evleneli 3.5 yılımızdayız 4. yılımıza gireceğiz 1. yıl bi düşük yaptım ve bir daha hamile kalamadım doktor doktor gezdim sonra yumurta takipleri klomen çatlatma iğnesi 6-7 ay böyle tedavi gördüm ara verdik sonra bir süre gene kendiliğinden olmayınca 2 kere aşılama yaptırdık klomenle 1. 1 yumurtam 2. sinde 2 yumurtam oluştu 2 side hiç tutmadı sonra gene ara verdik aşılama yaptırdığımız doktor artık tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini söyledi tam 3 yıl tedavilerin hepsini görüp hiç hamile kalamadım çünkü buu arada rahim filmi çektirdim zekai tahirde doktor bir tüpümün kapalı göründüğnü ama kesin olmadığını kendimi kasmış olabileceğimi söyledi yani bir tüpümün tıkalı olması durumu + pko haricinde hiçbir problem yok ama tedavi yöntemlerinin hepsini deneyince doktorlar artık tüp bebeğe yönlendiriyor eşimde hiçbir problem yok sperm değerileri normal yani anlayacağınız yaş 24 ama evlilik yılı 4 yıla yaklaştı ve tüp bebeğe kadar bütün tedavi yöntemlerini denedim direk tüp bebeğe başvurmadımArkadaşım okudum da birşey sormak istiyorum 24 yaşında neden 2 tüp bebek denemesine ihtiyaç duydunuz pko haricinde bir sorununuz mu var
merhabalar :Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elimizde yeterlı sayıda embrıo var ıse acgh ( genetık ayıklama) yapmak gerekır.Hocam merhaba ben 24 yaşındayım Ankara'da 2 farklı merkezde 2 tüp bebek denmesi yaptırdım, 2.sinin bugün negatif sonucunu aldım bende pko var eşimdi hiçbir sorun yok.
1. tüp bebek denememden 13 yumurta toplandı 6 yumurta döllendi 2 embriyo 3. günü transfer edildi dondurmaya hiç embriyom kalmadığı söylendi
2. tüp bebek denememde 20 yumurta toplandı 15 yumurta döllendi 2 embriyo 5. günü tranfer edildi ve dondurmaya hiç embriyom kalmadığı söylendi
bu neden olabilir beni bilgilendirir misiniz bugün transferin 10 günü sonucum 0.1 çıktı ama e2 değerimi de istedi doktor 141 çıktı e2 değerimin çok iyi olduğunu ve testi 2 gün sonra tekrarlamamı istedi 0 dan pozitif olmasına imkan olabilir mi?
beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim
merhabalar : 3.5-4 yıl gıbı uzun bır sure gecmıs olması , yumurtlatma tedavılerı görmüs olmanız nedenı ıle tedavı basamagınız tüp bebektır.evleneli 3.5 yılımızdayız 4. yılımıza gireceğiz 1. yıl bi düşük yaptım ve bir daha hamile kalamadım doktor doktor gezdim sonra yumurta takipleri klomen çatlatma iğnesi 6-7 ay böyle tedavi gördüm ara verdik sonra bir süre gene kendiliğinden olmayınca 2 kere aşılama yaptırdık klomenle 1. 1 yumurtam 2. sinde 2 yumurtam oluştu 2 side hiç tutmadı sonra gene ara verdik aşılama yaptırdığımız doktor artık tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini söyledi tam 3 yıl tedavilerin hepsini görüp hiç hamile kalamadım çünkü buu arada rahim filmi çektirdim zekai tahirde doktor bir tüpümün kapalı göründüğnü ama kesin olmadığını kendimi kasmış olabileceğimi söyledi yani bir tüpümün tıkalı olması durumu + pko haricinde hiçbir problem yok ama tedavi yöntemlerinin hepsini deneyince doktorlar artık tüp bebeğe yönlendiriyor eşimde hiçbir problem yok sperm değerileri normal yani anlayacağınız yaş 24 ama evlilik yılı 4 yıla yaklaştı ve tüp bebeğe kadar bütün tedavi yöntemlerini denedim direk tüp bebeğe başvurmadım