2 yanlıştan 1 doğru çıkarmak

nilcelll

Hedef 60
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
599
673
648
Bursa
merhaba arkadaşlarım
ben 28 yaşındayım ve6 yıllık evliyim.malesef polikistik over hastasıyım.ve malesef bu hastalığı yaşayanların çok iyi bileceği gibi kg var.90 kg malesefki.
2 yıl önce aç kalma pahasına zayıflama hapı kullanıp 14 kg verdim ama bunu yaparken zayıflama hapının çok yanlış olduğunuda biliyordum.adet düzensizliğim hep vardı ve hala var.hiç bilmemki üst üste 2 ay hastalanım.malesef kg yapıyor,tüylenme yapıyor....2 yıl önce nasıl olduğunu anlamayadığım bir sebeple hamile kaldım.uçtum tabi havalara...ama malesef sevincim kursağımda kaldı ve 8 aylık erken doğum yaptım.hamileliğimde 8 kg aldım sadece.kg olduğum için çok dikakt ettim ve sağlıklı beslendim.nedeni gebelik zehirlenmesi.çok zor günler yaşadım..canım yandı çok.bu travmayı atlatmam uzun sürdü.şimdi 28 yaşındayım artık bebişimi koklamak ve tam bir aile olmak istiyorum bebeğim,aşkım ve ben.aynı yatakta uyuduğumuz günleri hayal ediyorum.

sorum şu,
tekrar yanlış olduğunu bile bile ilaç kullanıp 80 kg inip en azından öylemi bebek olmalı
yoksa direk klomen kullanıp(hamileliğe yardımcı ilaç)hamilemi kalım
ne olur yardım.çok kötüyüm.bu arada eşimin ailesi gözümün içine bakıyor bebek diye...

Son düzenleme:
benim tavsyem zayıflamaya çalış ama o içeriği belli olmayan haplarla değil,ona vereceğin parayla iyi bir beslenme uzmanına git, biraz da sabırlı ol. inan bana sağlıklı beslenerek vereceğin 5 kilo o sağlıksız ürünlerle vereceğin 15 kilodan daha iyi.
hariçten gazel okuduğumu sanma ben de PCO luyum. ve ben de kiloluyum. diyetisyene giderek 3 ayda 8 kilo verdim.belki diğer kadınlara göre daha yavaş veriyoruz ama veriyoruz sonuçta canım. şu anda 78 kiloyum ve devamı da gelecek allahın izniyle.
bir yandan tedaviye devam edebilirsin yada biraz kilo verip öyle başlayabilirsn.
o sağlıksız ürünlere umut bağlama, çünkü verdiğini geri alırsın ki almışsın zaten anladığım kadarıyla.

allah kolaylıklar versin.

ben de pcos'luyum.metformin kullanmıyor musunuz? ben devayı kadın doğumcuda değil endokrinolojide buldum. glifora başladıktan sonra çok şey değişti.

o ilacı insülin direnci olanlara veriyorlar sanırım. endokrinolojiye ben de gittim ama dr gerek duymadı.

o ilacı insülin direnci olanlara veriyorlar sanırım. endokrinolojiye ben de gittim ama dr gerek duymadı.

pcos ve insülin direnci ikiz kardeş gibi. yıllarca kadın doğumcular diane 35 aldactone verdi.ilacı kullanırken iyi, bırakınca eskisinden beter.endokrinde insülin ölçümü yapıldı.kadın doğumcular sadece açlık şekerine bakmayı yeterli buluyor nedense. ilaca başladıktan 3 ay sonra 9 kg vermiştim ve 3.5 ay sonra hamileydim. şu an gebeliğe rağmen de gliforu kullanıyorum. arkadaşa bu yüzden endokrinolojiyi önerdim. sizde olmayabilir ama çoğu pcos'lu diabete yatkın oluyor ve insülin direnci yüzünden kilo veremiyor. glisemik indekse uygun bir de diyet verdi bana endokrinoloğum diyetesyenle hazırladı.her zaman yediğimden çok yiyerek zayıfladım ben.

yediklerimew dikkat eden bir insanım.bu kadar kg nasıl olabilirim diye çok düşünüyorum.evet konuya hiç bu açıdan bakmamıştım.beni çok aydınlattın.hemen randavu alıcam.bu güne kadar hiç bir dr bana endokrinolojı git demedi.ama çok sağol.pazartesi gidicem.senin tedavi sürecin nasıldı?

Son düzenleme:
PCO Hastalarından biride benim. 10 yıldır savaş veriyordum. Merformin içeren ilaçtadan (Glukofer-Glukopaj-Diafornin) Bunları dr demese bile kullanın derim. Bu sadece şeker değil. Rahim kasılmalarına yardımcıdır.

Kilo konusuna gelince. Metforminler iştah azaltma özelliği ilede bilinir. Sizi frenler biraz. Bazılarına dozundan dolayı ağır ishal yapar ilk zamanlarda. Korkmayın. Doz günde sabah akşamsa 1 e indirin.

Ve ve spor yapın. Vücudunuza oksijen girmesine yardımcı olun. Spor beyindeki mutluluk hormonunu tetikliyor. Bu iyi birşey.

Buna örnek kişilerden biriyim. Dr a kist var diye gittiğimde 3. ayım dolmuştu gebelikte. Delii gibi spor salonunda idman yapıyordum :)))

Adet düzensizliğiniz için infertilite de uzman bir doktorla hareket edin. Her kadın doğumcunun uzmanlığı farklı çünkü.

Bu bir savaş ve kararlı olmak gerekiyor. Allah yardımcınız olsun.

benim şu anki dozum sabah akşam 1000 mg ama dr aşamalı artırdı20 gün sadece sabahları ve yarım, 10 gün sadece sabahları ve tam içtim. böylece 1 ay doldu.sonra akşam yarım doz ilave edildi ve akşam tam doz yine 10 gün aralıkla.bu sayede hiç yan etki yaşamadım.endokrinoloğa gidip pcos var derseniz zaten gereken tahliller istenecektir.farlutalin şişirdiği beden, aldactone tadının genzimde kalması, diane 35 yüzünden sık sık tutan migren...ve evet kadın doğumcular hamileyim der demez glifor bırakılacak diyor, endokrincim bıraktırmadı. avrupada ve abd de bıraktırılmıyor araştırdım pek çok yabancı sitede. tam aksine pcos'lularda yüksek olan bebek düşüğünü azaltıyor, bebeğin tutunmasını sağlıyor. allah şifa versin. bu hastalık malum ömür boyu yakamızda, bari derdi en aza insin.

ben de kendi doktoruma bu ilacı yazmasını söylesem ne der acaba?
endokrine gitmiştim ama o da beni diyetisyene yönlendirmişti. bu gittiğim kadın doğumcu yazmazsa herhangi bir dahiliye doktoru yazar mı ki?

eğer kan değerlerin uygunsa evet yazar. ama endokrinoloğun yönlendirmesini de ciddiye al. diyetisyene gittikten sonraki durumunu görüp ona göre yaklaşacak muhtemelen. sakın kafana göre alıp kullanma. sonuçta çok ciddi bir iş metformin takviyesi. dozajının bünyene,kan değerlerine göre ayarlanması gerekir.

ben de pcos'luyum.metformin kullanmıyor musunuz? ben devayı kadın doğumcuda değil endokrinolojide buldum. glifora başladıktan sonra çok şey değişti.

arkadaşa katılıyorum.metmorfin etken maddesi olan bir ilaca başlamalısın . hem kilo veriyorsun hemde şekerin düzenleniyor hemde pko tedavisi oluyor.. bende kullandım .. amadoktor kontrolünde falan değilkendimaraştırdım pkoc luların kullandıgını oudumaldım kullandım 25 haftalıkta hamileyim.. kilo çokvermedim ama verdiğim kadarı yetti.

bende pkoluyum kılo sorunum benımde vardı 160boyubdayım 70kıloydum dr kanımda ınsulın dırencı oldugunu soyledı ınsulın dırencını kırmak ıcın bır hap verdı ondan 3ay oncede bebe aspırını verdı cok asırı sancım oluyordu adet donemımde ben sanıyordumkı sancımı azatlcak sonra benı asm prof aydın beye yonlendırdı hapı addet ten sonra baslayacaktım aydın beye sordum neden bebe aspırını dıye bebe aspırının içindekı bır madda adını soylemıstı aradan 3yıl gecti unuttum o madde pkolularda yumurtlamaya sebep oluyormus arastırın derım laproskopıyle yumurtalıktakı kısterı patlatıldıgını okumustum ama aydın beye yumurtalıklara cok zararı var olmaz demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…