Bebek Beslenmesi 2 yas ustu cocuklarimizin menuleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimde 2 yaşında bir kızım var maalesef hala tek tek veremiyorum kahvaltısını. karışım yapıyorum yoksa bişey yemiyor. nasıl başardınız tek tek vermeyi. lütfen banada akıl verin. köfte yemez pilav yemez. hergün çorba yaparım rondodan geçiririm yoksa yediremiyorum. ne domates yedi ne zeytin bugüne kadar. sulu yemekleri rondodan geçirmediğim sürece yemiyor. nasıl alıştırabilirim annenler yardımcı olur musunuz? artık tek tek yesin herşeyden istiyorum. çok denedim ama başarı kaydedemedim. önerilerinizi bekliyorum.

birkaç m,nik öneri...

yedirmek istediğiniz şeyi ağzınza alın yarısı sizin ağzınızda kalsın ona verin ağzınızla...oyun geliyor hoşlarına gidiyor yiyorlar

kahvaltınızı berabr yapın.beraber yiyin.yediklerinizden birer tane koyun ona da bir tabak hzırlayın.çatal kullanıyordur herhalde.

boş minik bir kavanozun içine minik mibik salatalılaratın.önce siz alın çatalla yiyin.o da yapmak isteyecektir.

ben bir de diyorum ki.hadi annecim peynir ağlamay başlaıyooor bana beni yemiyo yemiyo diyor üzülüyormuş...domatesin yanına gitmek istiyormuş.senin göbüşünün içinde kutu kutu penseyi oynayacaklarmış diyorum..

belki de ben çok şanslıyım...ğek seçmez.ne verirsem yer.hatta kontrollü veriyorum ...ona kalsa obez olurhehehhehe

bol şanslar...

ben dün brokoli çorbası yaptım çok beğenmedi ama yedi. tarifi şöyle;
küçük brokoli ve bir orta boy havucu düdüklüde et suyuyla 10 dk haşlayıp blenderdan geçiriyoruz. 1 çorba kaşığı unu 1 bardak sütle iyice eritip pürüzsüz hale getirdikten sonra kaynayan püreyi çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırarak karışımı ekliyoruz. kaynadıktan sonra kıvamını ayarlayıp tuz arzuya göre limon ekliyoruz. pütürlü kalsın istiyorsanız patates eziciyle ezebilirsiniz.
bugün de pırasa çorbası yaptım yine çok karnı acıkmadığında burun kıvıra kıvıra yedi ama pirincini abartmışım ben biraz lapa gibi oldu benimki :) onun da tarifi şöyle;
2 çorba kaşığı pirinci haşlıyoruz. bu arada 2-3 dal pırasayı ince ince doğuruyoruz. pirinçler haşlanmak üzereyken pırasayı atıp pişene kadar kaynatıyoruz.pişince bi kasenin içinde 1 çorba kaşığı unu sütle açıp2-3kaşık yoğurt ekliyoruz. yumurta sarısı da eklenebilir ben unutmuşum. aynı şekilde çorbayı karıştırarak yoğurt karışımını ekliyoruz. kaynayınca tuz baharat ekliyoruz.
yarın yapmayı düşündüğüm çorba daşöyle
mercimek, yarma buğdayı (oran 1e 2 mercimek olacak) (ben burada yarma bulamadığımiçin normal pilavlık bulgur kullanıcam) ve akşamdan suda beklettiğim nohutları düdüklüde yarım saat pişirdikten sonra içine yarımşar kaşık biber domates salçası ve incedoğuranmış ıspanak konuyor.oğlum sarımsaktan rahatsız olduğu için ben bu noktada onunkini ayırıp limonla servis ediyorum sonra tencereye sarımsak ve sumak ekşisi koyuyorum bizim için çok lezzetli onun için de besleyici oluyor.

sizden de değişik çorba-yemek tarifleri bekliyorum arkadaşlar bazen insan ne yemek yapacağını şaşırıyor..

valla ben biraz farli yapiyorum brokoloyi seninki gibi basemal sos yapiyordum yemedi
simdi boyle yapiyorum cok begenmesede yediriyorum
kiyma katicaksam once onu kavuruyorum sonra sogani
brokoli kabak ve patates koyuyorum kaynar suyla pisiriyorum sonrada rondadon cekiyorum
guzel oluyor kabak yemedigi icin boyle yapiyorum

havuc salatasini severek yiyor rendeleyip yag limon tuz koyuyorum.
yasina gore 16 kilo olmasi lazim ama biz daha 14.6- 14.8 civari geziyoruz
keske soyle 15,5 kg olsa 16 da gozum yok

Merhaba ben aranıza yeni katılıyorum..benim sıkıntımda durubulutla aynı..2 yaşında oğlum hala ayrı ayrı bişey yemiyo..genelde çorba yada sulu yemekleri ezerek veriyorum..kahvaltıda karışım şeklinde..bende alıştırmak için uğraştım fakat katı verdiğimde yutamıyor ve kusuyor..oğlum erken doğdu (31 haftalık) ve bazı sağlık problemlerimiz oldu bu yüzden kilosu düşük(10.200)..bende kilo alsın diye mecburen herşeyi yiyeceği şekilde veriyorum..yemeyen bir çocukla uğraşmak gerçekten çok zormuş..allah herkese sabır versin..

merhaba bu konuda tam benlık benım oglumda 2.5 yaşında biz en çok kahvaltıda sorun yaşıyoruz oğlum genelde sadece sucuk sever önceden yumurtayı sadece omlet olarak seviyordu ama artık onuda yemiyo yoğurt vermek istediğimde kandırarak veriyorum aa bak baba yogurdu bitirdi sana kalmadı deyıp ağzına koyuyorum et yemeklerını sever ama sebze yemeğine koysam bile içinde eti ayıklamam lazım plav çok sever meyveyıde en çok elma ve çilek sever en büyük sorunumuz kahvaltı yani ya sucugu tost yapıp verıyorum çözüm olarakta pizza yapıp veriyorum genelde pizza cok yapıyorum e ne yapalım zahmetlı ama ben önceden papıp buzluga atıyorum sabahta buzluktan hop ısınmış fırına pızza yerken içim rahat üstünde biberi,peynırı. sucuk var çeşit var yani

oğlum 19 aylık diş çıkarma dönemlerinde yemek problemi çok oluyor asla ısrar yok çünkü bu sefer yemek olayı ona işkance gibi geliyor
genelde;
8/9 gibi kalkar
bir biberon süt içine çay kaşığı kadar pekmez
yarım saat sonra kahvaltı
Birgün: süt,yumurta peynir un karıştırıp omlet- Bir gün: menemen-Birgün eynir katı yumurta terayğ reçel ayrı ayrı- Birgün : bulamaç

öğlen ve akşam yemekleri ıspanak, karnıbahar, biber dolması , karnıyarık,pilav makarna köfte işte o gün ne piştiyse ama mutlaka içine yoğurt bunların öyle alıştı yanınada salata olarak domates rendeliyorum azıcıkta z.yağı damlatıyorum. haftada bir balık çorbası.

aralarda hep eline veriyorum salatalık , havuç, elma, hem diş kaşıyor hemde yiyebildiği kadar yiyor.

tatlı olarak sütlaça bayılıyor birde meyveli yoğurda (yoğurt, elma veya çilek , azıcık reçel veya nutella, fındık veya ceviz karıştırıp mikserde)

uyumadan önce gece çayı var çok rahatlatıyor uykuya geçmeye yakında sütünü veriyorum.

benim kizda seviyor sutlaci yarin yapayim bari. ici disi pirinc oldu gerci:)
karniyarik hayatta yemez kofteyide cok sevmiyor ama yediriyorum iste
balikla arasi iyi. sebze corbasindan hoslanmasada yediriyorum kandirarak haftada 2 kere yapmaya calisiyorum
en sevdigi corba tavuk corbasi

deneyimli anneler allah aşkına söyleyin hepinizin bebeğimi ilk ek gıdaya geçtiğine istemeyip çığlık çığlığa aladı sonradan zamanla yedi benimki mi öyle ...kesinlikle hiçbişeyi sevip yemiyo..

ben bebekyemeklerim.com ve yiyorumbüyüyorum.com adreslerindeki tarifleri yaptım hep,bi gezin isterseniz

arkadaşlar balık nasıl yediriyosunuz? benim kızım çok yemiyor balık.balık yağı içeren vitamin veriyorum.ama tabi ki doğal halde yese balığı çok daha iyi olacak.ne şekilde veriyosunuz balığı?

benim kızımda bizim yediğimiz balığı ağzına sokmazdı bende balık yağıyla takviye ettim geçen aya kadar.geçen ay komşum tavada kızarttığı somon balığı getirmiş kızım yesin diye.yemez boşuna getirme dedim.yedirmeyi bir demedimki tabakta küçücük parça balık bırakmadı.artık bize istediğimiz balığı alıyoruz kızıma somon.balığı önceden az tuzluyorum.tavaya az zeytinyağı döküyorum,yağ kızınca balığı koyuyorum güzelce pişiriyorum afiyetle yiyor.bi deneyin belki sever

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…