• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş sendromundan bildiriyorum sakin gelmeyin!!!

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.442
13.188
248
gunaydin guzel uyeler.basliktan anlayacaginiz gibi 2 yasinda bi kizim var.normalde uslu bi cocuktur ama iki haftadir artan aglama krizleri ortaya cikti.surekli bos seylerden aglayip duruyor kucagima gelmek istiyor.ben once guzellikle aglayarak istedigini yapamazsin diyorum ve susuyorum.yani herhangi bi bagirma kizma falan yok gelip yanimda agliyor tepkisiz kaliyor.tabi bi sure sonra sinirleniyorum ama elimden geldigince tutuyorum kendimi.simdi size sunu sormak istiyorum sizce boyle kriz zamanlarinda nasil davranmaliyim.ben aglayarak biseyleri cozmesini istemiyorum bunu aliskanlik etmesin.genelde aglayip kucak istiyor ama buda bana mantikli gelmiyor.tabi bi yandan kizimi aglatmakta istemiyorum sizce nasi davranmaliyim?

gunaydin guzel uyeler.basliktan anlayacaginiz gibi 2 yasinda bi kizim var.normalde uslu bi cocuktur ama iki haftadir artan aglama krizleri ortaya cikti.surekli bos seylerden aglayip duruyor kucagima gelmek istiyor.ben once guzellikle aglayarak istedigini yapamazsin diyorum ve susuyorum.yani herhangi bi bagirma kizma falan yok gelip yanimda agliyor tepkisiz kaliyor.tabi bi sure sonra sinirleniyorum ama elimden geldigince tutuyorum kendimi.simdi size sunu sormak istiyorum sizce boyle kriz zamanlarinda nasil davranmaliyim.ben aglayarak biseyleri cozmesini istemiyorum bunu aliskanlik etmesin.genelde aglayip kucak istiyor ama buda bana mantikli gelmiyor.tabi bi yandan kizimi aglatmakta istemiyorum sizce nasi davranmaliyim?
Ağlamadığı zaman alıp kucağınıza konuşun. Birşey isterken ağlamadan isterse yapacağınızı söyleyin ve ağlama krizi tuttuğunda dediği hiç bir şeyi yapmayın. bırakın ağlasın 1-2 derken, ağlayınca birşey yapılmadığını görür.

Bence iyi yapıyorsun.
Direterek bir şey isteyen çocukların her istediği yerine gelince ,sonrasında önünü alamıyorsunuz.
Çünkü bir bakıyorsunuz o sizi yönetiyor.
Sizden isteyeceği şeyi ağlamadan ve diretmeden istemesi için ,onu küçük şeylerle cezalandırıp.
Yaptığı zaman ödüllendirin bence ...

Ağlamadığı zaman alıp kucağınıza konuşun. Birşey isterken ağlamadan isterse yapacağınızı söyleyin ve ağlama krizi tuttuğunda dediği hiç bir şeyi yapmayın. bırakın ağlasın 1-2 derken, ağlayınca birşey yapılmadığını görür.
aynen oyle yapiyorum.guzellikle kizim yapma aglayarak olmaz diyorum.o antamam diyo sonrasinda devam ediyor yapmaya.surekli kucagima gelmek istiyor bu guzel bisey ama hic bisey yapmama izin vermiyor.telefon yada tablet versem durur ama aglamasina ragmen vermiyorum daha da cildiriyor

Bence iyi yapıyorsun.
Direterek bir şey isteyen çocukların her istediği yerine gelince ,sonrasında önünü alamıyorsunuz.
Çünkü bir bakıyorsunuz o sizi yönetiyor.
Sizden isteyeceği şeyi ağlamadan ve diretmeden istemesi için ,onu küçük şeylerle cezalandırıp.
Yaptığı zaman ödüllendirin bence ...
ne tur cezalar mesela yasina gore anlayabilegi neler olabilir.hele disarda ayni seyleri yapmasi ve butun herkesin bize bakmasi ayri bi konu

ben ağladıgı zaman odasına götürüp bırakıyordum susunca yanıma gelirsin deyip kapıyı aralık bırakıp giderdim ,
ki kızım çok uslu bir kız olmasına ragmen çok zor atlattık , ssadece senı kullanmasına ızın verme

Oyyy bizim de az kaldi insallah abisi gibi kolay atlatir kizim da
Ben oglumda hafif atlattim bu sureci , cok kisa surede gecmisti o sendrom bizde
Aglamaya basladiginda oldugu yerde birakip gidip oturuyordum , ayaklari uzatip tv acip seyrediyordum
Cocuk yerde deli gibi bogrunerek tepinerek agliyordu
Arada sesleniyordum , aglaman bitince yanima gelebilirsin diye :)
Agladigi an hicbirsey yapmayip birakiyordum kisacasi , normal zamaninda da konusuyordum baya anliyordu sipa dediklerimi
Insallah kisa surer sizin sendrom da , kolayliklar diliyorum

Catismamaya bakın.Ne istediğini o da bilmiyor.Ac misin diye sorduğum kızım hayır aç değilim diye aglardi.Anladim sanırım toksun dediğimde ben tok değilim diye tepinmeye devam ederdi:KK53: Seçenek sunun.Kendi kararını vermek istediği bir dönemde.Ama kontrollü bir özgürlüğe ihtiyacı var.Aglayabilir,tepinebilir."senin için yapabileceğim birşey varmı,sanırım buna üzüldün "biraz rahatlatirdi kızımı.Ben sarılmak isteyen bir çocuğa hayır demem.O esnada kucagimda oturturum da.Bunun istediğini yaptırmakla ilgili olduğunu da düşünmüyorum.Benim için de sarılın kuzunuza

ben ağladıgı zaman odasına götürüp bırakıyordum susunca yanıma gelirsin deyip kapıyı aralık bırakıp giderdim ,
ki kızım çok uslu bir kız olmasına ragmen çok zor atlattık , ssadece senı kullanmasına ızın verme
baska odaya gidiyorum yanima gelip bogulacak olana kadar agliyor

2 yaş çok küçük ya. çok da anlayabileceğini sanmıyorum. benim oğlan3,5 yaşında falan anlamaya başladı ceza ödülü. elden geldiğince dikkatini dağıtıp başka yöne çekin. atıyorum bir bebeği istedi al al diye ağladı. ona hadi ağlamayı bırak da parka gidelim. aaa bak şurda neler varmış falan gibi farklı şeylere yönlendirin.
ve istedikçe alın kucağınıza yazık çok küçük.

aynen oyle yapiyorum.guzellikle kizim yapma aglayarak olmaz diyorum.o antamam diyo sonrasinda devam ediyor yapmaya.surekli kucagima gelmek istiyor bu guzel bisey ama hic bisey yapmama izin vermiyor.telefon yada tablet versem durur ama aglamasina ragmen vermiyorum daha da cildiriyor
çocuk tamam diyor, sonra yapmıyor. Sizde hemen 1-2 seferden sonra yine dediğini yapıyorsunuz. Siz sonuna kadar kararlı olacaksınız. Sizi yıldıracağının farkında çocuk..Birde çocuk ağladımı, bizim anneler onu ölecek sanıyor. Ağlamaktan birşey olmaz, ağlarken onun ilgisini başka yöne çekebilirsin mesela...

Oyyy bizim de az kaldi insallah abisi gibi kolay atlatir kizim da
Ben oglumda hafif atlattim bu sureci , cok kisa surede gecmisti o sendrom bizde
Aglamaya basladiginda oldugu yerde birakip gidip oturuyordum , ayaklari uzatip tv acip seyrediyordum
Cocuk yerde deli gibi bogrunerek tepinerek agliyordu
Arada sesleniyordum , aglaman bitince yanima gelebilirsin diye :)
Agladigi an hicbirsey yapmayip birakiyordum kisacasi , normal zamaninda da konusuyordum baya anliyordu sipa dediklerimi
Insallah kisa surer sizin sendrom da , kolayliklar diliyorum
kizim cok usludur normalde ama bu aralar felaket agliyor.

Ben ağladığı zaman dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor çocuk sonuçta dakikası dakikasını tutmaz. Sütten ilk kestigimizde çok fenaydi yoksunluk krizine giriyordu ay neler çektik. Beraber sofra kurariz işime ufak ufak yardım etmesini sağlarim. Benimki 25 aylık bir ponçik. Dikkatini dagitmazsam çok yoruyor. Sık sık parka çıkarıyorum enerjisini almak lazım. Beraber evi süpürürüz. Toz alıyorsam ona da bir bez veriririm zaten ben vermezsem benimkini alır. Bir şey isterse ağlayıp tutturmaz beni elimden tutup götürür. Çünkü ağladığı zaman istediğini vermedim. Tabi her çocuğun mizacı başka.

Ben ağladığı zaman dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor çocuk sonuçta dakikası dakikasını tutmaz. Sütten ilk kestigimizde çok fenaydi yoksunluk krizine giriyordu ay neler çektik. Beraber sofra kurariz işime ufak ufak yardım etmesini sağlarim. Benimki 25 aylık bir ponçik. Dikkatini dagitmazsam çok yoruyor. Sık sık parka çıkarıyorum enerjisini almak lazım. Beraber evi süpürürüz. Toz alıyorsam ona da bir bez veriririm zaten ben vermezsem benimkini alır. Bir şey isterse ağlayıp tutturmaz beni elimden tutup götürür. Çünkü ağladığı zaman istediğini vermedim. Tabi her çocuğun mizacı başka.
bizde herseyi yapiyoruz beraber her gun disari cikariyorum.esimle surekli ilgiliyiz ona karsi.hep oyunlar oynuyoruz yinede ayni

ne tur cezalar mesela yasina gore anlayabilegi neler olabilir.hele disarda ayni seyleri yapmasi ve butun herkesin bize bakmasi ayri bi konu

Onunla konuşmayın!!
Sizin kalbinizin kırıldığını anlasın.
Tablet telefon vermeyin.
Gözlerinin içine direkt temas ederek konuşun,size bakmasını sağlayın.
Yüksek ses hiç bir şey çözmez ,hatta onu arsızlaştırır,sesinizi mümkün olduğunca sakin tutun .
Eğer dediğinizi yaparsa ona en sevdiği şeyi verin.
d059-gif.1318472

Ama ağlayarak diretmeye devam ederse,ona ceza paspası ayarlayın ,oraya koyun orada ağlasın.
Kalkarsa tekrar yapın ,tekrar ,tekrar o pes edecektir..
d060-gif.1318473

Sonunda tabiri caizse -Patronun kim olduğunu anlayacaktır -
acute-gif.1318464

çocuk tamam diyor, sonra yapmıyor. Sizde hemen 1-2 seferden sonra yine dediğini yapıyorsunuz. Siz sonuna kadar kararlı olacaksınız. Sizi yıldıracağının farkında çocuk..Birde çocuk ağladımı, bizim anneler onu ölecek sanıyor. Ağlamaktan birşey olmaz, ağlarken onun ilgisini başka yöne çekebilirsin mesela...
yoo dedigini yapmiyorum.mesela biraz once abartisiz soyluyorum tam bi saat boyunca agladi.anne yuregi iste dayanamadim ama yinede yuz vermedim.

bizde herseyi yapiyoruz beraber her gun disari cikariyorum.esimle surekli ilgiliyiz ona karsi.hep oyunlar oynuyoruz yinede ayni
Allah yardımcınız olsun ağlamaya başladığı zaman dikkatini başka yöne çekin sevdiği bir oyuncak olur sevdiği bir yiyecek olur babasının değişik hareketleri olur o sırada dikkati dağılınca huyunu yavaş yavaş unutuyor. Bize kök söktürdü ağlamalarıyla hala arada ağlar ama sonra sakinleşip gelip sarılır. Sinirlenmemek gerekiyor daha çok ağlıyor sonra.

kizim cok usludur normalde ama bu aralar felaket agliyor.
Benim oglan da oyleydi
Ama dedigim gibi kisa surdu bizde , bikac haftada atlattik biz
Hatta en son olayimiz suydu , arkadasim geldi bizi almaya kahvaltiya gidecektim
Benimki de gayet mutluydu , hazirlandik indik otoparka , tam arabaya bindigi an bir aglamaya basladi , ama ne aglamak boguruyo kendini koltuktan yere atiyo
Agzim acik kaldi
Komsular kosarak geldiler cocuga bisey oldu diye
Bi anda etrafimozda onlarca insan dolustu
Arkadasim saskin saski ne oldu diyo
Ben sok oldum dondum kaldim
Bi 10 dk sonra kendime geldim
Tuttum kolundan yuru dedim gidiyoruz
Arkadasimdan ozur diledim plan iptal drdim
Onca insanin arasindan gecirdim oglani
Eve girdik kapinin onunde biraktim yere
Bu arada deli gibi tepiniyor yerde
Gittim kendime kahve aldim oturdum
Bi 15 dk sonra sustu yanima geldi
Kahvaltiya gidelim dedi
O zaman cok kizgindim gercekten , senin yauzunden gitmiyoruz ve sen boyle devam etyigin surece asla gitmeyecegiz dedim
Git odana kal orda dedim
Odasina goturdum , aklin basina gelene kadar burda oturacaksin dedim
Bi saat sonra cikti sarilip ozur diledi
Neden yaptin dedim , bilmiyorum icimden geliyor dedi :)
Nryse cok uzattim ama o son oldu bir daha da krize falan girmedi benim oglan

Onunla konuşmayın!!
Sizin kalbinizin kırıldığını anlasın.
Tablet telefon vermeyin.
Gözlerinin içine direkt temas ederek konuşun,size bakmasını sağlayın.
Yüksek ses hiç bir şey çözmez ,hatta onu arsızlaştırır,sesinizi mümkün olduğunca sakin tutun .
Eğer dediğinizi yaparsa ona en sevdiği şeyi verin.
d059-gif.1318472

Ama ağlayarak diretmeye devam ederse,ona ceza paspası ayarlayın ,oraya koyun orada ağlasın.
Kalkarsa tekrar yapın ,tekrar ,tekrar o pes edecektir..
d060-gif.1318473

Sonunda tabiri caizse -Patronun kim olduğunu anlayacaktır -
acute-gif.1318464
tesekkurler deneyecegim bugun ins etki eder

Back
X