Bebek Beslenmesi 2 yas ustu cocuklarimizin menuleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
merhaba kizlar
burda olanlarin cogu maalesef istahsiz cocuklara sahip . bende gunluk yaptigimiz menuleri yazalim diye bir konu actim
cunku insan hakikaten ne yapacagini sasiriyor burdan birbirimize fikirde vermis oluruz.
yapmayi dusundugumuz yemeklerden sonrada sonucu yazariz.
umarim katilim olur,

ben yarin

terbiyeli tavuk corbasi ve
ispanakli borek yapicam
bugundende kofte ve sebzeli pilavim var. artik hangisinden yerse.

ispanak yemedigi icin borek seklinde vereyim diye dusundum cok umudum yok ama bakalim

bakan olmus ama kimse birsey yazmamis:((
ydisinda oldugum icin 6-7 saat ondeyiz burda saat 16:30 kizim kresten geldi
gelirgelmez de gunluk mizmizligini yapti tabi
ya tam karnni doyuramadi ki ordada yedigini sanmiyorum yada uykusunu alamadi
neyse ben once borek vereyimmi dedim istemedi 2 cesit yaptim bir ispanakli birde peyirli
sonra yicem dedi peynirliyi denedim once cunku ispanaktan nefret ediyor
peynirliyi de yemedi.
sonra corbayi koydum hem ona hem kendime gorur gormez yemicem dedi tabi
bende markete gidicez yok sana sticer alicaz diye diye 1 dolu kepce corbayi icermeyi basardim ama ter doktum resmen
corbayi icerken nerden bulmussa patates cipsi bulmus babasindan kalan arada onu vererek icirdim napayim
sonra patates cipsinin ustune ispanakli borekten bir cimcik koydum ki en azindan tatsin diye
agladi zirladi ben yine oraya gidicez burayi gezicez diye diye 3 cimdik ispanak boregi yedirdim
arkasindanda 3 yudum(toplamda) portakal suyu icti tadini aldimi bilmiyorum ispanagin

aksamda saat 8-9 arasi kofteyle pilavda yedirmeyi denicem

yarinda ezogelin corba
karisik firinda kizartma (yogurtsoslu ve domates soslu 2 cesit yapicam belki birini yer)
birde domatesli bulgur pilavi yapmayi dusunuyorum bakalim ins yer.

Benim kızım da 26 aylık...Çok iştahsız bir çocuk değil aslında...Ama şöyle bir huyu var ki yeni tadlara hiç açık değil...Yeni bir şey yedireceksen 3-4 gün öncersinde adını söylemeye başlıyorum..Mesela ben sana kumpir yapıcam, aman da içine şundan koyucam bundan koyucam falan diye...Önce adına alışıyor sonra tadına bakmayı kabul ediyor...Ben çalışıyorum bu nedenle sadece akşam yemeklerini beraber yiyoruz tabii bir de hafta sonlarını ...Ama genellikle şöyle yiyor...sabahları kahvaltı yapar, hiç karışım yemedi bizimki ek gıdaya geçtik geçeli ayrı ayrı yer herşeyini...Kahvaltıda peynir az yer, zeytini çok sever, omlet sever, artık domates salatalık da yemeye başladı bir de fındık ezmesine bayılır :)Tabii bunların hepsini aynı anda yemez, az az, bir gün ondan bir gün bundan canı ne isterse küçük hanımın...

Bu kahvaltıyı 10 gibi yapıyor..Sabah 8 de kalkar ama 2 saat geçmeden yemek yemez lokma koymaz ağzına biz de ısrar etmiyoruz acıkınca daha güzel yiyor :)

Sonra arada teyzem eline meyve falan veriyor, onu da yer bir tane...(Kızıma teyzem bakıyor)

Öğlen uykuya 1,5 - 2 gibi yatar...Yatarken de bir kase yoğurdunu mutlaka yer..Sütle pek arası yok bu nedenle yoğurdu sevmesine çok seviniyorum.

Uyanınca teyzem evinde ne yemek varsa onu yedirir..Bazen çorba, bazen pilav bazen nohut fark etmez, evde olandan yediği kadar...

Ben de akşam 5 gibi alıyorum kuzumu eve geçiyoruz biz gidene kadar 6 oluyor genelde...Akşam yemeklerimize gelince; haftada bir akşam ızgarada balık yapıyorum bunu çok seviyor...Bir akşam köfte pilav yiyor....Diğer günler değişiyor...ama genelde çorba içmeyi sever, en çok mercimek ve yoğurt çorbasını...

Bulgur pilavına bayılıyor...Ben de içine çokça domates yeşil biber ve bezelye ekliyorum..bezelyeleri görünce top top pilav diyor :) yanında mutlaka cacık içiririm..
Bir de kumpirimiz var bunu da sevdirdim bu nedenle haftada bir yapıyorum..Bir patatesi haşlıyorum içine kaşar rendeliyorum...İçine de kabak, havuç, mantar, bezelye haşlayıp katıyorum...Böylece sebzeleri kumpir diye diye yediriyorum :)) Tabii ki bir patatesin anca dörtte birini yer ama olsun, önemli olan çok değil faydalı şeyler yemesi...

Akşam yemekten bir iki saat sonra bazen sütlü bir tatlı yapabildiysem biraz yer, bazen bir bardak süt içer, bezen meyve yer...Bu ara çileğe taktı içimiz dışımız çilek oldu :)

Böyle çok uzun oldu yazınca ama yediklerinin miktarı hep az az..Beraber kek kurabiye yapmayı çok seviyoruz kızımla bir de..haftada bir akşam havuçlu tarçınlı cevizli üzümlü kekimiz var..hem faydalı hem de ben yaptım diyor..üstelik eli alışıyor vallahi kek tarifi verebiliyor artık isteyenlere :)) Malzemelerimizi tek tek sayıyor :)
Bence yemek işine onları ortak edip eğlenceli hale getirdikçe yedirmesi daha kolay olacak...En azından benin taktiğim bu ve de işe yarıyor :)

Son düzenleme:
cok guzel yazmisin canim
bizimkinin kahvaltisi maalesef cok cesitli olmuyor. bir ince dilim ekmek ve salatalik yada birince dilim ekmek ustune nutella yiyor oda
hep kalir biraz zaten
bazen krep istiyor ama son kez yaptigimda yemedi. sanirim bikti
haftada 1 kez balik kizartiyorum izgarasini pek yiyecegini dusunmedim zaten zeytin yagi koyuyorum azicik kapagida kapatiyorum oyle pisiyor onceden onuda severdi simdi pek arasi yok bende ozleteyim diyorum.
burda aksam 8:30 az oncede 1 kofte yedi birazi kaldi gerci azcikta ekmek onunla yatar artik
kabak tatisida tattiricam ama daha once diline degdirip yememisti
bir tadi 10 -11 kere tatarsa ona alisir diyorlar bende o yuzden mutlaka tattirmaya calisiyorum.

benim kızım da 23 aylık.çok şükür yemek derdimiz yok.sabah 10 gibi uyanıyor.1 saat sonra falan kahvaltı yapar.peynirli omlet,zeytin ve nerdeyse 6 aylıktan beri içirdiğimiz çayımız ( pekmezli ballı ılık su).sonrasında meyve yer.çok seviyor meyveyi.2 saatlik uykunun ardından çorba yada muhallebi yiyor.akşam da yemekte köfte,pilav,tavuk,makarna yada bizim yediklerimizden ne varsa yiyor.tek üzüldüğüm balığı çok sevdiremedik.yiyor ama az.akşam da bazen tekrar meyve falan yer.yatmadan önce mutlaka devam sütü içiyor.gece de uyanıp içiyor süt.bizim de menümüz bu şeklide oluyor genelde.
yemek yemesinde sıkıntı yok kızımın ama kilosu çok az.10 kg.boyu 80 cm.ama çok çok çok hareketli.uyku haricinde hiç sabit durmaz.napalım sağlıkları yerinde olsun da.

konu cok guzel olmus
benımde 26 aylık oglum var cok ıstahlı degıl zorla yemek yedırıyorum

sabah 9 gıbı uyanır ama hemen yemez 10 gıbı kahvaltı hazırlıyorum
yumurta haslamasını cok sever patates kızartırım yanında dometes salatalık bal ve sut yada ıhlamur hangısı olursa onları yedırıyorum bazen omlet ve krep fındık ezmesı tabı vazgecılmemız
sonra meyve verıyorum yada oyalanması icın sevdıgı seylerden
1 gıbı corba verıyorum mercımek yogurt corbası tarhana sehrıye tavuk suyu corbası sebze corbası bugday corbası aklıma o gun hangı corba gelıp yaptıysam onu ve yanında 1 kase yogurt yedırıyorum
2 gıbı uyuyor 5 gıbıde uyanır uyanır uyanmaz yemedıgı ıcın 1 saat fılan beklıyor yemek duzenıde soyle ayarladım haftada ıkı kez balık yedrımeye calısıyorum kofte pılav cok sevıyor bı aksam tavuk yedırırım bı aksam baklagıl bı aksamda sebze yapmaya calısıyorum
makarna sevmıyordu 1 aydır makarna yıyor peynır sevmedıgı cın peynırlı yapıyorum onuda yedırmıs oluyorum hem
sutlac cok yaparı tavuk gögsü tatlısı onlarıda cok sever
kek ve boregıde beraber yapıyoruz onun yaptıklarında koyarım borek tepsısne cok mutlu oluyor ben yaptım dıye

bıde meyve cok sevmıyor muz ve elmadan meyvelı yogurt yapıyorum 1 muz bır elma koyuyorum ıkı kasık yogurda robottan gecırıyorum cok guzel oluyor sımdıde cıleklı yapıyorum onu pek begenmıyor eksı dıye ama hıc yememesınden ıyıdır

ama ıste bunların hepsını zor yedırıyorum oyunlarla fılan vıtamını alsın dıye
kıloda degılım artık boyuda uzun kıloda az bazen uzuluyorum gorunce ama ne yapayım saglıklı olsunda

Son düzenleme:
benım oglum 2 yasına gırcek haftaya cok garıp bı beslenmesı var yanı günü gününe uymuyor cok cok acıkırsa reddetmeden yıyor oturup ama aklı basak yerdeyse asla oturmuyor ben pesınde dolanıyorum ve bıseye dalmısken agzına sokuverıyorum ve genelde sevdıgı bıseyle beraber mesela haftasonu pıknıkt ekofte vardı yemedı tabıkı (kı eksıdne cok yerdı buyudukce degıstı)domatesı sever bende üstüne domates koyup alttan köftelrı verdım yaklasık 4 köfte yedı ve rahatladım o gun baska bısey de yemedı ıvır zıvır evde olmadııgmız ıcın onun harıcın deben hamıle kaldıgımdan berı yemek pişemedim ve cocuk bısey yıyemedı yenı yenı düzeliyo ıste dun cok guzel kahavltı yaptı sasırdım arkasına uyandıktan sonra yogurt corbası ve kofte vereyım dedım yemedı gene salatalık domate syedı kalktı aksam acıkmıs corbadan yedı allahtan yanı bıgun yedıgı seyı baska zaman yemeyebılıyor anlamıyorum bazen hıcbısey yemedıgı de oluyor ama cok zorlamıyorum saglıklı olsunlarda napalım:34:

benim kızım da 23 aylık.çok şükür yemek derdimiz yok.sabah 10 gibi uyanıyor.1 saat sonra falan kahvaltı yapar.peynirli omlet,zeytin ve nerdeyse 6 aylıktan beri içirdiğimiz çayımız ( pekmezli ballı ılık su).sonrasında meyve yer.çok seviyor meyveyi.2 saatlik uykunun ardından çorba yada muhallebi yiyor.akşam da yemekte köfte,pilav,tavuk,makarna yada bizim yediklerimizden ne varsa yiyor.tek üzüldüğüm balığı çok sevdiremedik.yiyor ama az.akşam da bazen tekrar meyve falan yer.yatmadan önce mutlaka devam sütü içiyor.gece de uyanıp içiyor süt.bizim de menümüz bu şeklide oluyor genelde.
yemek yemesinde sıkıntı yok kızımın ama kilosu çok az.10 kg.boyu 80 cm.ama çok çok çok hareketli.uyku haricinde hiç sabit durmaz.napalım sağlıkları yerinde olsun da.
benim kiim guzel yese ben de kilosun takilmayacagim ama yemiyor ve bu yuzden sikca hastanede aliyoruz solugu
seninki hareketlere yakiyordur birde boyu ne kadar bizim kizim boyu uzun biraz 99cm civari ama boy kilo oranladiginda 3-5 persentile dusuyor bu yuzden 2 cesit vitamin verdi ve etkisini biraz biraz gostermeye basladi simdi illa yemese en azindan tadiyor
bende boyle boyle alisir diyorum
konu cok guzel olmus
benımde 26 aylık oglum var cok ıstahlı degıl zorla yemek yedırıyorum

sabah 9 gıbı uyanır ama hemen yemez 10 gıbı kahvaltı hazırlıyorum
yumurta haslamasını cok sever patates kızartırım yanında dometes salatalık bal ve sut yada ıhlamur hangısı olursa onları yedırıyorum bazen omlet ve krep fındık ezmesı tabı vazgecılmemız
sonra meyve verıyorum yada oyalanması icın sevdıgı seylerden
1 gıbı corba verıyorum mercımek yogurt corbası tarhana sehrıye tavuk suyu corbası sebze corbası bugday corbası aklıma o gun hangı corba gelıp yaptıysam onu ve yanında 1 kase yogurt yedırıyorum
2 gıbı uyuyor 5 gıbıde uyanır uyanır uyanmaz yemedıgı ıcın 1 saat fılan beklıyor yemek duzenıde soyle ayarladım haftada ıkı kez balık yedrımeye calısıyorum kofte pılav cok sevıyor bı aksam tavuk yedırırım bı aksam baklagıl bı aksamda sebze yapmaya calısıyorum
makarna sevmıyordu 1 aydır makarna yıyor peynır sevmedıgı cın peynırlı yapıyorum onuda yedırmıs oluyorum hem
sutlac cok yaparı tavuk gögsü tatlısı onlarıda cok sever
kek ve boregıde beraber yapıyoruz onun yaptıklarında koyarım borek tepsısne cok mutlu oluyor ben yaptım dıye

bıde meyve cok sevmıyor muz ve elmadan meyvelı yogurt yapıyorum 1 muz bır elma koyuyorum ıkı kasık yogurda robottan gecırıyorum cok guzel oluyor sımdıde cıleklı yapıyorum onu pek begenmıyor eksı dıye ama hıc yememesınden ıyıdır

ama ıste bunların hepsını zor yedırıyorum oyunlarla fılan vıtamını alsın dıye
kıloda degılım artık boyuda uzun kıloda az bazen uzuluyorum gorunce ama ne yapayım saglıklı olsunda
bugday corbasini bir kere yaptim su yogurtlu olani kastediyorsun dimi? asla yemedi hatt pisman oldum keske yayla yapsam diye
onu seviyor cunku ama burda pirincten bol yedigi birsey yok ekmek nniyetine pilav yedikleri icin bende o yuzden pirinci cok kullanmak istemiyorum cunku yeterince aliyor ama yemeyince mecbur donuyorum yine pirincli tariflere.
benım oglum 2 yasına gırcek haftaya cok garıp bı beslenmesı var yanı günü gününe uymuyor cok cok acıkırsa reddetmeden yıyor oturup ama aklı basak yerdeyse asla oturmuyor ben pesınde dolanıyorum ve bıseye dalmısken agzına sokuverıyorum ve genelde sevdıgı bıseyle beraber mesela haftasonu pıknıkt ekofte vardı yemedı tabıkı (kı eksıdne cok yerdı buyudukce degıstı)domatesı sever bende üstüne domates koyup alttan köftelrı verdım yaklasık 4 köfte yedı ve rahatladım o gun baska bısey de yemedı ıvır zıvır evde olmadııgmız ıcın onun harıcın deben hamıle kaldıgımdan berı yemek pişemedim ve cocuk bısey yıyemedı yenı yenı düzeliyo ıste dun cok guzel kahavltı yaptı sasırdım arkasına uyandıktan sonra yogurt corbası ve kofte vereyım dedım yemedı gene salatalık domate syedı kalktı aksam acıkmıs corbadan yedı allahtan yanı bıgun yedıgı seyı baska zaman yemeyebılıyor anlamıyorum bazen hıcbısey yemedıgı de oluyor ama cok zorlamıyorum saglıklı olsunlarda napalım:34:

canim bazen bizimkiininde tutmuyor krep istedi gecen gun yaptim bir catal yedi o kadr oneden 10 catal kadar yemisligi vardi
bir anlari digerlerine uymuyor

sabah beni sairtti vallahi ona kahvalti tabagi hazirladim 3-4 zeytin 5-6 dilim salatalik (cok seviyor)
kizarmis yumurta 1 kucuk catala takicak kadar kasar peynir
2 de kucuk domates yedi 3-4 yudumda portakal suyu icti en azindan cesitli oldu bu sabah

neyse ben kacar aksam yine yazicam

1 ay sonra kizim 2 yasina girecek,burada sizle mönüyü paylasmak iyi oldu fikir edinmis oluruz birbirimizden.sabah kahvaltimiz normal sekilde peynir zeytin,(zeytini cok yer 8-9 tane)tereyagli ekmek,haslanmis yumurta.zaman zamanda yaninda domates ve salatalik, nutellali ekmege de bayilir ayrica...öglen corba,hamur isi,yada kahvaltiyi gec yaparsa yogurt vs,...ara meyvasi genelde muz,elma bu sira karpuzu cok yiyiyor...aksam yemeginde de normal biz ne yersek.en cok sevdigi pilav ve haslama tavuk eti,bulgur pilavi,et,balik.yemegin yaninda karisik salata veya sogani cok seviyor.sebze yemegini yemiyor ama cig olarak seviyor.gece de mutlaka süt.devam sütü yada normal inek sütü icer.

yarin ki mönü:kahvalti da krep var,öglen kiymali sehriye corbasi,arada kendi yaptigim yogurtdan,meyvali yogurt.aksam yemeginde dolma biber.

Son düzenleme:
benim de 25 aylık kızım var iştahsızlığı kusmaları beni benden etti doğduğundan beri yemekle arası olmadı boyu 86 kilosu 10 özel mamalar mı kullanmadık çeşit çeşit vitamin şurupları balık yağları mı ama faydasını görmedik blendırdan iki üç ay önce kurtulduk ama normal yemekleri çok az yiyor sabah kahvaltımız yağda yumurta ve bir lokma ekmek ,iki tatlı kaşığı bal ve bir kaşık pekmez öğle arası yoğurt öğlende her hangi bir çorba ikindi de demir takviyeli portakal suyu akşam da ya çorba ya da köfte .pilavı makarnayı çok az yiyor en son gittiğimiz dr midesi hazmetmiyor mide tembelliği var dedi bir ilaç verdi ilk iki hafta çok iyi geldi yemediklerini bile yedi ama şimdi yine eski haline döndü çok zor bu iştahsızlık ....

benim de 25 aylık kızım var iştahsızlığı kusmaları beni benden etti doğduğundan beri yemekle arası olmadı boyu 86 kilosu 10 özel mamalar mı kullanmadık çeşit çeşit vitamin şurupları balık yağları mı ama faydasını görmedik blendırdan iki üç ay önce kurtulduk ama normal yemekleri çok az yiyor sabah kahvaltımız yağda yumurta ve bir lokma ekmek ,iki tatlı kaşığı bal ve bir kaşık pekmez öğle arası yoğurt öğlende her hangi bir çorba ikindi de demir takviyeli portakal suyu akşam da ya çorba ya da köfte .pilavı makarnayı çok az yiyor en son gittiğimiz dr midesi hazmetmiyor mide tembelliği var dedi bir ilaç verdi ilk iki hafta çok iyi geldi yemediklerini bile yedi ama şimdi yine eski haline döndü çok zor bu iştahsızlık ....
Allh yardim etsin canim. seni o kadar iyi anliyorumki o caresizligi yasamayan bilemez. ben diyordum ki hep yahu bu insan degil mi? insanlar acikmazmi yemek yemek istemez mi? yani icgudusel olarak. Allaha sukur simdi biraz biraz basladi yemege ben vitaminlere bagliyorum . bir ara nutella li ekmegi bile istemiyordu yani onuda istemezmi cocuk dimi? benimki boyleydi iste.
bugun ezogelin corba yaptim ama zorlu bir yemek saati beni bekliyor hic sevmiyor mercimegi genelde havuc ve patatesle corba yapiyordum bu sefer pirin ve ince bulgurla pisirdim bulguru cunku hic sokmaz agzina ki cok faydaliymis
3-5 kasikta olsa yedirmeye calisacagim artik.
Sende baska dr goturseydin belki cocugun bir derdi var yani hazimsizlik varsa yemek yemek rahatsizda edebilir bendede var cok fazla yiyince oluyor gerci benim midem bulaniyor ve agriyor. bazi cocuklardada reflu oluyormus , bunlari iyice baktir canim.
ben kan testi yaptirdim herseyi iyi cikti .
1 ay sonra kizim 2 yasina girecek,burada sizle mönüyü paylasmak iyi oldu fikir edinmis oluruz birbirimizden.sabah kahvaltimiz normal sekilde peynir zeytin,(zeytini cok yer 8-9 tane)tereyagli ekmek,haslanmis yumurta.zaman zamanda yaninda domates ve salatalik, nutellali ekmege de bayilir ayrica...öglen corba,hamur isi,yada kahvaltiyi gec yaparsa yogurt vs,...ara meyvasi genelde muz,elma bu sira karpuzu cok yiyiyor...aksam yemeginde de normal biz ne yersek.en cok sevdigi pilav ve haslama tavuk eti,bulgur pilavi,et,balik.yemegin yaninda karisik salata veya sogani cok seviyor.sebze yemegini yemiyor ama cig olarak seviyor.gece de mutlaka süt.devam sütü yada normal inek sütü icer.

yarin ki mönü:kahvalti da krep var,öglen kiymali sehriye corbasi,arada kendi yaptigim yogurtdan,meyvali yogurt.aksam yemeginde dolma biber.
ben sebzeleri yedirmek icin farkli seyler deniyorum lahana hic yemez tursunu yiyor cok olmasada yiyor.
havuc u salata olarak seviyor limonlu. kirmizi lahanayida salata seklinde veriyorum.
birde yemek yerken bir lokma yediyse diger lokmada bakbuda arkakadsinin yanina gitmek istiyor yede gitsin oynasinlar birlikte diyorum
sanki midesi oyun parki:))) valla her yolu deniyorumhani derlerya askta savasta her yol mubahtir bence o cumleye cocuk beslemekde girmeli.:)

arkadaşlar balık nasıl yediriyosunuz? benim kızım çok yemiyor balık.balık yağı içeren vitamin veriyorum.ama tabi ki doğal halde yese balığı çok daha iyi olacak.ne şekilde veriyosunuz balığı?

çok şükür tahlilleri hep temiz çıktı bir sorun çıkmadı iki haftadır kusmalarımız da yok bundan iki hafta önce çok hasta olmuştu bir haftada bir kilo kybtmişti dr un verdiği ilaç sayesinde kaybettiğini geri aldı hemen iştahı çok güzel olmuştu ,şimdi babamız iş seyhatine çıktı ,ya onu özlüyor tepki gösteriyor ya da yine hasta ,baba gittiğinden beri huyu değişti hiç ağlamayan çocuk en ufak şeye ağlar oldu sinir krizleri geçiriyor ,2 yaş sendromu da olabilir bilemiyorum sabır taşı oldum artık her dakka ağlayan çocuk aç gezen çocuk ne bileyim işte ... ben de bugün bol domatesli bulgur pilavı yaptım kabaklı patateslli yoğurt çorbası

çok şükür tahlilleri hep temiz çıktı bir sorun çıkmadı iki haftadır kusmalarımız da yok bundan iki hafta önce çok hasta olmuştu bir haftada bir kilo kybtmişti dr un verdiği ilaç sayesinde kaybettiğini geri aldı hemen iştahı çok güzel olmuştu ,şimdi babamız iş seyhatine çıktı ,ya onu özlüyor tepki gösteriyor ya da yine hasta ,baba gittiğinden beri huyu değişti hiç ağlamayan çocuk en ufak şeye ağlar oldu sinir krizleri geçiriyor ,2 yaş sendromu da olabilir bilemiyorum sabır taşı oldum artık her dakka ağlayan çocuk aç gezen çocuk ne bileyim işte ... ben de bugün bol domatesli bulgur pilavı yaptım kabaklı patateslli yoğurt çorbası
Allah sabir versin canim yemek yese insan belki biraz daha tahammullu olucak ama yemeyip ustune mizmizlik edince iyice kotu oluyor insan.
yemek yiyince yaptigi huysuzluklar pek gozume gelmiyor ama yemeyince hic sabrim kalmiyor
otomatige bgladim artik elime ne gecerse vermeye calisiyorum . bugun bulgur pilavida yapamadim maalesef o kadar yoruldumki
gucum kalmadi zaten saatte gecmisti. corbadan guzel degil diye diye 1 kepce kadar yedirdim en azindan birazda yaninda havuclu kirmizi lahanali salata yedi. kizartmayi hic istemedi firin da oldu ya. illa su fast food lardaki gibi olucak bazen onuda yemeyip aityor tabi oda ayri konu. bende yrin beyti yapayim diyorum bulguruda yanina yaparim nasil olsa yarin evdeyim isim yok. birde sutlu bir tatli yapmak istiyorum muhallebi olabilir
arkadaşlar balık nasıl yediriyosunuz? benim kızım çok yemiyor balık.balık yağı içeren vitamin veriyorum.ama tabi ki doğal halde yese balığı çok daha iyi olacak.ne şekilde veriyosunuz balığı?

canim ben somon aliyorum (burda hamsi istavrit hic gormedim ben onlari cok seviyorum ama maalesef bircok sey gibi onlarda yok
)
haftada 1 kez bazen 2kez veriyorum. tavada az zeytin yagiyla kapagini kapatarak pisiriyorum hem kizartma
gibi oluyor tadi hemde saglikli oluyor izgra kadar olmasada. cevizde yedirebilirsin yerse tabi omega ondada varmis galiba

cok guzel kabak tatlisi yapmistim onuda biraz zaman gecsin tattiricam.

benimde oğlum 28 aylık ama yemek olayını doğduğundan beri çekiyorum doğru düzgün yemek yemez haftaya dra götürcem sabrım kalmadı yemek yese huysuzluklarına daha çok katlanıyorum ama yemediği zaman tahammülüm olmuyo onuda üzüyorum kendimde üzülüyorum neyse bende en ii gününde yadiklerini anlatıyım bi kere hiçbi çorba çeşidini yemez yemek seçer çok fazla peynir ve yoğurt yemez sabah kalkınca kahvaltıda ya bi tane bıldırcın yumurtasıyla yapılmış küçük bi krep yada omlet ama sadece sarısını yer omlet yerse 2-3 lokma ekmek bal yada ekmek nutella üstüne biraz sür içer öğlen makarna yada pilav yanında bi parça büftek ama makarna toplamda 2 yemek kaşığını geçmez aralarda çikolata bisküvi kurabiye yada evde yapılmış sütlü bi tatlı akşamda erişte mantı dolma çeşitlerinden biri ama yine 2 yemek kaşığını geçmez karpuz yer bi dilim bazen 1 dilim elma yada yarım muz çeşitlerimiz bunlardan ibaret yeni hiçbişeyinn tadına bakmaz oyunla falan asla yemez kanmaz bide benim elimden mümkün değil yemez kendi yer o yüzden oyunla yediremem hala kilomuz 10800 boyda 86 düşünün ne kadar yediğini

benimde oğlum 28 aylık ama yemek olayını doğduğundan beri çekiyorum doğru düzgün yemek yemez haftaya dra götürcem sabrım kalmadı yemek yese huysuzluklarına daha çok katlanıyorum ama yemediği zaman tahammülüm olmuyo onuda üzüyorum kendimde üzülüyorum neyse bende en ii gününde yadiklerini anlatıyım bi kere hiçbi çorba çeşidini yemez yemek seçer çok fazla peynir ve yoğurt yemez sabah kalkınca kahvaltıda ya bi tane bıldırcın yumurtasıyla yapılmış küçük bi krep yada omlet ama sadece sarısını yer omlet yerse 2-3 lokma ekmek bal yada ekmek nutella üstüne biraz sür içer öğlen makarna yada pilav yanında bi parça büftek ama makarna toplamda 2 yemek kaşığını geçmez aralarda çikolata bisküvi kurabiye yada evde yapılmış sütlü bi tatlı akşamda erişte mantı dolma çeşitlerinden biri ama yine 2 yemek kaşığını geçmez karpuz yer bi dilim bazen 1 dilim elma yada yarım muz çeşitlerimiz bunlardan ibaret yeni hiçbişeyinn tadına bakmaz oyunla falan asla yemez kanmaz bide benim elimden mümkün değil yemez kendi yer o yüzden oyunla yediremem hala kilomuz 10800 boyda 86 düşünün ne kadar yediğini

canım balık yağı içeren vitaminler var,içiriyor musun onlardan? onlar iştah da açıyor bildiğim kadarıyla.hem de takviye olur beslenmesine.

canim bence bekleme gotur dra bir kan tahlili bir muayene ettir sonrada dr un tavsiye edecegi bir vitamine basla
en azindan vitaminsiz kalmasin . su havuc tohumunu denedin mi? ben tr ye gdince denicem .

bu sabah yine birsey yemeden gitti desem yeridir :(
kasar peynirli ekmek yaptim firinda yine 2 kucuk domates yarim salatalik 2-3 zeytinden olusan bir tabak hazirladim
ekmekleri yemedi halbuki ne kadar guzel olmus.
salatalik yedi 2 kucuk domateside salatalikla verdim istemyerekte olsa yedi ki bu bizim cok buyuk adim nefret ediyor domatesten
2 de zeytin yedi bende 1 kucuk dilim nutellali ekmek surdum bari icini tutsun diye cantasini hazirlarken eline verdim yedim dedi ama
dolabada sokmus olabilir
bazen oyle yapiyor bir bakiyorum dolapta fare kemirmis gibi kucuk ekmek parcalari konulmus:) komigimede gidiyor uzuluyorumda ya

bugun beyti kebabi ve bulgur pilavi yapicam dunden ezogelin corbamda var
pek istahla yiyecegini sanmiyorum ama onuda yemezse ne vericem bilmiyorum aklima gelmiyor birsey
allah yardimcimiz olsun

bu arada dun ezogelin corbadan yaklasik 1 kepce kadar icirmeyi basardim cok diller doktum ama isti neticede yanindada biraz havuclu kirmizi lahanali salata yedi
kizartma maalesef aksamda biraz yuruyuse cikmistik markette cikolotali kreker istedi
birde onu yedi dun o kadar yatti sonra.

Son düzenleme:
bugün benim kizim dogru dürüst birsey yemedi.atesi var dünden beri istahsiz.babasiyla markete giderken kücük biraz ekmek parcasi ve de muz yemis disarda.hasta kizima corba yapayim onu yer dedim ama yemedi sebze corbasini.yaninada ispanak yemegi yaptim belki bir umut ispanak yemegini yer diye yok yemedi,yemiyordu zaten.meyve olarak üzüm ve kirmizi erik koydum önüne,erigi yedi üzümü itti ki bayilir meyve olsun da ne olursa olsun.bol bol su icti.en azindan su icmesi iyi.dru bile böyle atesliyken su yemekten daha önemli diyor.yemek yemesin ama suyu muhakkak icsin demisti.ve yatarken sütünü icti yatti.Rabbim yemeyen cocuklarin annelerine sabir versin gercekten cok zor.bugün bunu anladim.hic kolay birsey degil.

Allh yardim etsin canim. seni o kadar iyi anliyorumki o caresizligi yasamayan bilemez. ben diyordum ki hep yahu bu insan degil mi? insanlar acikmazmi yemek yemek istemez mi? yani icgudusel olarak. Allaha sukur simdi biraz biraz basladi yemege ben vitaminlere bagliyorum . bir ara nutella li ekmegi bile istemiyordu yani onuda istemezmi cocuk dimi? benimki boyleydi iste.
bugun ezogelin corba yaptim ama zorlu bir yemek saati beni bekliyor hic sevmiyor mercimegi genelde havuc ve patatesle corba yapiyordum bu sefer pirin ve ince bulgurla pisirdim bulguru cunku hic sokmaz agzina ki cok faydaliymis
3-5 kasikta olsa yedirmeye calisacagim artik.
Sende baska dr goturseydin belki cocugun bir derdi var yani hazimsizlik varsa yemek yemek rahatsizda edebilir bendede var cok fazla yiyince oluyor gerci benim midem bulaniyor ve agriyor. bazi cocuklardada reflu oluyormus , bunlari iyice baktir canim.
ben kan testi yaptirdim herseyi iyi cikti .

ben sebzeleri yedirmek icin farkli seyler deniyorum lahana hic yemez tursunu yiyor cok olmasada yiyor.
havuc u salata olarak seviyor limonlu. kirmizi lahanayida salata seklinde veriyorum.
birde yemek yerken bir lokma yediyse diger lokmada bakbuda arkakadsinin yanina gitmek istiyor yede gitsin oynasinlar birlikte diyorum
sanki midesi oyun parki:))) valla her yolu deniyorumhani derlerya askta savasta her yol mubahtir bence o cumleye cocuk beslemekde girmeli.:)
normalde sebze yer yesim ama yemegini yemez,cig olarak daha cok seviyor,havuc,brokoli vs.oyunla falan kandirsam da,geri cikartir zaten bana yedittirmez kendi yer kücük hanim.

Back