• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Yaindaki Olum Abi Oluyor!

SELOPXIX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
48
2
86
47
İstanbul
arkadaşlar 2 yaşında oğlum var.ve ben 31 hf lık hamileyim.üstelik çalışan bir anneyim ve en kötüsü de ist.dayım. 2 yıldır nöbetleşe annem ve kayınvalidemler gelip bizde kalıyolar oğluma bakmak için...yani şikayetim yok ama ben de artık bizbize olmak istiyordum ki,kızım geldi...napacağımı bilmiyorum...artık çok sıkılıyorum,geceleri uyuyamıyorum..ikisine birden bakabilecek miyim....ist. şartları belli bakıcı 800 den kapı açıyo ki benim maaşım kadar nerdeyse...yine anneleri çağırsam,kafayı yiyecem..onlar da yer tabi :)üstelik oğluşum hala konuşmuyo,bez war altında.....kızlaaarrrrr ne yapcam ben yaaaaaaaaaa.........................:1no2:

anliyorum ne kadar zor olabilecegini? ama allah sabrini verir elbet canim. olsun ikisi bir arada buyuycek artik. isteyerek mi hamile kaldin?

cnm gerçekten çok zor bi durum allah kolaylık versin benim görümcemin çocukları öle bayada bi zorlandı ama bence bakıcı tutmak yerine annenlerin bakması daha mantıklı bence ne biliyim o kadar minik çocuklara başkasının baqkması ben güvenemem en azından madem bakıyorlar bazı şeylerden fedakarlık ediceksin 2 3 sene daha böle yaşa snrası gönlünce olur inşa.s.

Canım öncelikle bir sakin ols derin derin nefes al bu kadar panik yapma
siz istemedinizmi ikinci çocuğu...kaza bile olsa ne olur bundan güzeli varmı bir oğlun varmış
şimdi birde kızın olucak..
profilinden okuduğum kadarıylada eğitimcisin.
Önce kızını sağ salim bir dünyaya getir onunda tadına var mis kokusunu içine çek
Sonra bakıcı işini düşün eminin onunda bir çözümü vardır. Zamanı geldiğinde taşlar tak tak yerine oturacak
sen bile şaşıracaksın..
onun için anın tadını çıkar oğluşunla eşinle vakit geçir doğacak bebeğini oğluna anlat karnını
okşasın kardeş kelimesini şimdiden anlasın..
Hem karnınıdakini hem oğlunu hem kendini hemde eşini düşün
bukadar zulmetme kendine yazık..
Allah herşeyin herkesin yardımcısıdır bunu unutma..
Sana şimdiden hayırlı doğumlar.Sağlıkla gelsin minik kızın.
Sevgiler a.s.

walla kızlar aslında adet düzensizliğim için tedavi sırasında hamile kaldım...nasıl olduysa biz de anlamadık...asla aldırmayı düşünmedim tabii. ama gün yaklaştıkça işin içinden çıkamıyorum..allah yardımcım olur inşallah..bide hamileliğim sıkıntılı.erken doğum riskliyim.daha önce 3 kaybım vardı.bunda da dikiş atıldı...evde yatmak zorundayım.bi de bunun sıkıntısı var..dualarınızda bana da yer ayırın lütfennnnnnnn...

yani bu ilk cocugundan sonra 4. hamileligin. allah tamamina erdirsin. bu kadar cok cocuk istediyseniz dert yanmanin bir manasi yok bence, ben de ilk mesajini okuyunca kazayla oldu sandim.

Ayyy Boşver En Güzeli Olmuş Ikisi Birden Büyür Allahin Izniyle Olmadi Bir Süre çalişmayip Bebeklerine Bakarsin Hem Sende Anneliğinin Tadini çikarmiş Olursun....
Rabbim Yardimcin Olsun...

Zor bir durumdasin fakat yine de annen ve kayinvaliden-cok istemeyerek de olsa-bakacak durumdalar..Senden zor durumda olanlari dusun, bazi arkadaslarimin ne anneleri ne de kayinvalideleri bakmiyor..mecbur bakiciyla ugrasiyoirlar...Onda da ne problemler cikiyor,az cok senin de cevrende vardir...biraz daha sabret...elbet bu zor gunler gececek..iyi i dogurmusum diyeceksin...

bende 20 aylık kız çocuğuna sahibim ve biz korunduğumuz halde hamile kaldık.şimdi 18 haftalık hamileyim ve uzun süre eşimle bu duruma alışamadık çalışıyorum kızımın bakıcısı çık ii ama şimdi ne olacak bilemiyorum ve benim senin gibi ne kayınvalidemin ne deannemin yanımıza gelme imkanı ver.izne ayrılmayı düşünüyorum zor olacak anneler için daha zor ama eminin bir kaç yıl sonra iki çocuğun tadını çıkaracağız.allah yardımcımız olsun stres edip çocuğu da strese sokma.

Aynen bizim durum :)) Biz de şöyle düşünelim evet başta çok sıkıntı çekeceğiz ama büyüdükleri zaman bir birleriyle oynayarak zihinsel fiziksel ve sosyal olarak gelişecekler. Büyüdüklerinde birbirlerine destek olacaklar.

Benim kardeşimle aram da 2,5 yaş çocukluğumuzda ne güzel oynardık. İnşallah çocuklarımız da böyle olur.
Tek çocuk olduklarında daha problemli oluyorlar. veya iki kardeşin arasında yaş farkı olduğunda iletişimleri iyi olmuyor ve büyük küçüğü kabulenemiyor.

Back