o ilacı insülin direnci olanlara veriyorlar sanırım. endokrinolojiye ben de gittim ama dr gerek duymadı.
o ilacı insülin direnci olanlara veriyorlar sanırım. endokrinolojiye ben de gittim ama dr gerek duymadı.
pcos ve insülin direnci ikiz kardeş gibi. yıllarca kadın doğumcular diane 35 aldactone verdi.ilacı kullanırken iyi, bırakınca eskisinden beter.endokrinde insülin ölçümü yapıldı.kadın doğumcular sadece açlık şekerine bakmayı yeterli buluyor nedense. ilaca başladıktan 3 ay sonra 9 kg vermiştim ve 3.5 ay sonra hamileydim. şu an gebeliğe rağmen de gliforu kullanıyorum. arkadaşa bu yüzden endokrinolojiyi önerdim. sizde olmayabilir ama çoğu pcos'lu diabete yatkın oluyor ve insülin direnci yüzünden kilo veremiyor. glisemik indekse uygun bir de diyet verdi bana endokrinoloğum diyetesyenle hazırladı.her zaman yediğimden çok yiyerek zayıfladım ben.
benim şu anki dozum sabah akşam 1000 mg ama dr aşamalı artırdı20 gün sadece sabahları ve yarım, 10 gün sadece sabahları ve tam içtim. böylece 1 ay doldu.sonra akşam yarım doz ilave edildi ve akşam tam doz yine 10 gün aralıkla.bu sayede hiç yan etki yaşamadım.endokrinoloğa gidip pcos var derseniz zaten gereken tahliller istenecektir.farlutalin şişirdiği beden, aldactone tadının genzimde kalması, diane 35 yüzünden sık sık tutan migren...ve evet kadın doğumcular hamileyim der demez glifor bırakılacak diyor, endokrincim bıraktırmadı. avrupada ve abd de bıraktırılmıyor araştırdım pek çok yabancı sitede. tam aksine pcos'lularda yüksek olan bebek düşüğünü azaltıyor, bebeğin tutunmasını sağlıyor. allah şifa versin. bu hastalık malum ömür boyu yakamızda, bari derdi en aza insin.
ben de pcos'luyum.metformin kullanmıyor musunuz? ben devayı kadın doğumcuda değil endokrinolojide buldum. glifora başladıktan sonra çok şey değişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?