2 yaş sendromu gerçek mi?

teraziyeoglak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
58
51
88
Herkese selam.
Oglum 22 aylik oldu. Uykusu yemegi duzenimiz sahane gidiyor derken, bir anda guzduzleri uyumayi red eder hale geldi. Uyumuyor, oyun oynamak ettafi kesfetmeye devam etmek istiyor ama cok uykusu oldugu icin huysuzluk devam ediyor. Sizana kadar bu devam ediyor. Bir kac haftadir bu boyle, acaba disi mi dedim ama masallah agrisi da var gibi degil. Nesesi keyfi iyi. Ogle uykusunda direnme normal mi? Sizin bu yaslarda deneyiminiz nedir? Uyumasi gerek, ihtiyaci var...

Var var olmaz mı kızım 25 aylık gümbür gümbür geldi devam ediyor. Uyku problimi biz de deve de kulak kalır ben benim kızım kadar çığırtkan felaket çığlıklar atan tutturan vuran ısıran kendini yerden yere atan bir çocuk daha görmedim Allah yardımcımız olsun ben eski neseli eğlenceli kızımı istiyorum

Her çocuk aynı süreçlerden geçiyor. Benimkib18 aylık öğle uykusunu bıraktı. Ağlatarak uyutmaktansa uyumasın dedim. Bir yaş atlarken huyları değişiyor. Elinizden geldiğince ılımlı sakin yaklaşmaya çalışın(ben pek beceremiyorum maalesef) sadece iki yaşta değil her yaşta yaşayacaksınız. Şimdi üç buçuk yaşına gidiyor. Bambaşka bir çocuğa dönüşüyor. Şimdi gece uykusunu reddetmeye başladı. Uyumak istemiyormuş :))

Her ay her yıl her dönem farklı bir davranış sergiliyorlar hayatı öyle kesfediyorlar.
Bu çok normal.
Ileride her çocuğun kişiliği farklı olacak.
Çünkü bizler farklı yaklaşıyoruz kimimiz sabırlı kimimiz sinirli kimimiz umursamaz kimisi dikkatli anne baba olmaya çalışıyoruz. Bizim bu etkiye tepki hallerimiz onların kişiliklerini oluşturacak.

Herkese kolay gelsin. benimki de 2 buçuk yaşında ve gerçekten sabır işi diyorum.

2 yas dönemi zitlasma ve inat dönemi. Olduğu için size bir taktik vereyim eğer bir konuda çok ısrar ediyorsa tamam yap deyin izin verin çok kısa süre sonra bırakacaktır. Çünkü çocuk Zıt .
Tabi bu zarar verici bir şey olmamalı.

ben kendi gozlem arastirma ve deneyimledigim kadariyla anlatacagim...

bu doneme 2 yas sendromu diyorlar ama bence isin asli hic oyle degil... oglum tam 2 yas civari bu sekildeydi cildirmak uzereydim, uykudan delirir ama uyumayi reddeder huysuzlanir, haftalarca surdu, sonra azilari cikti, ve cocuk tam 2-2.5 yas araliginda pamuk gibi oldu. iki yas sendromu sandigim seyin tam olarak dis olduguna inandim, cunku disler bitti ve rahatladi.

2.5 yasindan sonra yine boyle olmaya basladi, 1 ay bu hale geliyor sonra 1 ay duzeliuor, 1 hafta suruyor sonra duzeliyor, sonra 3 yasa dogru son azilarini ciksrtti ve cocuk yine pamuk gibi oldu.

dis sandigimiz gibi 1 hafta agriyip patlayip gitmiyor. aylar oncesinde cocugu huzursuz etmeye basliyor. ara ara yoklayip ara ara gidiyor. cocuk yokladigi donemlerdr huysuz huzursuz ve uykuyu reddeder hale geliyor.

4 saat uyutmaya ugrasip, artik sinirden delirdigim donemler oluyordu, uykusu var goruyorum sersem gibi geziyor ama yok asla asla uyumaya ikna olmuyordu. disler bitti, hadi annecim uyku saati geldi dedigimde yataga kosup boynuma sarilip 5 dk uyuyan bir cocuga dondu. ozellikle takip ettim, tam olarak boylr oldu.

eger iki yas sendromu olsa, 2-2.5 yas araligindaki cocugun dislerden sikintisi olmadigi 6 ay boyunca nerdeydi? tam dislerden once baslayip ciktigi anda gecip son azilar cikmadan yine baslamasi ve azilarin tamamlanmasiyla mi grcti yani...

2 ile 6 yaş arası cocugun kişiliğinin oluşma dönemi bu döneme fallık dönem deniyor hatta. Sendrom u bilemicem de büyüyen bir insan tabi ki değişir diye düşünüyorum. Yetişkinlikte dahi 20 ile 30 yaş arasında cok değişim oluyor küçücük çocuklar tabi inat huysuz olabiliyor. Bir de 2 yasinda çocuğun gündüz uykusuna ihtiyacı yok diye biliyordum. Varmis öğrenmiş oldum. Allah yardımcınız olsun

Herkese selam, ve fikirleri icin cok tesekkurler. Bence de dili cozulmedigi icin de bir agresiflik var. hepimiz konusuyoruz o konusamiyor ve bunun farkinda. Bide uzerine ben asiri yorgunum, uykular duzensiz oldugu icin, dengem allak bullak. Tolare edemiyorum her zaman.
bide hep evdeyiz ya, cocugun en cok ihtiyac duydugu donem, disarda olmaya kesfetmeye. Ama maalesef pandemi bizi tv bagimlisi yapti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…