- 28 Şubat 2018
- 1.492
- 6.858
22 kilomu ?Kesinlikle tam benim kafadansın mirafatos, benim son 17 kilom var onu da vereceğim ilk parti 22 kilomu verdim şuan rahatladım bi nebze olsun, ama şu son kilolar çok zor hakikaten, kışın ben de daha rahat kilo verebiliyorum, birde yavaş vermek hoşuma gidiyor bir daha almıyorsun, ne kadan hızlı verirsen o kadar hızlı alıyosun çünkü,diyetisyen takipli misin yoksa kendinin diyetisyeni misin:)
Hafta boyu gayet güzel gittin canm yarın senden güzel bir sonuç gelir gibi geliyor banaİyi aksamlar...
Saat 6
1 bardak limonlu ılık su
Saat 7
1 bardak elma sirkeli su
Saat 9
Kahvaltı : 2 adet çavdar ekmeği , 2 haşlanmış yumurta , 1kk kadar peynir, yarım salatalık , yarım demet maydanoz.
Saat 10
Ara : Yeşil çay
Saat 1
Öğlen : Sebze çorbası
Saat 3
Ara : 4 yemek kaşığı ev yoğurdu
Saat 6
Akşam : Karabuğdaylı salata
Saat 7
Yeşil çay
Su : 3 litre
Spor : 2 saat yürüyüş .
Karb makrosu çok önemli ketoda aslında. Yoksa ketosise girmek pek mümkün değil. Problem sadece süt ise onu ben şöyle çözdüm kahve içmeyi ben de çok severim kurşun geçirmez kahve yapıyorum hindistan cevizi yağı ile. Şeker yerine de stevia kullanıyorum tadı daha çok hoşuma gidiyor. Kahveden sonra gün boyu ferah nefes sağlıyor Stevie. Denemeni tavsiye ederim. Benim sorunum ceviz. Ketoda ceviz yok karb oranı yüksek ama ben cevizsiz yapamıyorum yazın da domates bunlardan vazgeçemediğim için tam olarak ketosis durumu yokBende ketojenik istyrm ama biraz zor geliyor ama yağ ve protein konusun da uymaya çalsyrm sadece karbonhidratı o derece indiremedim yoğurt benim icin onemli diil ama sutu cikartamam çünki kahve koliğim ve şeker yerine sut ekleyerek kahvenin tanıdı yumuşatyrm ama hergün sağlklı yağ ve protein ağırlıklı besleniyorum direk uygulayamasamda olabildiğince ketoyu baz alıyorm kendime bende
Ben yaklaşık 12 kilo verdim yolun yarısındayım 22 gerçekten iyi bir rakam. Tebrik ederim nasıl bir süreçti?Kesinlikle tam benim kafadansın mirafatos, benim son 17 kilom var onu da vereceğim ilk parti 22 kilomu verdim şuan rahatladım bi nebze olsun, ama şu son kilolar çok zor hakikaten, kışın ben de daha rahat kilo verebiliyorum, birde yavaş vermek hoşuma gidiyor bir daha almıyorsun, ne kadan hızlı verirsen o kadar hızlı alıyosun çünkü,diyetisyen takipli misin yoksa kendinin diyetisyeni misin:)
Yaklaşık aynı kilodayız. Hedefler de aynı. Benzer şekilde besleniyoruz. Bakalım nasıl ilerleyeceğiz? Yanlış ben halen tam manasıyla spora başlamadım son 10 kilo da aktif spor yapmayı düşünüyorum. 12 kiloyu sporsuz verdim. Sadece yoga yaptım. Hastalıktan onu da bıraktım. Aralığın 8 den sonra hem yoga hem spora başlamayı planlıyorum.Canm daha önce diyetisyen takipli yapmıştm ama artk bünyemi çözdm kendim yapyrm sağlıklı beslenmek en büyük önceliğim biraz ketojeniğe yakın olmaya gayret ediyorum yani mutlaka hergün protein ağırlıklı besliniyorum kalorinin en büyük kısmını sağlıklı yağlardan oluşturuyorm ( zeytin yağı,avokado,tahin,fıstık,ceviz v.s) ve 1000 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum az ve sık besleniyorum ve açlık saatimi uzun bırakmaya gayret ediyorum yani akşam yemeyi erken bırakp sabah kahvaltıyı geç yapıyorum boylece mesala 18:00dan sabah 11:00e yada 12ye toplam 17 saat filan vucuuda yemek girmemis oluyor bu ketoya girmeye yağ yakını sağlamaya yarayan bir şeybuarada ben de hamilelikde 20kilo alp doğum sonrası verdiğim 10 kiloyu korudum ama eski halime dönmek icin 10 kilo daha vermem gerekliydiki onu bir turlu basaramadm.emzirmeyi kesdigim an verdigim kilo durdu ama yavas ve spor ile verdigm icin gercekten kalici oldu.ama diger 10 kiloyuda vermeyi basaramadm hep 2 ileri 3 geri oldu azim hırs gelmedi bir turlu bana 69da emzirmeyi ve sporu aynı anda bıraktm orda da tıkanp kaldm sonraki diyet deneyimleri hüsran yarida birakmalar 69-72 arası gidip gelmekle gecti spor her zaman hayatm da canm simdi yine 72.8 ile basladm bir kac haftaya 69u gorueum yine ama artk ben 59u gormek istyr bu sefer cok azimli basladm inslh bu kez kurtulucam bende (10-15) kilo vermek istiyorum 62nin altına inmek istiyrm 62-57 civarları istyrm
Beni rahatsız eden sadece 2 dilim ekmekKahvaltı (11:30) = 2dilim tambuğday ekmğden sandvic arasında az salça,zeytn yağı,ince dilim beyaz peynir ve yarım avokado koydm.
öğlen: 200ml sütten kahve,1ceviz
Akşam (17:00) = 150grm piliç çevirme,biraz lavaş,yeşillik,domates,biber
Ara: 18:00 = 1züber
1.5litre su bitti
Hadi insaAllah :) hep birlikteHafta boyu gayet güzel gittin canm yarın senden güzel bir sonuç gelir gibi geliyor banainslh sabah tartıda yüzün gülücek
Evt canm kalori olarak gene 1000 ile kapattm kaloride tam isdeğimi yakaliyorum ama aynen dedigm gibi karbonhidratı tamamen çıkartamıyorum sabah bir iki dilim ekmek kullanyrm oda olmasa muhtesem olucak ketosisin çeşitleri var mesala onlardan biri olan atkins filan daha iyi ama şu direk %5 karbonhidrat olan ketojenik diyetini uygulamak imkansız gibi zaten yağ ve protein kısmını tamamlamaya calsrken bile karbonhidrat oranı tutmuyor ama diger farkli çesitleri biraz daha yapilabilesi aclk oricu da ketosise girmeyi sagliyordiye okudum ben canm 12-24 saat arası ac kalan vucifta ketosis oluyormus bir arastr istersen bide BBS'de de geçen izledim bu d3neyi deneklerle test eddiler uzun vakit aç birakmak yag yakina sebep oldu aksami erkene cekip kahvaltiyi geçe alip gece acligini uzatmak depolanan yagin enerjiye cevrilmesi sagliyor vucudumuz zaten buna gore programli ilk insanlarda av buldugunda avlanip sonra tekrar avlanana kadar uzun sure ac kalip vucutta depolonani kullaniyordu yani dar bir vakitte yiyip uzun vakitte ac kalmak en iyisi dedi doktororlar . ben de geceleri 17 -18 saati çok rahat aç tamamlıyorum .Karb makrosu çok önemli ketoda aslında. Yoksa ketosise girmek pek mümkün değil. Problem sadece süt ise onu ben şöyle çözdüm kahve içmeyi ben de çok severim kurşun geçirmez kahve yapıyorum hindistan cevizi yağı ile. Şeker yerine de stevia kullanıyorum tadı daha çok hoşuma gidiyor. Kahveden sonra gün boyu ferah nefes sağlıyor Stevie. Denemeni tavsiye ederim. Benim sorunum ceviz. Ketoda ceviz yok karb oranı yüksek ama ben cevizsiz yapamıyorum yazın da domates bunlardan vazgeçemediğim için tam olarak ketosis durumu yok
Ben yaklaşık 12 kilo verdim yolun yarısındayım 22 gerçekten iyi bir rakam. Tebrik ederim nasıl bir süreçti?
Yaklaşık aynı kilodayız. Hedefler de aynı. Benzer şekilde besleniyoruz. Bakalım nasıl ilerleyeceğiz? Yanlış ben halen tam manasıyla spora başlamadım son 10 kilo da aktif spor yapmayı düşünüyorum. 12 kiloyu sporsuz verdim. Sadece yoga yaptım. Hastalıktan onu da bıraktım. Aralığın 8 den sonra hem yoga hem spora başlamayı planlıyorum.
Beni rahatsız eden sadece 2 dilim ekmek
Canm evt ya hedefimizde aynıyms ya inslh beraber hedefe varıcazKarb makrosu çok önemli ketoda aslında. Yoksa ketosise girmek pek mümkün değil. Problem sadece süt ise onu ben şöyle çözdüm kahve içmeyi ben de çok severim kurşun geçirmez kahve yapıyorum hindistan cevizi yağı ile. Şeker yerine de stevia kullanıyorum tadı daha çok hoşuma gidiyor. Kahveden sonra gün boyu ferah nefes sağlıyor Stevie. Denemeni tavsiye ederim. Benim sorunum ceviz. Ketoda ceviz yok karb oranı yüksek ama ben cevizsiz yapamıyorum yazın da domates bunlardan vazgeçemediğim için tam olarak ketosis durumu yok
Ben yaklaşık 12 kilo verdim yolun yarısındayım 22 gerçekten iyi bir rakam. Tebrik ederim nasıl bir süreçti?
Yaklaşık aynı kilodayız. Hedefler de aynı. Benzer şekilde besleniyoruz. Bakalım nasıl ilerleyeceğiz? Yanlış ben halen tam manasıyla spora başlamadım son 10 kilo da aktif spor yapmayı düşünüyorum. 12 kiloyu sporsuz verdim. Sadece yoga yaptım. Hastalıktan onu da bıraktım. Aralığın 8 den sonra hem yoga hem spora başlamayı planlıyorum.
Beni rahatsız eden sadece 2 dilim ekmek
Oruç olayı beni de çok etkilemişti öğrendiğimde 40 günlük oruçlar kanserli hücreleri bile yakıp enerjiye dönüştürüyor vücut bu sayede kanserden kurtulan bir sürü insan var. Denemiştim ben de 48 saat aç ve susuz oruç. Çok dinlendirmişti vücudumu. Şimdi de zaman zaman 24 saatte bir beslendiğim oluyor hafta donları geç kahvaltı bir de yağ alımını abarttıysam tek öğün yapıyorum inanılmaz etkiliEvt canm kalori olarak gene 1000 ile kapattm kaloride tam isdeğimi yakaliyorum ama aynen dedigm gibi karbonhidratı tamamen çıkartamıyorum sabah bir iki dilim ekmek kullanyrm oda olmasa muhtesem olucak ketosisin çeşitleri var mesala onlardan biri olan atkins filan daha iyi ama şu direk %5 karbonhidrat olan ketojenik diyetini uygulamak imkansız gibi zaten yağ ve protein kısmını tamamlamaya calsrken bile karbonhidrat oranı tutmuyor ama diger farkli çesitleri biraz daha yapilabilesi aclk oricu da ketosise girmeyi sagliyordiye okudum ben canm 12-24 saat arası ac kalan vucifta ketosis oluyormus bir arastr istersen bide BBS'de de geçen izledim bu d3neyi deneklerle test eddiler uzun vakit aç birakmak yag yakina sebep oldu aksami erkene cekip kahvaltiyi geçe alip gece acligini uzatmak depolanan yagin enerjiye cevrilmesi sagliyor vucudumuz zaten buna gore programli ilk insanlarda av buldugunda avlanip sonra tekrar avlanana kadar uzun sure ac kalip vucutta depolonani kullaniyordu yani dar bir vakitte yiyip uzun vakitte ac kalmak en iyisi dedi doktororlar . ben de geceleri 17 -18 saati çok rahat aç tamamlıyorum .
Kesinlikle kilo verimi de azalıyor ben de tecrübe ettim. Hedefe az kaldığında yürüyüş ve ekiptik ile destekleyeceğim. Zaten alışkanlık haline getiremeyeceğimiz deneyimleri belirli bir süre yapmak bana çok da doğru gelmiyor.Canm evt ya hedefimizde aynıyms ya inslh beraber hedefe varıcazaynı tarz beslenmeye çalışmamızda süper oldu .bir ara yoğun spor yapmaktan resmen kilo verememisdm ondan bende ayni haytayi bidaha yapmam sadece yurumeye yada biraz biraz bisiklet gibi kardiyo yapabilirm ama iyice kilo verene kadar sıkı spor yapmam bidaha yoga müthişmiş ya bende hep videolar acip yapiym diyor hep de unutuyprum ya kilo vermek icin cok faydali hem stresi ortadan kaldirma hemde nefes acisindan cok cok onemli çünki yağlar aslında karbondioksit ile dışarı atılıyor.
Özlediğim menü gelmişşsabah (07:00)
akşam (14:30)
- 2 tavada yumurta
- 1 dilim Keçi peyniri
- Süt kaymağı
- 7 8 ceviz
- 5 6 zeytin
Kaçamaklar:
- Taze fasulye
- Turşu
- Yoğurt
su:2 lt
- 20:00 patlamış mısır mandalina elma
Spor: Yok
Annem yanımda olduğunda diyete sadık kalamıyorum
Film aç canım. Sıkılmazsın o zaman.4.5 yaşnda kızım var cnm ondan dışarda yürüyüş yapmaya gidemiyorumaaahhhh aaahhh ne isterdim sahil kenarına çıkp yüriyim her gün ancak fırsat bulabilirsem evde koşu bandına çıkabilirim oda daha yorucu ve sıkıcı olduğu için kısa kısa artk yriycem
Oo çok küçükmüş dahaKızına hemen bir maşAllahBenimde 3 bucuk aylik bir oglum var bende kosu bandinda yuruyorum zaten disari cikamiyorum :)
Evt canm bende deneymledigim de hep kilo vermem acayip yavasladı bide yogun yapinca karbonhidrat ve şeker ariyor vucut diyet yapmayı da zorlaştryor iştah acp ama şimdi mesela hiç acıkmyrm canm hiç tatlı çekmyr daha rahat diyet yapıyrmOruç olayı beni de çok etkilemişti öğrendiğimde 40 günlük oruçlar kanserli hücreleri bile yakıp enerjiye dönüştürüyor vücut bu sayede kanserden kurtulan bir sürü insan var. Denemiştim ben de 48 saat aç ve susuz oruç. Çok dinlendirmişti vücudumu. Şimdi de zaman zaman 24 saatte bir beslendiğim oluyor hafta donları geç kahvaltı bir de yağ alımını abarttıysam tek öğün yapıyorum inanılmaz etkili
Kesinlikle kilo verimi de azalıyor ben de tecrübe ettim. Hedefe az kaldığında yürüyüş ve ekiptik ile destekleyeceğim. Zaten alışkanlık haline getiremeyeceğimiz deneyimleri belirli bir süre yapmak bana çok da doğru gelmiyor.
Ne demek ben de paylaşmıyorum!!!sana katılıyorum canım, ben eskiden 8. gruptaydım herkes yorum yapardı artık ben de paylaşmıyorum, internetten bir kalori hesaplama programı indirdim onla paylaşıyorum menülerimi:) yoksa çok istekliydim bende
Kaloriye takılma derim canım. Sağlıklı olsun yağ yaksın..günaydın kızlar;
zaman zaman ara öğünlerde tükettiğim beyaz leblebi ve dut kurusunun kalorisi beni şok etti, yarım avuç leblebiye 171 kalorim gitti ve dut kurusu da o kalorilerde hemen hemen hemen, aman bakmadan tüketmeyin derim.
Canım menülerimiz günlük..Smothie makinam geldi kızlar,black friday kampanyası ile ... marka 179 liraya aldım, çok beğendim, bakalım artık akşam yemeklerimde veya yemeğim olmadığında, detoks zamanlarımda kullanmak istiyorum, yarın sabah için yeşil otlardan yapacağım bakalım nasıl olacak:)
Ayrıca akrepçim menüleri haftalık paylaşabilir miyim, ben bir program indirdim, oraya not alıyorum unutmam mümkün değil yani , toplu yazarsam sanki herkes daha iyi değerlendirir gibi geldi bana, ne diyorsun, ayrıca bizim bu takıma kabul edilme durumumuz nedir? sevgiler..
Oo maşallah. 22 kilo gitmiş..Kesinlikle tam benim kafadansın mirafatos, benim son 17 kilom var onu da vereceğim ilk parti 22 kilomu verdim şuan rahatladım bi nebze olsun, ama şu son kilolar çok zor hakikaten, kışın ben de daha rahat kilo verebiliyorum, birde yavaş vermek hoşuma gidiyor bir daha almıyorsun, ne kadan hızlı verirsen o kadar hızlı alıyosun çünkü,diyetisyen takipli misin yoksa kendinin diyetisyeni misin:)
Züber nedir?Kahvaltı (11:30) = 2dilim tambuğday ekmğden sandvic arasında az salça,zeytn yağı,ince dilim beyaz peynir ve yarım avokado koydm.
öğlen: 200ml sütten kahve,1ceviz
Akşam (17:00) = 150grm piliç çevirme,biraz lavaş,yeşillik,domates,biber
Ara: 18:00 = 1züber
1.5litre su bitti
Karabuğdaya devammı?İyi aksamlar...
Saat 6
1 bardak limonlu ılık su
Saat 7
1 bardak elma sirkeli su
Saat 9
Kahvaltı : 2 adet çavdar ekmeği , 2 haşlanmış yumurta , 1kk kadar peynir, yarım salatalık , yarım demet maydanoz.
Saat 10
Ara : Yeşil çay
Saat 1
Öğlen : Sebze çorbası
Saat 3
Ara : 4 yemek kaşığı ev yoğurdu
Saat 6
Akşam : Karabuğdaylı salata
Saat 7
Yeşil çay
Su : 3 litre
Spor : 2 saat yürüyüş .
Protein bar canm içinde un,şeker,güliten yok tadıda harika tavsiye edrim migros da filan oluyorZüber nedir?