• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş oğlum çok korkuyor

Mylovebaby

Minik kuş...
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2021
463
147
53
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba artık bu durumun tuhaf olduğunu düşündüğüm için sizlere sormak istedim acaba benim durumumda olan varmı diye çocuğumun sağlık ve gelişimi yönünden hiç bir sıkıntısı yok çok şükür ama oğlum herşeyden korkuyor akülü araba aldık ona bindirdik diye korktu dışarı çıkınca çimen görünce korkuyor hemen kucak istiyor ve artık çişe alıştırmak için lazımlık aldım şuan onada asla oturmuyor korkuyo ağlıyor beni al diye sesli oyuncaklardan hiç bahsetmiyorum bile onlardanda korkuyor ben napacağım arkadaşlar o kadar üzülüyorum ki herşeyden korkması bana çok garip geliyor etrafımda hiç kimsede böyle bir sorunla karşılaşmadım benim oğlumun böyle olması çok üzüyor benimle aynı durumu yaşayıp çözüme kavuşturabilen varmı lütfen yardımcı olurmusunuz? 😥

Uyaran eksikliği olabilir mi? Bir uzmana danışmak lazım.
Benim bebeğim de çok korkuyordu hapşırma sesine bile kriz geçirip ağlıyordu kalabalık ortama, gürültülü mekanlara girip çıkarak biraz biraz aştık. Hâlâ el süpürgesi ve fön makinesi sesine ağlama krizine giriyor 1 yaşında

bu konuda ben de soru açmıştım. benim oğlum da ürkek bir çocuktu. her sesten irkilip sıçrardı. hatta bazen ağlardı. dışarı çıktıkça sosyalleştikçe biraz azaldı gibi. hala odaya birden girip bir şey söylersem sıçrıyor, bir süre sessiz kalıp konuşmaya başlarsam sıçrıyor, çok hareketli ve sesli oyuncaklara yanaşmıyor. ama en azından artık dışarıdaki motor sesini duyunca ağlamıyor mesela. hemen gösteriyor sesin geldiği tarafı.

ben de bu düzelmeyi sürekli dışarı çıkarıp seslere maruz kalmasına bağlıyorum artık. şimdi 13 aylık. geçen ay matkap sesine ağlayıp üç gün kendine gelememişti. yeni yeni azalmaya başladı. sizde durum nasıl bilmiyorum ama sürekli dışarı çıkarıp başkalarıyla etkileşime girmesini sağlıyorum. değişik, ani veya yüksek bir ses varsa hemen sesi taklit edip geldiği yönü gösteriyorum açıklıyorum. bence endişelenmeyin geçecektir. doktora sorduğumda bir sorun yok bazı çocuklar biraz daha ürkek olabilir demişti

Benim oğlum bu şekilde değil sesten falan korkmuyor dışarda diğer çocuklarla da oynuyor ama mesela bugün kargo geldi tatile gideceğimiz için deniz simidi ve yelek aldık o geldi giydirmeye çalıştım giymek istemedi kaçıyor deniz simidini giydirdim ondan da korktu giymek istemiyor yani anlamıyorum zor durumdayım gerçekten ☹️

İnternette araştırdığım zamanda bu durum 2 yaş çocuklarda normal diye yazıyor ama bu durumun geçici olup olmadığını bilmediğim için korkuyorum

sosyal ortamınız nasıl. mesela kalabalık bi aile değilseniz , siz ve eşiniz sakin insanlarsanız dış ortamdan korkuyor olabilir mi?
benim kızımda eylül ayıında 3 yaş olacak. çok utangaçtı , daha çok insan içine sokmaya çalıştım. şuan daha iyi
benim çok fazla gelenim gidenim kardeşim akrabam yok. bu yüzden az insan görüyordu.

Back
X