• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 2 yasinda oglum asi olunca falan hic aglamiyor?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Belki aranizda dert ettigin seye bak diyen olucaktir ama arkadaslar kafama takildi basliktada yazdigim gibi oglum iki yasinda rütin kontrollerini saymiyorum bile ki genelde doktoruna gittigimizde hep bi ciglik kiyamet duyarim bazi cocuk icin doktoru görmek bile yeter ama benim oglum asi olurken sesini bile cikarmiyor ah uh uff bile demiyo:44:onumuzdeki hafta sünnet olucak insallah oncesinde doktor kontrolu gerekiyodu bugun kan falan alinmasi gerekti oglum kocaman insan gibi oturdu dr kolunu falan tokatliyo damarini bulsun diye neyse igneyi soktu ama tam denk getiremedim ama ikinci defa delmek istemiyorum dedi yani kani tüpe damla damla akitarak aldi islem haliyle oldugundan dahada uzun sürdü ve oglum sanki bisey yok gibi koluna falan bakiyo citi cikmadi dr baya bi sevdi sen ne kadar güclü erkeksin bilmem ne falan diye hatta obile sasirdi ondan once sonra girenler ki yaslari oldukca büyük olanlar bile cigliklarla ciktilar bizimkinde tik yok esimde aglamadi ama buda normalmi acaba deyince:44:acaba dedim oglumun psikolojik bi sorunu biseyi olabilirmi?Yeme bozuklugu haric gayet normal bi cocuk gelisimi gayet normal zekasi falan yani bu konuda bilgisi yada bi fikri olan arkadaslar bana yardimci olabilirlermi acaba yada cocugu benim gibi olan varmi aranizda?

bence oglunuz gayet cesur,benim kizim suan 7 yasinda bebekkenede asi yaptiklarinda kan aldiklarinda hic sesi cikmazdi dr. bile hayret ediyordu,genelde cok aktiv cocuklar agriyi hissetmezler :emir_bebek::emir_bebek:

Yani anlam veremedim ki bende normalde tepkilerini verebilen bi cocuk yani oyle pek sakin sessiz pisirik bi tip degildir yani o an acida hissediyo yine yuzunden bellide yani hic bi tepki vermemesi hemde 2 yasinda bi cocugun normalmi ki bilemedim:44:bi davranis bozuklugu olabilirmi diye düsündüm acikcasi:26:

endişelenme canım bende aynen öyleymişim iğneden aşıdan hiç korkmazmışım hala anlatır bizimkiler ....kendimi bildim bileli öyleyim yani hatta hatırlarım ilkokuldayken doktora şurup yerine iğne olayımmı derdim ......hala şurup ve hap yerine mümkünse iğneyi tercih ederim ....herkes korkacak diye birşey yok :34: bir yandan şanslısın bence sıkıntın olmaz...

Ayy bilemedim ki kizlar yani böyle durumlarda aglamak pek hos gözükmese anne icin zor bi durum olsada sanki aglamak daha normalde benim oglusumdami bi problem var diye düsündüm:27:bide simdi sünnet olucak ya onumuzdeki hafta daha zorlu bi dönem var ne bileyim birazcik kafamdada büyüttüm:50:sanki biz onu zor bi durumda biraktikta oda koca adam gibi sert olmaya calisiyo :43:hayirlisiyla atlatiriz insallah kazasiz belasiz ben daha cok korkuyorum valla onun haberi bile yok.

Biliyorum anim bu bi sorun degil ama kücük oldugu icin tam narkozla olucak malesef ben nasil dayanicam onu oyle görmeye simdiden hayal ediyorum gözlerim doluyo :43:uyuyana kadar yaninda biri kalabilir dedi doktoru annesi olarak yaninda olmayi cok isterim ama dayanamam diye düsünüyorum bide dr benimle ugrasmasin:50:esime sen gir uyanirkende ben girerim dedim ,oda neden zor seyler benim üstüme kaliyo dedi:27:giricek ama oda zor dayanir gibime geliyo bide cok korkuyorum yani düsük ihtima olsada doktor her olumsuzlugu saydi o olabilir bu olabilir:53:ama biran once yaptiralim ki büyüyünce psikolojik olarak daha fazla etkilenicegini düsünüyorum:50:neyse hayirlisi bakalim.Varmi aranizda cocugunu tam narkozla sünet ettiren nasil uyaniyolar cok huysuz olurmu acaba yada baska seyler ne bileyim dr 8 saat önceden bisey yemesin ama ayilirken kusabilir falan biseyler saydi hep bide kimsem yok burda esim oglumu uyutunca ise gitmek zorunda ben yapayanliz kalicam allahim oglusumun yardimcisi olsun insallah mümkün oldugunca agrisiz sizisiz atlatsin bu durumu

canım ben de öyleymişim iğnede aşıda çıtım çıkmazmış. ilkokulada da öyleydim. bence çocuğunda bir anormallik yok canım boşuna telaşlanma. bazı insanlar daha cesur bazıları daha çıtkırıldım oluyor normal birşey bu

Biliyorum anim bu bi sorun degil ama kücük oldugu icin tam narkozla olucak malesef ben nasil dayanicam onu oyle görmeye simdiden hayal ediyorum gözlerim doluyo :43:uyuyana kadar yaninda biri kalabilir dedi doktoru annesi olarak yaninda olmayi cok isterim ama dayanamam diye düsünüyorum bide dr benimle ugrasmasin:50:esime sen gir uyanirkende ben girerim dedim ,oda neden zor seyler benim üstüme kaliyo dedi:27:giricek ama oda zor dayanir gibime geliyo bide cok korkuyorum yani düsük ihtima olsada doktor her olumsuzlugu saydi o olabilir bu olabilir:53:ama biran once yaptiralim ki büyüyünce psikolojik olarak daha fazla etkilenicegini düsünüyorum:50:neyse hayirlisi bakalim.Varmi aranizda cocugunu tam narkozla sünet ettiren nasil uyaniyolar cok huysuz olurmu acaba yada baska seyler ne bileyim dr 8 saat önceden bisey yemesin ama ayilirken kusabilir falan biseyler saydi hep bide kimsem yok burda esim oglumu uyutunca ise gitmek zorunda ben yapayanliz kalicam allahim oglusumun yardimcisi olsun insallah mümkün oldugunca agrisiz sizisiz atlatsin bu durumu

canm neden narkozlu yaptırıyosunuzki.benim oğluşum 18 aylıkken sadece uyuşturularak oldu.zaten 5dakika bile sürmedi.ama çok ağladı.bence iyi araştırın canm.narkoz sonuçta.inşallah kolay atlatırsınız...

Ben yurtdisinda yasiyorum canim ve malesef ki burdaki prosedür böyleymis:(Ama zaten olamiyoruz ogul dün ateslendi dr en az üc gün ates tekrar cikmaz bi hastalik olusmazsa olabilir dedi ve böylece bizim randavumuz iptan olup yeni randavu taaaaaaaaaa mayisa verildi yani iki aydan fazla daha bu stresle yasiycam

Ben yurtdisinda yasiyorum canim ve malesef ki burdaki prosedür böyleymis:(Ama zaten olamiyoruz ogul dün ateslendi dr en az üc gün ates tekrar cikmaz bi hastalik olusmazsa olabilir dedi ve böylece bizim randavumuz iptan olup yeni randavu taaaaaaaaaa mayisa verildi yani iki aydan fazla daha bu stresle yasiycam

Canm oğlun iki yaşını çoktan geçmiş olcak ama.2yaş ile 6yaş arası olması psikolojisi açısından doğru bi zaman değil.islam hukukundada yasakmış bu yaş aralığı.istersen bi araştır canm iyice.olmadı 6yaştan sonra yaptırırsın.çünkü çocuk cinsel kimliğini tanıyo bu dönemde.benim oğlum1.5 yaşında olduğu halde etkilendi bi süre.hayırlısı olsun inşallah...

Öncelikle geçmiş olsun.Benim de oğlum 8,5 aylıkken genel anestezi ile sünnet oldu.Bebeğiniz daha küçük olduğu için genel anesteziyi önermişlerdir ki bana göre en mantıklısı da genel anestezi.Eğer lokal yapsalar bebeğiniz her anını görecek ve bu onda en kötü olasılık bile olsa bir travma yaratabilir.Ayrıca evet narkoz alıyor ama çok düşük bir doz.Endişelenecek bir durum değil yani. Sünnet sonrası narkozun da etkisiyle kusması olabilir korkmayın. Operasyon sonrası bir kaç saat sonra eve gönderirler. Bizim ufaklık aynı gün yerde sürünmeye bile başlamıştı.Sadece temizliğine dikkat edin. Ve ilk 5 gün yıkamayın. Zaten size ağrı kesici verecekler İnanın onu bile 3. gün kullanmıyorsunuz.Diyorum ya ilk gün oğlum yerde sürünüyordu. Ama doktor seçimine dikkat etmenizi öneririm.Şimdiden hayırlı olsun...

Kizlar cevaplariniz icin cik tesekkurler birazda olsa rahatladim diyebilirim ama malesef oglum baya rahatsizlandi ve dedigim gibi sünnetimiz simdilik mayisa ertelendi nerde olduysa cok kötü üsüttü doktor bi bademcik bi bronsit dedi ama cok sükür antibiyotiksiz atlattik sayilir yani umarim oyledir:44:iki gundur daha iyi:55:su sünnetide bi atlatsak icim ragatliycak valla:ssz:

Back