Bebek Beslenmesi 2 numaralı mamaya erken gecen varmı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_beren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2010
70
2
kızım 6. ayını bitirmesine 13 gün var ek besinlere 4 bucuk aylıktan beri basladım.be.....c1 mamasını kullanıyorum ancak kızım 3 haftadır mamayla doymuyor geceleri sürekli acıkıyor kaç haftadır uyuyamıyorum...2 numaralı mama 6. aydan itibaren oldugu için 6. ayını doldurmasını bekliyorum ama artık geceleri dayanamıyorum acaba 2 numaralı mamaya 6. ayını doldurmadan baslayanlar varmı?lütfen yardımcı olun?..........

Mamaya geçme zamanıyla ilgili değil ama geçme şekliyle ilgili bir önerim olacak.
Bende Bebelac kullanmıştım.

2 numaralı mamaya geçerken birkaç gün 1 ve 2 numarayı karıştırıp vermenizi tavsiye edeceğim. Zira bir anda 2'ye geçerseniz hazım problemi yaşayabiliyor bebekler.
Benim oğlum o zamana kada hiç gaz sancısı çekmediği halde birkaç gün kıvranıp durmuştu.
Sonra 1 ve 2'yi bir süre karıştırmıştım. Sonra kattığım 1 numarayı giderek azaltıp sonunda sadece 2 numara vermeye başladığımda sorun olmamıştı.
Doktor tavsiyesiyle bu şekilde hareket etmiştik.
Yani karıştırma işini doktorumuz önermişti.

İşin ucunda hazım problemi olabileceği için 6.ayı doldurmanızı tavsiye ederim.
2 numara daha tok tutuyor değil sadece içindeki yağ-protein-vitamin oranları farklı. Yani yenidoğan bebeğe değil de büyümüş bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde. Gece daha tok tutma gibi bir durumu yok yani maalesef.

Bir de 2 numaralı mama 1 numaradan çok farklı bir formda. 1 numara çok yağlıyken 2 numaralı mama bu kadar yağlı değil ve içinde kristal gibi maddeler var ve sıcak suda eriyor. Su soğuk olur ve erimezse biberonun ucunu tıkıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…