• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. kez sınava girmek...

cemre-fck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
204
0
96
32
Diğer
Düşünen varmı kızlar.yada yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilirmi ?
ben bu sene liseyi bitirdim biraz bahsetmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevirim sizlere güveniyorum çnkü.
açıkcası ben bu sene hiç çalışmadım hep seneye girerim diye düşündüm çünkü okulum çok uzaktı ve okul dersane zor yürüyordu.sınıf öğretmenliği düşünüyordum ama istanbul kesinlikle.bu sene girdim 12 terch yaptım en altada tek ildışı bolu yazdım yakın die.ve bolu izzat baysal sınıf öğrtmenliği 2.öğrtm kazandım.şimdi düşünüyorum marmara hep hayalimdi marmara sınıf öğrtmenliğini inanılmaz istiyordum şuan içimde kalmış durumda,bizim evede çok yakın açıkcası tam bir istanbul hastasıyım.Daha önce lisede bir müddet yatılı kaldım çok zorlandım.Boluya gitmekten oyüzden korkuyorum o psikolojiyi kaldırabilirmiyim bilmiyorum.Acaba 2. senemi hazırlansam diye düşünüyorum bi yandan.ama puanımın yarısı kırılıyormuş ölemi? beni tek umutlandıran çalışmadığım halde burayı tutturmam ve çalışırsam seneye marmarayı tutturcaımı ümit etmem.ama puan kırılmasıda cabası.bu çok etkiliyormu.Allah rızası için yardımcı olun arkadaşlar aranızda eminim tecrübeli olanınız vardır bu konnularda.duacınızım :Saruboceq:

Son düzenleyen: Moderatör:
netlerin çok iyi olsa da puanın baya kırılacak bu riski göze alabilirsen gir tekrar sınava

bir yere yerleştikten sonra hemen ilk sene sınava girersen, orta öğretim başarı puan ın yarısı kesiliyor diye biliyorum.

yani marmara için iki sene beklemen gerekecek. bunun yerine ilk sene bolu'da okuyup notlarını yüksek tutarak yatay geçiş yapabilirsin belki.

bolu'da okuyorum ben. eğer gelmeye karar verirsen yardımcı olmaya çalışırım canım.

bence gitmelisin boluya. istediğin bölümü kazanmışsın çünkü.
geçen yıl bana da 1 sene daha dene diyenler oldu ama ben benim için iyi olduğunu düşündüğüm bi bölüm kazandığım için kendimi riske atmak istemedim. bu seneki soruları da çözdüm evde 1 yıl sadece ingilizce görmeme rağmen konuları unutmamışım iyi netler çıkardım. önce pişman oldum keşke hazırlansaydım dedim ama şuanda hiç pişman değilim yökün yaptığı saçmalıkları gördüğüm için.

Son düzenleme:
ikinci sene hazırlanmak istemediğin bir bölüm olduğunda en geçerli çözüm 4+x yıl yerine 1 yıl.ama sen istediğin bölümdesin sadece hayalindeki okul olmamış bence o kadar eziyete katlandığına kendini zorladığına değmez.yerleştiğin için puanın kırılması da ayrı bi dert olucak sana.bunu yeniden hazırlanan biri olarak söylüyorum yatay geçiş ihtimalin varken hiç gerek yok.ki her sene sistem değişiyorbi dünya kafa karışıklığı stress bunları göze alabiliyorsan..

Düşünen varmı kızlar.yada yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilirmi ?
ben bu sene liseyi bitirdim biraz bahsetmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevirim sizlere güveniyorum çnkü.
açıkcası ben bu sene hiç çalışmadım hep seneye girerim diye düşündüm çünkü okulum çok uzaktı ve okul dersane zor yürüyordu.sınıf öğretmenliği düşünüyordum ama istanbul kesinlikle.bu sene girdim 12 terch yaptım en altada tek ildışı bolu yazdım yakın die.ve bolu izzat baysal sınıf öğrtmenliği 2.öğrtm kazandım.şimdi düşünüyorum marmara hep hayalimdi marmara sınıf öğrtmenliğini inanılmaz istiyordum şuan içimde kalmış durumda,bizim evede çok yakın açıkcası tam bir istanbul hastasıyım.Daha önce lisede bir müddet yatılı kaldım çok zorlandım.Boluya gitmekten oyüzden korkuyorum o psikolojiyi kaldırabilirmiyim bilmiyorum.Acaba 2. senemi hazırlansam diye düşünüyorum bi yandan.ama puanımın yarısı kırılıyormuş ölemi? beni tek umutlandıran çalışmadığım halde burayı tutturmam ve çalışırsam seneye marmarayı tutturcaımı ümit etmem.ama puan kırılmasıda cabası.bu çok etkiliyormu.Allah rızası için yardımcı olun arkadaşlar aranızda eminim tecrübeli olanınız vardır bu konnularda.duacınızım :Saruboceq:

puanının yarısı kırılıyor. önümüzdeki yıl bundan çok çok iyi performans göstermen gerekecek bunu gösterebilecek misin bu durum var . eğer gösteremezsen bu yıl kazandığını da yakacaksın. fazladan kaç yılın gidecek düşün bakalımakannehir

boluda okula başlarsan yatay geçişle marmaraya geçebilirsin. illa marmarada okumak isterim dersen okulun bittikten sonra yüksek lisansını istediğin okulda okuyabilirsin.

elindekini tepmek deli cesareti olur. iyi düşün

bilmiyorum kafam çok karışık.şu yatay geçiş olayı nasıl oluyor.mesela sınıf öğrtemnliği bölümünden sadece bir kişimi marmaraya geçiyor?

canım bak şu anda sırf hayalindeki okul değil diye gitmezsen ki marmara da en kötü ihtimalle yüksek lisans yapmak varken çocukluk yapmış olursun iyi düşün derim sana.sonra pişman olma :)

doğru söylüyorsunuz ama ne bilim işte hayallerim vardı hep birde marmarayı kazanırsam çok istediğim bişey alıncaktı.hep ümitlendim şimdi geriye kalan hayal kırıklığı tabi.tek umudum yatay geçiş

bilmiyorum kafam çok karışık.şu yatay geçiş olayı nasıl oluyor.mesela sınıf öğrtemnliği bölümünden sadece bir kişimi marmaraya geçiyor?

detayları okulundan öğrenebilirsin. yata yata yatay geçiş yapılmıyor haberin olsun. üniversite ortamına fazla dalarsan bolu'da kalmaya devam edersinsempatiksalakcinni

bir yere yerleştikten sonra hemen ilk sene sınava girersen, orta öğretim başarı puan ın yarısı kesiliyor diye biliyorum.

yani marmara için iki sene beklemen gerekecek. bunun yerine ilk sene bolu'da okuyup notlarını yüksek tutarak yatay geçiş yapabilirsin belki.

bolu'da okuyorum ben. eğer gelmeye karar verirsen yardımcı olmaya çalışırım canım.

arkadaşıma katılıyorum
illa istanbul hayalin varsa bence yatay geçisi düşünmelisin
ama sınıf öğretmenliğinde hangi üniden mezun olduğunu pek önemi yok diye biliyorum
yine de illa marmara diyorsanız 1 senenizi feda etmeyin ki puan yarı yarıya düşecek
1 sene çok çalışın boluda yatay geçiş yapın

hepimizin hayalleri vardı ama hayallerle yaşanmıyor. seneye kırılan puanın yüzünden yine kazanamazsan 2 senen boşa gidecek. bence git kaydını yaptır ve derslerine dört elle sarıl. marmara olur ist. üni olur bi şekilde istanbula yatay geçiş yapmaya çalışırsın. eğer başaramazsan ve ille de marmara diyorsan 2. yıl sınava girer, şansını denersin. olmazsa boludan devam eder mezeun olursun.

bu arada boluda okurken geçtiğin derslerin çoğunu, marmarayı kazandığında geçmiş sayarlar yani 2 sene kaybın olmaz. mutlaka gidip sanki hep orada kalacakmış gibi derslerine çalışmalısın.

bir de şu var. sınıf öğr. kazandığına göre çok büyük ihtimalle kpss ile atanacaksın. kimse diplomana bakmayacak. mezun olduğun üni nin bir önemi kalmıyor yani. eğer özel sektörde çalışacak olsaydın bolu ile marmara arasında fark olacaktı ama kamuda fark yok. bence şuan hayallerin yıkıldığı için mantıklı düşünemiyorsun, belki de 2 sene sonra tekrar üni sınavına girmeye bile gerek duymayacaksın ki mantıklı olan da bu. ayrıca bolu oldukça yakın, cuma akşamı ders çıkışı pılı pırtı toplar gelirsin evine pazartesi gündüz dönersin zaten 2. öğretimmişsin.

ben de ailemden uzakta yaşıyorum, tamam pek çok zorluğu var ama eninde sonunda onların yanından ayrılacaksın. zaten öğretmen olunca kimbilir nerelere atanacaksın gözünü korkutmak istemem ama gerçek bu! şimdi istanbuldan boluya gitmek seni üzüyor ama o zaman boluyu da arayabilirsin. biran önce git okulundan mezun ol. 2 yılını evde oturarak bunalıma girip geçireceğine 4 yılını boluda ailenden ve hayallerinden uzakta geçir.

bende hep istanbul'da okumak istedim. (resim öğretmenliği) malesef kurs hocalarım başka illerde zorla yetenek sınavına soktular. neymiş marmara zormuş olmazmış mış... neticede istemediğim bi üni yi kazandım ve 1 sene okudum. Allah kahretsin ki ilk dönem hocanın birisiyle aram kötü oldu ve 1 puanla dersten bıraktı beni. yatay geçiş düşünüyordum hayallerimin içine etti. 1. senemi bitirdim bi ihtimal diyerek marmaraya yatay geçiş için başvurdum. 3 kişilik kontenjan vardı. sonuçlar açıklandı ve ben kazanamadım. biliyordum alttan 1 ders olunca almayacaklarını. ama canımı sıkansa kazanan 2 kişinin puanından benim ortalamamın yüksek olması. yanii resmen hayatımla oynadı 1 puan yüzünden... şimdi ne yapıcam 1 hafta sonra yetenek sınavına girip tekrar denicem. okuduğum içinse bu sene puanımdan kesilme olcak.
kazanamazsam şu anda okuğum üni de 1 dönem daha devam edip tekrar başvuru yapcam.........

bence sen hiiç düşünmeden boluya git. bazı üniler ilk dönem geçiş alıyolar. bazıları da 1 seneyi bitirince alıyolar. yani 1. sınıfta değilde 2. sınıf için alıyolar. araştır... derslerini yüksek tutarsan geçiş yapıp 2. sınıftan devam edersin...

Son düzenleme:
önce gitmelisin diye düşündüm çünkü ben 2 üniversiteyi de istanbulda okudum ailemin yanında ve çok pişman oldum, keşke istanbul dışına çıkıp bi öğrencilik hayatı yaşayabilseydim... bu da benim içimde kalan ukte... ama sen böyle birşey düşünmüyorsan, tekrar şansını deneyibilirsin... ama iyi hesap kitap yap.. şimdi kaç net yaptın, seneye punanın kırılacağını da hesap ederek ne kadar net yapman gerekiyo vs vs...

Son düzenleme:
Back