2 Yaş Çocuk Gelişimi

Prima Marka Elcisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
134
171
44
2 yaşındaki çocuklar çok meşguldur ve oyun oynamaya daha çok vakit ayırırlar. Aynı anda birden fazla oyuncakla oynayabilirler. Artık daha düzgün ve hızlı bir şekilde yürüyüp koşabilirler. Bu hareketlilik, bebeklik göbeklerini kaybetmelerine neden olur.

Hayal güçleri gelişmeye başlamıştır. Kısa hikayeler kurgularlar. Bunların bazıları son derece fantastik olabilir. Reel dünyalarında ise düzeni severler.

Etraflarındaki kişileri taklit etmekten hoşlanırlar. Aman dikkat! İyileri olduğu kadar kötü davranışları da kapabilirler.

2 yaş itibariyle bebeğiniz muhtemelen...

• “Anne arabaya git” veya “Bisküvi istiyorum” gibi iki – üç kelimeden oluşan cümleler kurmaya başlar.
  • “Odana git ve oyuncağını al” gibi iki aşamalı komutları yerine getirir.
  • Çok fazla yardım almadan merdivenlerden inip çıkabilir; fakat halen izlenmesi gerekir.
  • Hem gerçek hem de hayali olaylar hakkında hikayeler anlatır.
  • Duygularını ifade etmek için kelimeler kullanır.
  • Nesneleri bir şeylerin içinde ve kendi yerlerinde sıralar halinde dizebilir.
  • Müzikle hareket eder ve ritm eşliğinde tepinmekten hoşlanır.
  • Koşar ve hatta koşmayı yürümeye tercih edebilir.
  • Bir sandalye veya koltuğa oturup kalkabilir.
  • Giyinmeye çalışır. Bazen kazağını başının üzerinde çekiştirir, bazen sağ ayağını ayakkabısının sol tekine sokmaya çalışır ama çabasını sürdürür.
  • Bir kitaptaki resimleri tanıyabilir.

2 yaşındaki çocuğunuz muhtemelen...
  • Hareketleri, 6 ay öncesine göre daha tahmin edilebilirdir.
  • Sizi nasıl kızdıracağını bilir.
  • Sevgisini çeşitli şekillerde gösterir.
  • Bir yetişkin gibi yemek için çok çaba harcar.
  • Oluşmakta olan güvenine rağmen hala yakından izlenmesi gerekir.
  • Herhangi bir ricanıza ilk olarak "hayır" der, hatta ricanızı tamamen yok sayar. Ona bir seçim sunarsanız işiniz kolaylaşabilir.
Göz at: Bundan sonraki 6 ayda çocuğunuzun konuşma yeteneğini ve oyun oynarken gösterdiği gelişmeleri izleyin. Tuvalet eğitimini de artık gündeminize alın.

wc egitiminde basarısızim ne yazıkki hem bezi hiç ama hiç istemiyo hemde ne lazimlik ne klozet hicbirini kabul etmiyor bu durumda ne yapılabilir? ?

wc egitiminde basarısızim ne yazıkki hem bezi hiç ama hiç istemiyo hemde ne lazimlik ne klozet hicbirini kabul etmiyor bu durumda ne yapılabilir? ?

Sevgili Emir4545,
Senin için buraya tuvalet eğitimi için en etkili ipuçları makalemizin linkini paylaşıyorum.Umarım Sana ve minik yavruna yardımı dokunur! Makale için tıklayın :)

Sevgiler!

Benim oğlum 3 yaşıni doldurucak 15 gün sonra ama tuvalet eğitimini hala veremedim tuvaletini bezine yaptığını söylüyor altını almamı istiyor ama asla bezsiz durmak istemiyor yada tuvalet lazımlik istemiyor aradan belli bir süre geçiyor bu defa bezini çıkartıp bir kenara atıyor ama tuvalete gitmeyi katiyen istemiyor bana da tuvaletinin geldiğini söylemiyor ya altına yapıyor yada evin bir köşesine ne yapacağımi bilmiyorum 3 yaşına geldi ama durumlar böyle

Benim oğlum 3 yaşıni doldurucak 15 gün sonra ama tuvalet eğitimini hala veremedim tuvaletini bezine yaptığını söylüyor altını almamı istiyor ama asla bezsiz durmak istemiyor yada tuvalet lazımlik istemiyor aradan belli bir süre geçiyor bu defa bezini çıkartıp bir kenara atıyor ama tuvalete gitmeyi katiyen istemiyor bana da tuvaletinin geldiğini söylemiyor ya altına yapıyor yada evin bir köşesine ne yapacağımi bilmiyorum 3 yaşına geldi ama durumlar böyle
Demekki daha vakti zamanı gelmemiş canim zorlama yazin denersin zaten kışın zor iş yaza kadarda zaten iyice anlar rahatça alışır

2 yaşındaki çocuklar çok meşguldur ve oyun oynamaya daha çok vakit ayırırlar. Aynı anda birden fazla oyuncakla oynayabilirler. Artık daha düzgün ve hızlı bir şekilde yürüyüp koşabilirler. Bu hareketlilik, bebeklik göbeklerini kaybetmelerine neden olur.

Hayal güçleri gelişmeye başlamıştır. Kısa hikayeler kurgularlar. Bunların bazıları son derece fantastik olabilir. Reel dünyalarında ise düzeni severler.

Etraflarındaki kişileri taklit etmekten hoşlanırlar. Aman dikkat! İyileri olduğu kadar kötü davranışları da kapabilirler.

2 yaş itibariyle bebeğiniz muhtemelen...

• “Anne arabaya git” veya “Bisküvi istiyorum” gibi iki – üç kelimeden oluşan cümleler kurmaya başlar.
  • “Odana git ve oyuncağını al” gibi iki aşamalı komutları yerine getirir.
  • Çok fazla yardım almadan merdivenlerden inip çıkabilir; fakat halen izlenmesi gerekir.
  • Hem gerçek hem de hayali olaylar hakkında hikayeler anlatır.
  • Duygularını ifade etmek için kelimeler kullanır.
  • Nesneleri bir şeylerin içinde ve kendi yerlerinde sıralar halinde dizebilir.
  • Müzikle hareket eder ve ritm eşliğinde tepinmekten hoşlanır.
  • Koşar ve hatta koşmayı yürümeye tercih edebilir.
  • Bir sandalye veya koltuğa oturup kalkabilir.
  • Giyinmeye çalışır. Bazen kazağını başının üzerinde çekiştirir, bazen sağ ayağını ayakkabısının sol tekine sokmaya çalışır ama çabasını sürdürür.
  • Bir kitaptaki resimleri tanıyabilir.

2 yaşındaki çocuğunuz muhtemelen...
  • Hareketleri, 6 ay öncesine göre daha tahmin edilebilirdir.
  • Sizi nasıl kızdıracağını bilir.
  • Sevgisini çeşitli şekillerde gösterir.
  • Bir yetişkin gibi yemek için çok çaba harcar.
  • Oluşmakta olan güvenine rağmen hala yakından izlenmesi gerekir.
  • Herhangi bir ricanıza ilk olarak "hayır" der, hatta ricanızı tamamen yok sayar. Ona bir seçim sunarsanız işiniz kolaylaşabilir.
Göz at: Bundan sonraki 6 ayda çocuğunuzun konuşma yeteneğini ve oyun oynarken gösterdiği gelişmeleri izleyin. Tuvalet eğitimini de artık gündeminize alın.

Kızım 2 yaşında ve konuşmuyor. Algılamasında problem yok çok şükür. Ama konuşması için ne yapabilirim tavsiyesi olan var mı?

X