2 küçük çocuğu olanlar bebek karyolalarını nasıl yerleştirdiniz :( lütfen yardım

bayans

oğluşlarım çift oldu ;)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
1.194
3
66
İstanbul
slm kızlar yaa bu konu o kadar çok kafama takılıyorki delireceğim hakkaten..belki tecrübeli olanlar yardımcı olurda biraz kafam rahatlar çünkü her gece yatağa yatıp bu konuyu düşünmekten gına geldi..
şimdi benim 21 aylık bir oğlum var ve 13+6 hamileyim ve kısmetse bebeğim nisanda doğacak..buraya kadar herşey normal ama sorun şu ki..ben 2 tane olduklarında bunları nasıl yatıracağım ? şöyleki oğlumun büyüyen beşiği vardı ve ayaklanmaya başlayıpta ayağa kalkınca Allah korusun yere kafaüstü çakılma korkumuz yüzünden biz bu karyolarının beşik kısmını söktük ve karyola kısmına yatıralım dedik fakat karyolanında iki tarafıda açık oldugunda ( yani herhangi bi koruma yok) benim için rahat etmedi düşer diye çünkü acayip dönüyor..bize onun karyolasını bizim yataga sıfırladık (yani bir tarafı yatağa birleşti) diğer açıkta kalan tarafıda aynalı konsolu ters çevirerek dayadık ve iki tarafıda kapalı güvenli oldu..şeklini hiç önemsemedim yeterki oğlum düşmesin..şimdi düşünüyorum 2.bebeğim olunca ne yapsam..bebeği gözümün önünde tutmalıyımki Allah korusun kusar tıkanır , battaniyesi ağzına gelir( hemde gece emmeye dibimde olmalı), ama oğlumda gece en az 5-6 kere uyanıp anne diye ağlıyor ve bana sarılıp uyuyor.hatta başını bizim yatağa koyup öyle uyuyor..yanyana koysam diye düşündüm ama olmuyor çünkü bebek benim dibimde olsa oğlum uzakta kılıyor,onu alsam bebek hiç olmaz:bbo: zaten karyolaları yanyanada koymak akıllıca değil çünkü oğlum uyanıp (bakıyorum diye)bebeğin üstüne düşebilir.(Allah korusun)..Lütfen fikir verin Allah rızası için..:Saruboceq:

sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz..!! 22 kişi bakmış ve 1 kişi bile yazmamış çok incesiniz..o kadar aydınlandım ki :sinifsinif:

benim de aynı sorunum var.Ne yapacağımı bilmiyorum.oğlum 2,5 yasında. Doğumum ise iki hafta sonra.Ben eşimi yataktan atıp birini sağ koluma birini sol koluma almayı düsünüyorum.Umarım işe yarar.ama doğumdan sonra seni bilgilendirmeye çalışırım.

ayy Allah razı olsun cevap yazan biri çıkmış..ayy senin az kalmış doğuma cnm Allah bir avazda en kolay şekilde kurtarsın inşallah..ne olur doğumdan sonra beni unutmaa..çok kafama takılıyor..ben yanıma almak istemiyorum alışmasın diye..çünkü şimdi kendi karyolasına alışık birde sonradan yatmaz ondan korkuyorum..

Haha delikafadulden çok ilginç bir ba$lik olmu$ bu.

$imdi senin yazdiklarini hayal ettim.
Ben olsam ne yapardim diye dü$ündüm...

Anneyle babanin yatagini ortaya diger iki yatagi da kenarlara alirdim. Büyük çocugu babadan tarafi bebegin yatagini ise kendi tarafima alirdim. Böylece bebegim hep gözönümde olurdu. Diger büyük olan bebegimiz (artik büyümü$ çocuk diyelim ona) onu da babasi kontrol ederdi.

Yalniz oglunuz büyümü$ artik kendisinin ayri bir odasi yokmu? Yava$ yava$ onun yatagini kendi odasina alsaniz... CADIARZU

canım ben senin durumundayım

benim 3. bebeğim olduğunda 2. bebeğim 24 aylıktı

24 aylık olan oğlum asansörlü beşiğinde yatıyor

3. bebeğime park yatak aldık

bi kaç ay sonra tekrar bi düzenleme yapıcam

2 . çocuğumu normal bazalı karyola alıp karyolanın bi tarafını duvara yaslıcam diğer yanına sandalye koymayı düşünüyorum
küçüğümünde uykusu düzene girerse abisinin asansörlü yatağına alıp park yatağı ortadan kaldırmayı düşünüyorum

bunlar sana yardımcı olurmu bilmiyorum

cnm sanırım senin ilk bebeğin ondan başlık tuhaf geldi kafamçokkarıştı başına gelince herşey tuhaflıktan çıkıp soruna dönüşüyor :sinifsinif:

evet eşimde oğlumu kendi tarafına koyalım dedi ama oğlum hem bana çok düşkün.hemde ben gecede 10 kezden fazla uyanıp üstünü örtüyorum,oysa eşimin uykusu çok ağır bütün gece boyunca 1 kez ya uyanır ya uyanmaz..çocuk harap olur valla..kıyamıyorum sanki 2.plandaymış gibi olacak.ilgisiz kalacak yavrummafoldumben

bence odasına yatma zamanı gelmiş..onu ayrı tutmak gibi düşünme.bebek vakitli vakitsiz ağlıcak oda uyanacak..doğumuba baya var ayrı yatmaya alıstırmalısın

cnm bende doğacak bebeğime park yatak alcam ama oğlumu napcam işte onu bilmiyorum..bende bir tarafını duvara yaslıyayım diye düşündm ama diğer tarafa sandalye fln paklamaz benim oğlumu karyolaya bile sürekli kafasını çarpıyor.uyku sersemi dizlerinin üstüne kalkıyor beni göremeyince sandalyeyi itip yapışır yere -tatlicadiarzu- Allahım sen koru (hem oğlumu hem aklımı) gamyoncuiremsu

bence odasına yatma zamanı gelmiş..onu ayrı tutmak gibi düşünme.bebek vakitli vakitsiz ağlıcak oda uyanacak..doğumuba baya var ayrı yatmaya alıstırmalısın

cnm diyorum ya çok uyanıyor ve beni görmeden yada ben sakinleştirmeden uyumuyor.başka odada yatırmayı asla düşünmem mutlaka gözümün önünde olmalı ,huylanırım yatıramam başka yerde.zaten ayrı odasıda yok henüz..

acaba uygun fiyatlı iki tane park yatakmı alsan mı

ama bebekten çok rahatsız olur biliyomusun

bebek çok uyanıyo biliyosun

e kendide çok uyanıyomuş
o zaman o çocuk asla gece uykusu uyuyamaz daha aksileşir

mutlaka bebekle büyüğü ayrı odalarda olmalı

bi yol bulmalısın canım vaktin varken bişiler yap (ayrı oda da yatırma adına )

Yok tahmin edebiliyorum. Ben ilkinde o kadar çok detaya inmi$ken bir ikinci de ne yaparim bilmiyorum. Ama $unu söylemekte fayda var.
Anne olarak bebegimizi belirli bir aydan sonra 1 ya$ina gelmeden özellikle yalniz yatmaya hazirlamamiz gerekiyor. Bakin siz diyorsunuz ki bensiz yapamaz felan ama ya ileride? Hep üzerini örtmeye gitmeyeceksiniz ya lmaz:
Hani $u "Benim annem bir melek" dizisinde ki kayinvalide gibi

$aka bi tarafa Allah yardimciniz olsun elbette 2,3 çocugu olan anneler daha güzel bilgilerinden faydalanabilirsiniz.

Bence oglunu sımdıden ayrı odaya alıstır.Hamılelıgıne de daha varken hazır.Bunu dogumdan sonra yaparsan kıskanabılır benı odadan attılar yenı kardes yatıyor havalarına gırebılır. Ama ayrı yatır bence. Yenı dogacak bebegıne de park yatak alın.Hep cocuklarla mı uyuyacaksınız :2:

kızım 19 aylık ve doğduğundan beri odasında yatıyor..zaten odalar çok yakın olduğundan kapılarda açıktı başta gık dese duyup koşardım hemen..öyle alıştı bizde rahat ettik oda rahat etti...odasında çok rahat ve huzurlu uyuyor..bende 12. haftanın içindeyim hamileyim..2 yaş 2 aylıkken 2. gelecek nasipse..2. yaş gününde oda alalım diyoruz..bizde park yatak vardı sadece..yatağıda korumalı olacak..küçükte artık bizimle yatar park yatak ta,uyku düzeni girene kadar.

evt hayatım ya işin bide bu batarafı var bende ne zamandır bunu düşünüyorum evt en mantıklısı ayrı odalarda yatırmak ama kızım mümkün diil alışmaz bi dönem çok ugrştım olmadı cümbür cemaatte yatmak olmaz nereye kadar ...merakla takipteyimmafoldumben

Yatak odan müsaitse bir beşiği babanın tarafına diğerini de kendi tafarına koy....büyük olan çocuk babanın yanında yatsın küçük senin yanında....biraz büyüdüklerinde ise ranza alabilrsin...

Eklentiler

• $ucuz-ahsap-urunleri-ranza-modelleri-6.jpg
    25,2 KB · Görüntüleme: 66

cnm 21 aylık size büyük gibi geliyor galiba ama daha çok küçük ya kıyamıyorum ben.alıştım gözümün önünde olmasına şöyle 3-4 yaşında olsa bir derece ama nasıl şimdi başka odaya koyayım korkuyor geceleri ağlıyor,beni arıyor..bilmiyorum ama çok yıprandım bu ara,sürekli sorunlar sorunlar sorunlar :1no2:

alıştır diyorsunuz ama nasıl mafoldumben ne yapıcam bilmiyorum.tek yatamaz ama beniç içim rahat etmez.ama gerçekten bilemiyorum ne yapıcam..fikirlerinzi için sğolun..

maşallah yaa nasıl küçücükten başka odada yatırdınız valla ben yapamıyorum aklım kalıyor..hele küçükken ya kusarsa ya tıkanırsa,ya battaniyesi ağzına gelir boğulursa diye hiç cesaret edemem..benim oğlumda bebek doğdugunda seninki gibi 2yaş 2 aylık olacak..

Yatak odan müsaitse bir beşiği babanın tarafına diğerini de kendi tafarına koy....büyük olan çocuk babanın yanında yatsın küçük senin yanında....biraz büyüdüklerinde ise ranza alabilrsin...

cnm en sonunda mecbur öyle ypıcam galiba..mesajın için çok tşkler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…