Bebek Beslenmesi 2 yaş çocuğuma sosis ve makarna sosu verebilir miyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
Biraz saçma soru olabilir ama kusura bakmayın 2 yaşinda oğlum var iştahsiz bir cocuk genelde.. etçi etti salamdi bayilir sosis salam gibi urunleri vermedim bir tek arada hindi fume veririm bu tarz paketli islenmis gidalari arada sirada vermek doğru mu. Genelde sağliklı beslenmesine dikkat ediyorum ev yemeklerinde zaten yemek de seçtiği için kendimize ayri ona ayri yemek yaparim ama yoruluyorum kendimiz de boyle urunleri arada sirada tuketiyoruz cocuguma da versem yanlis mi yoksa yenebilir mi? Mesela bugun asiri derecede sosis ve hazir makarna soslu makarna canim cekti 😬

Kotu adam ben olayim hadi :) tabiki degil ama beslenme rutininde degilse arada sirada verilebilir bence. Benim kizimda cok seviyor. Ayda 1 veriyorum. Bazen hastalik doneminde agzina lokma koymuyor. O durumda aa hadi sosis yiyelim diyorum. Yogurta bana bana yiyor. Ee sosisin tabi faydasi yok ama en azindan yogurt yiyor destek destektir.

Bende cok severim ama yemem eve de almıyoruz sadece sucuk alıyoruz cocuklar seviyor evet ama bence alıştırmayın biraz daha büyüyünce sürekli onları yemek isteyebilir

Az yesin sağliklı gıdalar tüketsin

Kotu adam ben olayim hadi :) tabiki degil ama beslenme rutininde degilse arada sirada verilebilir bence. Benim kizimda cok seviyor. Ayda 1 veriyorum. Bazen hastalik doneminde agzina lokma koymuyor. O durumda aa hadi sosis yiyelim diyorum. Yogurta bana bana yiyor. Ee sosisin tabi faydasi yok ama en azindan yogurt yiyor destek destektir.

Benim oglum da bayilıyor onunde biz onu yerken ona başka bir sey yedirmek de zor oluyor zaten iştahsiz iyice istahsizlasiyor. Hic degilse protein olur 😀

Bende cok severim ama yemem eve de almıyoruz sadece sucuk alıyoruz cocuklar seviyor evet ama bence alıştırmayın biraz daha büyüyünce sürekli onları yemek isteyebilir

Az yesin sağliklı gıdalar tüketsin

Almam eve normalde ben de ama arada sirada ayda yilda bir onumde market var hem insanin cani istiyor biraz da tembellik iste çok nadir aliyorum bu zaman kadar hic yemedi mesela ama onunde baska bir sey yemek zor oluyor o yuzden jacamak olur mu arada diye merak ediyorum. Verirken de kotu hissediyorum ama neyse

Benim oglum da bayilıyor onunde biz onu yerken ona başka bir sey yedirmek de zor oluyor zaten iştahsiz iyice istahsizlasiyor. Hic degilse protein olur 😀
Hah iste o oyle olmuyor. Sizde yemeyeceksiniz ki istemeyecek. Ayrica sosiste salamda filan protein yoktur en fazla proteinin suyunun suyu vardir bosuna kanmayin :)

Makarna sosunu da hazir almayin bence ya. Biraz krema ustune baharat mis gibi olur.

Eve hic almayın görmesin kimi cocuk sürekli istiyor tadı cezbediyor

Komsumun yigeni kücükken yemeye baslamıs salam sosis v.s 20 yaşinda bağırsak operasyonu gecirmis yarım metre bagırsagi kesilmis bu sadece bir ornek

Sizde yemeyin cocugunuz da görmesin
Makarnayı soslu verebilirsiniz özellikle domates soslu ev yapımı

Hah iste o oyle olmuyor. Sizde yemeyeceksiniz ki istemeyecek. Ayrica sosiste salamda filan protein yoktur en fazla proteinin suyunun suyu vardir bosuna kanmayin :)

Makarna sosunu da hazir almayin bence ya. Biraz krema ustune baharat mis gibi olur.

Makarna sosunu da hep evde yaparim ama peynir domates insan sikiliyor bi kac markanin farkli makarna soslari var isim vermim gercekten sahane 😊 o da kirk yilda bir almam normalde

Eve hic almayın görmesin kimi cocuk sürekli istiyor tadı cezbediyor

Komsumun yigeni kücükken yemeye baslamıs salam sosis v.s 20 yaşinda bağırsak operasyonu gecirmis yarım metre bagırsagi kesilmis bu sadece bir ornek

Sizde yemeyin cocugunuz da görmesin
Makarnayı soslu verebilirsiniz özellikle domates soslu ev yapımı

2 ayda anca giriyordur eve su zamana kadar hic vermedim. Makarna zaten favori yiyecek olduğu icin joker gibi her seyle sebze kiyma peynir kullaniyorum. Benim icin de iyi oluyor yediremedigim seyleri makarnayla yediriyorum.

Biraz saçma soru olabilir ama kusura bakmayın 2 yaşinda oğlum var iştahsiz bir cocuk genelde.. etçi etti salamdi bayilir sosis salam gibi urunleri vermedim bir tek arada hindi fume veririm bu tarz paketli islenmis gidalari arada sirada vermek doğru mu. Genelde sağliklı beslenmesine dikkat ediyorum ev yemeklerinde zaten yemek de seçtiği için kendimize ayri ona ayri yemek yaparim ama yoruluyorum kendimiz de boyle urunleri arada sirada tuketiyoruz cocuguma da versem yanlis mi yoksa yenebilir mi? Mesela bugun asiri derecede sosis ve hazir makarna soslu makarna canim cekti 😬
Lütfen hazır işlenmiş ürünler almayın içindeki koruyucu maddeler çocuklar için gerçekten büyük zararları var. Kendiniz yapmayı deneyin mutlaka internette tarifi vardır sağlıklı şekilde anne usulü 🥰

Lütfen hazır işlenmiş ürünler almayın içindeki koruyucu maddeler çocuklar için gerçekten büyük zararları var. Kendiniz yapmayı deneyin mutlaka internette tarifi vardır sağlıklı şekilde anne usulü 🥰

Merhaba vermedim zaten içim rahat etmedi :/ cocugum istahsiz ama o cok zorluyor beni neyse saglikli olsun da gerisi onei degil

ne kadar ge.ç yerse o kadar iyi ,

ona ayrı yemek yapmanız bile hataa

Hata evet biliyorum ama istahsiz bir cocuk hic bir sey yediremiyorum inanin oyle denildigi kadar kolay olmuyor. Sizin yaptiginiz yemegi yemeyip butun gun hic bir sey yemeyen cocugunuz olsa anlardınız beni. Aylardir kilo almiyor bazen veriyor bile

X