2 yaş sendromu mu?

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.804
333
Ankara
Kızlar oğlum şu an 24 aylık. 20 aylıktan beri çok huysuz her şeye hayır her şeye ağlama gibi şeyleri vardı ama şu son iki aydır 1 saat ile 3 saat arasında ağlama krizi oluyor. Yani bu kadar uzun süreli çatlayacak kadar ağlama da iki yaş sendromuna dahil mi? Çevremde çok çocuk var hepsinin iki yaş sendromunu gördüm ama hiçbirinde bu kadar uzun ağlama krizleri görmedim. Gören herkes o kadar çocuk büyüttüm böyle bir şey görmedim gibi şeyler söylüyor ağlamasına sizden yaşayan oldu mu çok yıprandım

Benim oğlum da ağlıyor ama öyle saatlerce değil. Bence kendi çocuğunuzu başkaları ile olcmeyin. Hepsi çok farklı. Başkalarıyla ölçmek hem ebeveynleri yıpratıyor ve çocuk üzerinde istemsiz baskilamaya neden oluyo. Bu arada iki buçuk yaşında oğlum var ve her gün dibine kadar yaşıyorum bu sendromu.

Yani kiyaslama yapmıyorum hanımefendi benim çocuğum konuşuyor sizinki de konuşuyor mu falan diye sormadım saatler süren ağlama krizi geçiren bir çocuğum var yıprandım yaşayan var mı diye soruyorum

Yani kiyaslama yapmıyorum hanımefendi benim çocuğum konuşuyor sizinki de konuşuyor mu falan diye sormadım saatler süren ağlama krizi geçiren bir çocuğum var yıprandım yaşayan var mı diye soruyorum
Kiyaslamadan bahsetmedim, ölçü dedim. "Baz almak" anlamında yani.

Benim oğlumda 20 aylık galiba bizde 2 yaş sendromu içine girdik. Cok zor zamanları hiç bu kadar yorulduğumu çaresiz olduğumu hatırlamıyorum. Uyku saati gelsin diye gözünün içine bakıyorum resmen yanlış belkide ama başka dinlenecek vakit bulamıyorum aynı zamanda çalışan bi anneyim Allah hepimizin yardımcısı olsun

Allahım çok şükür bu kadar uzun ağlayan başka bir çocuk daha duydum. Kızım 25 aylık. Aynen dediğiniz gibi tam 20 aylıkken başladı. Hatta 15 tatildi. Daha ömceden de ağkayan bir çocuktu ama böyle bu kadar uzun ve sinir krizi gibi değildi. 15 tatilimiz zehir oldu. Bazen sabah bir posta, öğleden sonra bir posta ağlıyordu. Günde 6 saat ağladığını biliyorum. Bütün herşeyi denedik. Tepkisiz kaldık, dikkatini dağıtık, müzik açtık, kitap, resim, balkon, araba, sokak aklınıza ne gelirse. İdrar tahlili, anal çatlak hepsine baktırdık. Böyle birden nedensiz bir ağlama geliyordu. Öğle uykusu sonrası mesela kesinlikle ağlatıyordu. Komşular telefonla arıyorlardı. Yandı mı, düştü mü diye. Öncelikle sizi çok iyi anlıyorum. Hayatımda en mutsuz olduğum anlardan biriydi. Eşimle gerildik. Gece olmayan ağlama sesi duymaya başladım. Çözüm ne peki, çözümü yok. Öncelikle bilişsel bir süreç. Çocuğun tarzı ve ifade şekli bu. Rahatlama tarzı bu. Ama bu arada bazı önlemlerle hafiflettik. Yine ağlıyor ama haftda bir. Ağlarken kesinlikle tepki vermiyoruz. Ne oldu, neden ağlıyorsun, ağlama falan demiyoruz. Biz eşimle odasında karşılıklı yere oturuyoruz. Ve sohbet ediyoruz. Ama çocukça şeyler ama. Geçen gün şuradaki ağaçta balık gördüm. Kapının önünden geçen fil miydi gibi? Ya da önümüze puzzle alıp yanlış yapıyoruz. Yani çocuğu yok sayıp, ama çocuğun kendini tutamayıp dahil olacağı şeyler. Benim kızım normal konuşan bir çocuk. Bir süre sonra dayanamayıp ağaçta balık olmaz diye konuya dahil oluyor. Ama bu yöntemler her seferünde etkili olmuyor. Baktık susmayacak yöntem değişikliği yapıyoruz. Bir de siz çocuğunuzu daha iyi tanırsınız. Mesela benim kızıma ağlarken teklifte bulunmayacaksınız, soru sormayacaksını, dokunamayacaksınız. Daha da şiddetli ağlıyor. Mesela camın kenarına geçip aa kedi mi o diye dikkatini çekmeye çalışsam hayır değil diye daha çok ağlıyor. Bir de prebiyotik herhangi bir ürün, gıda kullanıyor musunuz? Enterogermina kids gibi, prebiyotik yoğurt gibi. Ben gözlemlediğim kadarıyla bizde prebiyotik gıdalar ağlamayı tetikliyor. Sanıyorum çocukta huzursuzluk yaratıyor. Onlara karşı hassasiyeti var. Sizde de farkından olmadan verdiğiniz bir gıda ağlamayı artırıyor olabilir. Mesela süt ürünleri gibi

Çok zor çok aminn

Yazınızı okurken gözlerim doldu. Ben de o kadar bunaldım ki insanların yargılayıcı bakışlarından ben böyle bir şey görmedim niye böyle neden bu kadar ağlıyor. Komşumun sürekli sormasından herkesin kendimi suçlu hissettirmesinden. Çok zor bir hayat yasadim ama hayatimda bu kadar mutsuz olmadım. Her yolu denedim her şeyi denedim. Verdiğim yeni hiçbir şey yok. Bazen bazı şeyler işe yarıyor telefonda kendi resimlerine baktırmak gibi bazen yaramıyor. Neden böyle bilmiyorum o kadar üzülüyorum ki. Çok erken konuştu şu an iki yaşında ve kendini çok iyi ifade ediyor yaşıtlarından önde olan çocuklar 2 yaş sendromunu daha ağır atlayabiliyormus gibi bir şey okudum dün yani bilmiyorum gerçekten çok yıprandım sadece başbaşa kalmak istemiyorum eşim ise gitsin istemiyorum

Bizim de 20 ay ve sonrası ağlama krizlerimiz başladı. Boğazını yırtıyor sanki ağlarken. Ne yalan söyleyeyim kendine böyle zarar verdiği için süreç uzamasın diye tepki gösteriyorum bazen o an ağlamanın dozunu azaltıyor ve susuyor. Yöntem etkili ama yanlış biliyorum
Tepkisiz kaldigimda kendini yerlere ata ata ağlıyor cırlayarak. İnşallah bir an önce geçer bu süreç çok yıprandık o da bende

Aminn inşallah Allah yar ve yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…