylerlerdi oğlunu nöroloji uzmanı gördümü istersen bi doktoruna sor

X