• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Sınıfa giden oğlum (okul hakkında)

aysinncinarr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
5
0
1
27
Merhaba arkadaşlar 2. Sınıfa giden 7 yaşında bir oğlum var okumayı 1. Sınıfta çözdü şuanda çok iyi okuması o konuda sorunumuz yok sadece yazısı kötü ve ödevlerini zorla yaptiriyorum ben söylemesem umursamıyor öğretmeni hikaye kitaplari aldırıp evde okumalarını istiyor onları bile okumuyor sınıfındaki çocuklar hep sınav birincisi oluyor benimki olamıyor bir yandan kızıyorum bir yandan üzülüyorum tablete çok bağımlı elinden düşürmüyor. Öğretmeni 5lere kadar çarpım tablosunu ezberlemelerini istedi 3 haftadır ezberlemedi açıp azcik okuyup bide şu kadar okusam olurmu deyip benimle pazarlık yapıyor. Sürekli hadi diye uyarıyorum hiçbir şey umurunda değil tablet dışında.. Ne yapacağımı bilmiyorum artık tablet yasağı koymayı denedik sabahtan akşama kadar başımın etini yiyor canım sıkıldı lütfen oyniyim diye kafayı yicem artık oğlum başarıli olacak meslek sahibi olacak büyüyünce diye hayaller kuruyorum ama okumaya hiç hevesi yok korkuyorum birkaç yıl sonra okumak istemiyorum der diye bazende sonradan açılır belki deyip kendimi avutuyorum ne yapicam bilmiyorum sizinde tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız benimle

Tableti televizyonu tamamen yasaklayip kararli olun lutfen. Sıkıldım dediginde kitap okutturun. Resim yaptirin, odevlerini bitirsin. Yanina oturun birlikte kitap okuyun. En azindan 1-2 ay tablet vermemeniz gerekiyor ki sorumluluklarini yerine getirsin. Sonrasinda da sinirli olarak cok istiyorsa verebilirsiniz. Kararli olmazsaniz devami gelir.

Merhaba arkadaşlar 2. Sınıfa giden 7 yaşında bir oğlum var okumayı 1. Sınıfta çözdü şuanda çok iyi okuması o konuda sorunumuz yok sadece yazısı kötü ve ödevlerini zorla yaptiriyorum ben söylemesem umursamıyor öğretmeni hikaye kitaplari aldırıp evde okumalarını istiyor onları bile okumuyor sınıfındaki çocuklar hep sınav birincisi oluyor benimki olamıyor bir yandan kızıyorum bir yandan üzülüyorum tablete çok bağımlı elinden düşürmüyor. Öğretmeni 5lere kadar çarpım tablosunu ezberlemelerini istedi 3 haftadır ezberlemedi açıp azcik okuyup bide şu kadar okusam olurmu deyip benimle pazarlık yapıyor. Sürekli hadi diye uyarıyorum hiçbir şey umurunda değil tablet dışında.. Ne yapacağımı bilmiyorum artık tablet yasağı koymayı denedik sabahtan akşama kadar başımın etini yiyor canım sıkıldı lütfen oyniyim diye kafayı yicem artık oğlum başarıli olacak meslek sahibi olacak büyüyünce diye hayaller kuruyorum ama okumaya hiç hevesi yok korkuyorum birkaç yıl sonra okumak istemiyorum der diye bazende sonradan açılır belki deyip kendimi avutuyorum ne yapicam bilmiyorum sizinde tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız benimle
Tableti oğlunuza kıyaslamayı kendinize yasaklayın. Ödev yapmayı, ders çalışmayı rutin hale getirin. Asla sizinle pazarlık yapmasına izin vermeyin kuralları baştan beraber koyun yani sizin ve oğlunuzun beklentilerini karşılayacak şekilde ve o kurallara göre hareket edin. Böylece sizinle pazarlık yapamaz. Tableti yine de kullanacaksanız ödevler için kullanın faydalı programları araştırın tablete indirin. Öğretmene veya diğer velilere sorabilirsiniz.

Tableti vermemeniz gerekiyor.Bir kaç gün zorlanır ama sizin kararlı olduğunuzu görünce kabullenme süreci başlar,tablete ayırdığı zamanı daha faydalı etkinliklere ve ders yapmaya harcar.İsrar edince vermeniz sizin iradenizle alâkalı onu yenin ilk önce.

Tv ızlemıyorum..Yeni diziler cıkmıs..Haberlerde neler olmus dunyadan tv uzerınden haberım yok..20 aylık bebegım ve 1. sınıfa gıden cocugum var...

Canı sıkılıyor elbette ..Zaten odaya gelse kardesıyle oynuyorum o da katılıyor o sekılde bır gece..Ee o yuzden de zaten odama gıdeyım bıseyler bakayım dıyor..Ödev yapmakta aktıvıte gıbı oldu onun ıcın bari ödev yapayım dıyor neden oyalanacak bıseyler arıyor...

Resim yapıyor..Ödevler bıttıyse aktıvıte kıtapları kurcalıyor..Kesme yapıyor ve uykusu gelıyor artık yatmıcaz mı dıyor...

Evin dinamiğiyle alakalı degısıklık yapın sayet yapmadıysanız..Esımde ızlemıyor...Cunku onun etkısının farkındayız...Tablette yok zaten..Arada telefonlarımızı verıyoruz oyun oynasın dıye ama haftaıcı degıl haftasonu...

Onlar uyuduktan sonra hafta 1 bızde esımle oturup sınema keyfı yapıyoruz..Herne kadar bır fılmı ıkı haftada bıtırebılsekte ..😄😄😄😄

7 yasindaki cocugu tablet bagimlisi yapan siz degil misiniz, cocuga neden kiziyorsunuz?
sonucta o calisip almadı. siz gidip satin alip eline verdiniz, siz saatlerce oynamasina izin verdiniz.
bunlara OK ama sonra bagimli olunca cocuga kizmak bambaska bir kafa gercekten.
7 yasindaki cocugun eline tablet telefon verilmez. benim de ikinci sinifa giden yegenim var hala ekran dakika ile sınırlı- izin verilen dakikada izin verilen seyleri izler/oynar. haliyle odevlerini yapmasi icin, oyunlarini oynamasi icin ve erken uyumasi icin zamani kalir.
hikaye icin de aynı sey gecerli. siz ve esiniz zamaninda cocuga güzel hikaye kitaplari alip duzenli olarak onu okusaydiniz zaten cocuk kitaplarin büyülü dünyasını kesfederdi kendi okumayi ogrenip okumak isterdi - tarzina uyan kitaplari.
sinif birincisi olan cocuklari görüp kendi cocugunuzu kiyasliyorsunuz ama biraz da cocugu sinif birincisi olan anneleri babalari görün , kendinizi kiyaslayin. insanlar daha en basindan cocuga kitap sevgsiini aşılıyor, hic bikmadan ayni kitabi defalarca okuyorlar, saatleri cocuk kutuphanesinde / kitapcisinda geçiyor. cocugu okusun diye sıkıcı ve salak kitaplari degil ilgi alanina göre portallı sihirli uzayli gezmeli kitaplari aliyorlar, cocuklar da heyecanla okuyor.
bence önce kendinize cekiduzen verin, sonra çocuğunuza laf söyleyin

Üyelik iptali yapmışsınız ama umarım girip okursunuz.
Çocuğu tablete bağımlı yapana kadar napıyordunuz? Çocuk kendi kendine alıp bağlanmadı sonuçta.
Daha 2. Sınıftaki çocuklarda ne sınav birinciliği ya. Kendinize gelin yarış atı mı bu çocuklar daha 2. Sınıfta başlamışsınız

Back