Biz ne biliyorsak neredeyse hepsini biliyor. Sadece bilgiyi bir defa duyması yeterli. Örnek veriyorum gece gündüz, yaz kış kavramları. Önümüzdeki kitapta dünyanın kendi etrafında dönmesi ve güneşin etrafında dönmesi olayı gösterilmiş. Sadece bir defa anlattım. Gece olduğunda artık bize bu durumu anlatıyor. Karşınıza alıp sohbet edebilisiniz. 2-3 kelimelik cümleleeden bahsetmiyorum. Edatlı, bağlaçlı upuzun cümlelerden bahsediyorum. Sayıları, renkleri, harfleri çok önceden öğrendi zaten. Mesela bir gün açık yeşil dedim. Diğer renkler için kendisi doğru yerde açık ve koyu kelimelerini kullanmaya başladı. Ya da başka odaya götürülmesi gereken ağır bir kutu var. Anneciğim bu kutuyu yatak odasını götürür müsün diyor. Sen neden götürmüyorsun diyorum. Çünkü ben küçüğüm ve bu kutuyu taşıyamam, çok ağır diye cümlesini kendi dil ve muhakeme yeteneği ile kuruyor. Geçen sene eylül yanında, yani 9 ay önce, dışarıda dolaşırken ağaçta yavru kedi kalmış. Eşimle uğraşıp indirdik. Geçen gün aynı yerden geçtik. Bu ağaçta gri yavru kedi vardı. Babam indirdi, annesinin yanına gitti dedi. Şok olduk. 9 ay önceki bir olayı, üstelik daha şuursuzken yaşadığı bir olayı hatırlaması normal mi? Ana okulu öğretmeni olan arkadaşlarım 5-6 yaş bilgi ve dil becerisine sahip olduğunu, ana sınıfında çok sıkılacağını söylüyorlar. Öğretmenim ve 2023 eylülde kreş planlıyorum. Orada sıkılırsa durmak istemez dediler. Bu benim için büyük problem.