- 3 Eylül 2023
- 82
- 49
- 28
Arkadaşlar biz erkek infertilitesi sebebiyle tüp bebek tedavisi görüyoruz. Sperm sayısı çok çok az her örnekte 3-5 adet hareketli çıkıyor. Toplamda 8 tane 5. gün embriyomuz oluştu. İlk transferimde 3aa, ikinci transferimde ise iki adet 3bb embriyo transfer edildi. Bende görünen herhangi bir problem olmadığı için ilk transferden sonra doktorum ekstra bir şey istemedi. Aynı tedaviyle ikinci transferimi oldum ama sonuç yine negatif oldu malesef. Ben 28 yaşındayım eşim 30 yaşlarımız genç olduğu ve karyotip testimiz temiz çıktığı için bu son transfer edilen embriyodan en az biri tutunur diye düşünüyordum ama olmadı. İki transferde de hiç hamile kalamamış olmam acaba bende bilmediğim bir sorun mu var diye düşündürüyor artık. Bir sonraki transferden önce ne yapmalıyım? Toplamda 3 embriyom da tutunmadığı için eşim yeniden opu yaptıralım diyor ama geride 5 tane embriyom varken opu bana mantıksız geliyor. Eşim sperm kalitesizliği yüzünden negatif sonuç aldığımızı düşünüyor ama ben spermler o kadar kalitesiz olsa embriyolarım 5. güne gitmezdi diye de düşünüyorum. Aslında doktorumdan memnunum ama iki negatiften sonra yeni bir doktor farklı bir görüş ve tedavi daha iyi olur gibi geliyor o yüzden bir sonraki transferden önce başka doktorlardan da görüş almak istiyorum. İstanbul’da hangi doktorları önerirsiniz?