Bebek Beslenmesi 2 numaralı mamaya erken gecen varmı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_beren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2010
70
2
kızım 6. ayını bitirmesine 13 gün var ek besinlere 4 bucuk aylıktan beri basladım.be.....c1 mamasını kullanıyorum ancak kızım 3 haftadır mamayla doymuyor geceleri sürekli acıkıyor kaç haftadır uyuyamıyorum...2 numaralı mama 6. aydan itibaren oldugu için 6. ayını doldurmasını bekliyorum ama artık geceleri dayanamıyorum acaba 2 numaralı mamaya 6. ayını doldurmadan baslayanlar varmı?lütfen yardımcı olun?..........

Mamaya geçme zamanıyla ilgili değil ama geçme şekliyle ilgili bir önerim olacak.
Bende Bebelac kullanmıştım.

2 numaralı mamaya geçerken birkaç gün 1 ve 2 numarayı karıştırıp vermenizi tavsiye edeceğim. Zira bir anda 2'ye geçerseniz hazım problemi yaşayabiliyor bebekler.
Benim oğlum o zamana kada hiç gaz sancısı çekmediği halde birkaç gün kıvranıp durmuştu.
Sonra 1 ve 2'yi bir süre karıştırmıştım. Sonra kattığım 1 numarayı giderek azaltıp sonunda sadece 2 numara vermeye başladığımda sorun olmamıştı.
Doktor tavsiyesiyle bu şekilde hareket etmiştik.
Yani karıştırma işini doktorumuz önermişti.

İşin ucunda hazım problemi olabileceği için 6.ayı doldurmanızı tavsiye ederim.
2 numara daha tok tutuyor değil sadece içindeki yağ-protein-vitamin oranları farklı. Yani yenidoğan bebeğe değil de büyümüş bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde. Gece daha tok tutma gibi bir durumu yok yani maalesef.

Bir de 2 numaralı mama 1 numaradan çok farklı bir formda. 1 numara çok yağlıyken 2 numaralı mama bu kadar yağlı değil ve içinde kristal gibi maddeler var ve sıcak suda eriyor. Su soğuk olur ve erimezse biberonun ucunu tıkıyorlar.

X