- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
- #1
Biz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.Konuyu biraz daha açabilir misiniz? Arkadaşlarınızın farklı diye nitelendirdiği özellikler nelerdir?
Üstün zekalı bir çocuk olabilir. Kreşi karma program ile destekleyebilirsiniz. 2 yaşından itibaren uygulanabilen zeka testleri mevcut Fakat kesin bir yargı içerebilmesi için 3 yaş itibari ile yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum Oradaki sonuca göre bir yol haritası çizemeniz daha doğru olur.Biz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.
Merhaba. Ustun zeka olabilir. Insan iliskilerini iyi tutabilmesi icin elinizden geleni yapin. Ustun cocuklar yalniz kalmaya elverisli ve yalnizliktan cok etkilenen cocuklar olabiliyor. Benim kizim kreste sıkılıyor ama arkadaslariyla cok mutlu, aralari cok iyi. Arkadaslariyla doya doya oynadigi gunler dunyalar onun olmus gibi davraniyor. Bilgi acligi zaten kres ortaminda mumkun degil dikkate alinamiyor. O kismi ben biraz yonetmeye calisiyorum. Disarda doga yuruyusleri, kendi capimizda minik kesifler, evde kitaplar, aklimizi kurcalayan konularda birlikte arastirma yapmak, belgesel arastirmak, uzerine konusmak gibi. Bilemiyorum ya cok iyi maddi imkanlariniz yoksa sıkılmadan kacisiniz da yok gibi. Ben acikcasi okulsuzluğun her anlamda her turlu okuldan daha iyi oldugunu dusunuyorum kizim icin. Eger sehirde yasamiyor olsam okulsuzlugu secerdim.Biz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.
En büyük sıkıntıyı insan ilişkilerinde yaşıyoruz. Kimseyle iletişim kurmak istemiyor. Alt kat komşumuz ve çocupuna alışması 1 seneyi buldu. O da hala çok mesafeli oyunlar yada iletişim. Sürekli dışarıdayız. Özellikle doğa, hayvanlar elimizden geldiğince farklı yerlere gitmeye çalışıyoruz. Kesinlikle kirlenme, su oyunları, çamur, toz, toprak konusunda kısıtlama yapmıyoruz. Bazen günde 2 defa çamaşır yıkıyorum. Hava soğuk da olsa, karlı yağmurlu da olsa çıkıyoruz. Kitaplar zaten sürekli. Bi tek tv yok şimdilik. Ama eminim belgesel açsak deli olur. 3 yaşına kadar tv açmayı düşünmüyorum bakalımMerhaba. Ustun zeka olabilir. Insan iliskilerini iyi tutabilmesi icin elinizden geleni yapin. Ustun cocuklar yalniz kalmaya elverisli ve yalnizliktan cok etkilenen cocuklar olabiliyor. Benim kizim kreste sıkılıyor ama arkadaslariyla cok mutlu, aralari cok iyi. Arkadaslariyla doya doya oynadigi gunler dunyalar onun olmus gibi davraniyor. Bilgi acligi zaten kres ortaminda mumkun degil dikkate alinamiyor. O kismi ben biraz yonetmeye calisiyorum. Disarda doga yuruyusleri, kendi capimizda minik kesifler, evde kitaplar, aklimizi kurcalayan konularda birlikte arastirma yapmak, belgesel arastirmak, uzerine konusmak gibi. Bilemiyorum ya cok iyi maddi imkanlariniz yoksa sıkılmadan kacisiniz da yok gibi. Ben acikcasi okulsuzluğun her anlamda her turlu okuldan daha iyi oldugunu dusunuyorum kizim icin. Eger sehirde yasamiyor olsam okulsuzlugu secerdim.
Size tavsiyem iletisim konusunda anne ve baba olarak siz cocugu doyurmaya calismayin. Sizden aldigi zengin sosyal donutleri kimseden alamayacagi icin diger insanlari kabul etmesi zorlasiyor. Ben o hatayi yaptim acikcasi. Babasiyla bile benimle kurdugum iletisimi arar oldu. Babasiyla ilgili bir ornek vereyim. Esim aciklama yapmasi gerektiginde cocugun bildigi kelimeleri kullanarak konusmaz, bildigi kelimelerin tam olarak farkinda da degildir. Esim aciklama yaptigini zanneder ama cocuk onu hic anlamamistir o an ve anlamadigi konuyu anlamlandirmaya calistigi icin babasinin sonraki soyledigi hicbir seyi duymuyordur o an. Esim durumu farketmedigi icin konusmaya devam eder ve cocuktan donut bekler. Ben kizimin anlama acliginin farkinda oldugum icin herkesle olan iletisimini bilincli takip eder, duruma gore mudahale ederdim. Kizim baban demek istiyor ki seklinde aciklama yapardim. Ama bu sekilde kizim o sonu gelmez sorularinin hepsini bana sorar hale geldi. Baskalarindan aldigi cevaplari kismen bana teyit ettirir hale geldi. Esim de kendi cocugunun anlama ihtiyaclari konusunda gelistiremedi kendini. Hatami fatkettikten sonra daha cok izlemede kalmayi tercih ettim. Kizim anlamasa da sessiz kalmak zorunda kalmayi deneyimledi, doyurucu cevap alamamayi deneyimledi, anlamak icin sabirla alternatif sorular uretmeyi ogrendi, hayal kirikligiyla bas etmeyi ogrendi, bireysel farkliliklari hissetmeye ve bunlari tolere edebilmeye basladi. Parkta cocuklarla olan konusmalarini dinliyorum, yetiskinlerle olan konusmalarini dinliyorum, genelde mudahale etmemeye onu kendi haline birakmaya calisiyorum. Cok uzuluyorum aslinda, ileriki hayatinda yasayacagi incinmelerin minik provalarini yapiyor diye dusunuyorum bazen. Sadece mutlu ve mutluluk veren bir insan olsun istiyorum. Akademik basari gercekten hikaye.En büyük sıkıntıyı insan ilişkilerinde yaşıyoruz. Kimseyle iletişim kurmak istemiyor. Alt kat komşumuz ve çocupuna alışması 1 seneyi buldu. O da hala çok mesafeli oyunlar yada iletişim. Sürekli dışarıdayız. Özellikle doğa, hayvanlar elimizden geldiğince farklı yerlere gitmeye çalışıyoruz. Kesinlikle kirlenme, su oyunları, çamur, toz, toprak konusunda kısıtlama yapmıyoruz. Bazen günde 2 defa çamaşır yıkıyorum. Hava soğuk da olsa, karlı yağmurlu da olsa çıkıyoruz. Kitaplar zaten sürekli. Bi tek tv yok şimdilik. Ama eminim belgesel açsak deli olur. 3 yaşına kadar tv açmayı düşünmüyorum bakalım
Anlattıklarınız gerçekten nadir şeyler. Bence kesinlikle bir bilene danışmalısınız. Sosyal ilişkiler konusunda destek amaçlı hem de körelmesini engellemek için.Biz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.
Benim yeğenimde bu şekilde şu an 4 yaşında ta küçükken yaşadığı şeyleri hatırlıyor. Bi olaydan bahsederken üzerimde bu kıyafetim vardı diyor kıyafete kadar hatırlıyor. Hiç sorgulamamıştık biz bu durumu. O da 2 yaşında baya baya sohbet ediyordu bizimle birebir aynı. Kreşe gidiyor ama sorun yaşamadı şimdiye kadarBiz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.
Benim oğlum 2yaşında türkçe İngilizce organlarını uzun zamandır biliyor sorunca gösteriyo konuşması çok iyi değil 40 45 kelimesi var ancak doktor ingilizce de öğrettiğimiz için olabileceğini söyledi. Adını söylediğim kitabı getirir ailedeki herkesi tanır her hareketi taklit eder öksürmek hapşırmak mimikler vs. Birinin onunla oynadığı bi oyunu o kişiyi görünce hatırlar ve yapar. Oyuncak laptopu var alfebeyi öğrendi sayılır harfleri sorunca hemen gösteriyo. Etrafta olanlara ilgili komik bir şey görünce hemen bana gösterir vs. Üzülme şaşırma kızma mimiklerini yapar sinirlennce ımmm diyerek parmak sallar mesela. Ama sizin farklıdan kasdettiğinizi anlamadm ne gibi bir farklılık?Kzıım tam 2 yaşında. Öğretmen arkadaşlarım kızımın farklı olduğunu düşünüyor. Daha önce etrafımda davranışlarını gözlemlediğim bir çocuk olmadı. Dolayısıyla bana normal geliyor. 2 yaş çocuğu tam olarak ne yapar? Ne kadar bilir, ne kadar konuşur?
Bunu şimdi okudum maşallah algısı çok çok açık sanırım üstün zeka olabilirBiz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.
Tam olarak sizin cevabınız işte aradığım. Sizin çocuğunuz 2 yaş bebeği.Bizimki öyle değil işte. 2 yaş bedenimde 4-5 yaş çocuğuyla uğraşıyoruz gibi. Dolayısıyla bize resmen her gün sinir harbi. Bedensel yorulmuyoruz ama gün sonunda psikoloji bitik oluyor. Mesela dün kutup tilkisi var mı dşye sordu. Var dedim. Hayır yok dedi. Belki 15 dk var yok var yok inatlaşıyorız. En sonunda göster dedi. Kutup tilkisi Kutupta olur dedim. Demek ki burada yokmuş dedi.Benim oğlum 2yaşında türkçe İngilizce organlarını uzun zamandır biliyor sorunca gösteriyo konuşması çok iyi değil 40 45 kelimesi var ancak doktor ingilizce de öğrettiğimiz için olabileceğini söyledi. Adını söylediğim kitabı getirir ailedeki herkesi tanır her hareketi taklit eder öksürmek hapşırmak mimikler vs. Birinin onunla oynadığı bi oyunu o kişiyi görünce hatırlar ve yapar. Oyuncak laptopu var alfebeyi öğrendi sayılır harfleri sorunca hemen gösteriyo. Etrafta olanlara ilgili komik bir şey görünce hemen bana gösterir vs. Üzülme şaşırma kızma mimiklerini yapar sinirlennce ımmm diyerek parmak sallar mesela. Ama sizin farklıdan kasdettiğinizi anlamadm ne gibi bir farklılık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?