• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2. sınıfa giden oğlumun problemleri lütfen yardım. ..

civcivcix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
417
272
158
Merhaba anneler ... oğlumun asilamayacak ve problemin tam olarak ne olduğunu anlayamadıgim problemleri var... okuldan aşırı soğudu. Keşke hasta olsamda okula gitmesem bile diyor. Ve oğlum 7 yaşında. .. öğretmeni 2 kez şiddet uygulamış acaba bundan olabilir mi diyorum soruyorum ben ogretmenimi seviyorum diyor. Öğretmen çok mükemmel istiyor herseyi yazısı güzel olacak çok basarilı olacak ornek olacak vs vs. Geçen sbs tarzı birsey yapıldı ve sınıf sonuncusu olmuş oğlum. Bu benim için önemli birsey değildi çünkü ilk defa karalama tarzı bir test yapıyordu. Doğal olarak kaydırma yapmış. Ama bunu öğretmenimiz büyüterek sınıf kayinpederimi rencide ederek oğlumuz en başarısız sınıf sonuncusu vs vs. Bir sürü şey söylemiş herkesin içinde ve oğlumun yanında. O günden sonra toparlayamadi kendini. En düşük puani 70 olan oğlum şimdi 60 tan yukarı alamıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. .. lütfen yardım edin...

hem fiziksel hem psikolojik şiddet var, cevap gayet açık bence
oğlunun öğretmenimi seviyorum dediğine bakma derim ve okul değiştir derim ama öğretmeni iyi araştır
empati yap, bu durumda sen okula gitmek istermiydin, ben istemezdim şahsen

Ögretmenlerin derdini anlamıyorum. İnsanı aşşagıya çekme, herkesin içinde olanı biteni anlatma da nedir? Bunlar vizyon sahibi olamamış ögretmenlik nedir kavramını idrak edememiş kişilerin basit yaklaşım tarzı pehhh

ben bir ilkokulda rehber öğretmenim. aynı zamanda 2. sınıf velisiyim. bu sebeple duygularnızı çok iyi anlıyorum. ilk önce size şunu söylemeliyim ki öğretmeninizin çocuğun yanında ve herkesin önünde çocuğu rencide edici konuşmaları, çocuğun özgüvenini alaşağı eder ve çok yanlış bir tutumdur. buna rağmen öğretmeninize karşı olumsuz tutum sergilediğinizi çocuğunuz farketmemeli. onun hakkında çocuğunuzun yanında konuşmamalısınız. sizin bu tavrınız çocuğunuzun okuldan sınıftan öğretmeninden daha çok soğumasına neden olur.çocuğunuza, bu yaşanılan sorunu öğretmeniyle konuşup halledeceğinizi söyleyebilirsiniz. ikincisi öğretmeninizle görüşme talep edin ve yaşadığınız olumsuzlukları ona anlatın. yapıcı konuşmaya çalışın. direk suçlamaya girerseniz o da savunmaya geçecektir. bu durum görüşmenizi tartışmaya götürür. ipler kopma noktasına gelebilir. bu yaşadığınız olumsuz durumdan çıkabilmek için karşılıklı neler yapabileceğinizin konuşmasını yapmalısınız. merak etmeyin. vicdanlı bir öğretmen ise kendi hatalarını farkedecek ve düzeltmek için elinden geleni yapacaktır. eğer bu çabanız işe yaramaz ise ikinci aşamada sınıf veya okul değişikliğini düşünürsünüz. sonuçta yeni bir ortama alışması çocuk için kolay bir süreç olmayabilir. her zaman da iyi bir şekilde sonuçlanmayabilir. bu sebeple mevcut durumu düzeltmek en makul olanıdır.

Cevap veren herkese tek tek teşekkür ediyorum... mmaalesef sınıf değiştirme kararı aldık. .. öğretmenimiz yaş gereği birseyler konuşulmayacak kadar ters ... geçen gün bir veli milli eğitime şikayet etti diye öğrenciyi tüm gün ayakta bekletmis... siz beni nasıl şikayet edersiniz diye... geçen konuşayım dedim şu an çok sinirliyim konusamam dedi... Bu tarz bir insan la muhatap olurken sinirlerimë hakim olamiyacagim için sınıf değiştirme kararı aldık hep beraber...

Merhaba anneler ... oğlumun asilamayacak ve problemin tam olarak ne olduğunu anlayamadıgim problemleri var... okuldan aşırı soğudu. Keşke hasta olsamda okula gitmesem bile diyor. Ve oğlum 7 yaşında. .. öğretmeni 2 kez şiddet uygulamış acaba bundan olabilir mi diyorum soruyorum ben ogretmenimi seviyorum diyor. Öğretmen çok mükemmel istiyor herseyi yazısı güzel olacak çok basarilı olacak ornek olacak vs vs. Geçen sbs tarzı birsey yapıldı ve sınıf sonuncusu olmuş oğlum. Bu benim için önemli birsey değildi çünkü ilk defa karalama tarzı bir test yapıyordu. Doğal olarak kaydırma yapmış. Ama bunu öğretmenimiz büyüterek sınıf kayinpederimi rencide ederek oğlumuz en başarısız sınıf sonuncusu vs vs. Bir sürü şey söylemiş herkesin içinde ve oğlumun yanında. O günden sonra toparlayamadi kendini. En düşük puani 70 olan oğlum şimdi 60 tan yukarı alamıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. .. lütfen yardım edin...
Tabikide tamamen ogretmen kaynakli hir sorun benim kizimda aynu kizima karsi bir siddet yok ama sinifta yasananlar ruh halini bozuyor
Okula gitmemek icin aglamalar karin agrimalari
Evde 20 de 20 cozdugu problemleri okulda pek cok yanlis ile eve geliyor
Sordugumda ogretmen bagirinca vurunca yapamiyorum diyor
Hakaret desen onlari hic saymiyorum biz ikinci donem sinifini degistiriyoruz

Cevap veren herkese tek tek teşekkür ediyorum... mmaalesef sınıf değiştirme kararı aldık. .. öğretmenimiz yaş gereği birseyler konuşulmayacak kadar ters ... geçen gün bir veli milli eğitime şikayet etti diye öğrenciyi tüm gün ayakta bekletmis... siz beni nasıl şikayet edersiniz diye... geçen konuşayım dedim şu an çok sinirliyim konusamam dedi... Bu tarz bir insan la muhatap olurken sinirlerimë hakim olamiyacagim için sınıf değiştirme kararı aldık hep beraber...
Sizin ogretmeninuz kac yasinda bizde sizinle ayni karari aldik hakkimizda hayirlisi olsin
Bu arada kizim bur gun ole cok agladiki ben asla okula gitmicem diye kiriz halinde yavrumin o gun ayagu kirildi 3 haftadir evde:(

Acaba okulda rahatsız eden baska bir cocuk olmasın korktugu icin okula gitmek istemiyo olabilir mi

canım ben şu an 2. sınıflarda stajımı yapıyorum. iki farklı öğretmenin sınıfında derse giriyorum, eğitimciden eğitimciye o kadar çok fark var ki, dolayısıyla öğrenciden öğrenciye de.. şu yukarıda yazdıgınız şeyi görünce kahroldum, hangi zihniyet böyle bir şey yapar, haklı bile olsa acısını nasıl çocuktan çıkarabilir. çocuklar bunu görünce tabi okula gitmek istemez. öğrenme-gelişim psikolojisinden habersiz, konumu anlatır paramı alırımcı eğitimciler :KK43:
sınıf değiştirmekle dogru bir karar almışsınız ama geride kalan çocuklara üzüldüm

Back