Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ek Yerleştirmeler Ne Zaman Yapılır?
Merkezi yerleştirmeler (birinci yerleştirme) sonrasında belirlenen takvimde üniversite kayıtları başlar ve tamamlanır.
ÖSYS merkezi yerleştirmeleri açıklandığında (birinci yerleştirme) dolmayan kontenjanlar da belirlenmiş olur. Fakat ek yerleştirme kontenjanlarını belirleyen diğer kontenjanlar da yerleşmiş olmalarına rağmen kaydolmayan adayların oluşturduğu boşluklar ve ilk tercih kılavuzunun basımından sonra açılan yeni programların kontenjanlarıdır.
Merkezi yerleştirmeler (birinci yerleştirme) sonrasında belirlenen takvimde üniversite kayıtları başlar ve tamamlanır. Kayıt tarihleri sona erdiğinde ise yerleşmiş olmasına rağmen kayıt yaptırmayan adayların oluşturduğu boşluklar da ortaya çıkmış olur.
ÖSYM, üniversite kayıt tarihlerinin başlangıç ve bitiş tarihlerini merkezi yerleştirmeler sonuçlandığında ilan etmesine rağmen ek yerleştirmelerin kesin tarihlerini ilan etmez. Ek yerleştirmelerin kesin tarihi genellikle birkaç gün öncesinden kamuoyuna açıklanır.
Fakat ÖSYM, hemen her yılki takvimi genellikle aynı şekilde işletir. Buna göre ek yerleştirme kılavuzu Eylül ayının son haftası yayımlanarak ek kontenjanlar ve ek yerleştirme tarihleri ilan edilir. Ek yerleştirmelerin alınması genellikle 4-5 gün sürer. Ek yerleştirme kılavuzları ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden alınır ve tercihler ilan edilen süre içerisinde internet üzerinden yada ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine tercih formunu teslim etme şeklinde gerçekleştirilir.
OSSservisi.com
paylaşım için teşekkür ederimopuyorumnanaktan
bu sene 110 bin gibi bir kontenjan açığı varmış.benim gibi tercih tarihlerini kaçıranlara iyi oldu yani.kesin diye okudum nette,benim gibi unutan ya da kaçıran oldu mu tercihleri.