2. kez anne olmaktan korkuyorum!

TRT1 de Süper Dadı vardı.. Orada ki oğlan çocuklarına benziyor.. Acaba orada ki taktikleri uygulasanız biraz dizginlenir mi?
Gerçi yaşta ufak ama ne demişler, ağaç yaşken eğilir.

Belki kardrsi olsa durlur ammaa kiskanclik illaki olacaktir... Yas araligi cok buyuk olmazsa iyi olur cocuklar ve siz acisindan ama uzun vadede dusunursen... Birlikte oynar buyurler...heleki 17-18 yaslarinda vs o yas farki tamamen kapanir...

Soyle bir durum varki ama...araslari en az 4 yas olsa ilk cocugun ve 2. Cocugun daha cok tadini cikaracaksin... Cunku ilki tek olarak buyuyecek...2. İse ilki buyuk oldugu icin rahat buyutulecek...

Benim iki oglum var sukurler olsun Rabbime... Ben birak korkmayi 2. Cocugu ilki kadar severmiyimki diye durunuyordum :-) cahillik etmisim...anne olmak zor ama o kadarda guzel sukurki...kiskanclik baslarda cok oldu tabii.. Dikkat cekmeler... Bogure bogure aglamalar..ama yavas yavas geviyor sukurki... Bazen hirpalamaya calisiyor kardesini ama ilerde yapacaklari guzel seylerden bahsediyorum ve hosuna gidiyor...tabiiki surekli kontrol altinda tutmak lazim... Fazla yanliz kalmamalilar... İlerde ikisinide delikanli olduklarini gormeyi cok arzu ediyorum... Rabbim saglikli imanli hayirli evlatlar yetistirmeyi nadib etsin hepimize...

Kendine guveniyorsan dusun derim..

Bir de bence şu aşamada ikinci düşünme.. Zaten yorgunsun, zor bir çocuğun var.. Nasıl yükleneceksin diğerinin zorluğunu?? Oğlanın durulacağını hiiç zannetmiyorum, kardeşten sonra.

Çocuğunuz bir şeyleri nasıl alıp fırlatsın siz izin vermeseniz?
Küçücük çocuk. Daha bebek o.
Siz de yeni nesil ailelerden misiniz?
Aşırı izin verici bir tutum sergileyenlerden?
Sanki büyük adamdan bahsediyorsunuz ya.
Dolaba yaklaştığında alın kucağınıza. Ya da çekin geriye. Önce çok ağlar ama susar. Alışır. Ayrıca kucağa alıştırırsanız elbette hep öyle sürecektir. Kendi davranışlarınızı da gözden geçirin bence anne baba olarak.

Dolaba yaklaştığında alın kucağınıza. Ya da çekin geriye. Önce çok ağlar ama susar. Alışır. Ayrıca kucağa alıştırırsanız elbette hep öyle sürecektir. Kendi davranışlarınızı da gözden geçirin bence anne baba olarak.

Ben kızımı serbest büyüttüm, eltim ise sıkarak büyüttü.Kızlarımız 2 yaşında.
Tepelere mi çıktı. Bırak çıksın diyordum.
Eltim de ise aman çıkma kızım aman yapma.
Şu an benim kızım sıcağa yaklaşmaması gerektiğini, yüksek yerden düşeceğini, bir şey atarsa kırılacağını ve üzüleceğimi tecrübe ettiğinden biliyor ve daha temkinli davranıyor.
Kuzeninin ise tecrübesi yok ve inadına yapmaya çalışıyor her şeyi.
Çocuğunuzu baskılamayın.İlerde patlamaya yol açıyor.
Ama konu sahibinin oğlu fazla enerjik ve hareketli bir çocuk. Bir uzmana gözükmesi gerek. En kötü enerjisini nasıl yapıcı yoldan harcayacağını öğrenir.

canım ya yemin ederim ben yazdımda okuyorum dedim artık tek bi farkla benimki 2 yaşında kız aynısı çok korkuyorum ama birsürü kişiyle konuştum çocukları tek olup büyümüş olan çok pişmanlar bende gözümü karartıcam son bi kez Allahkısmet ederse kışa yani aralarında 3,5-4 yaş olucak çok ara verirsen de rahatlığa alışıyosun + daha sonra anlaşmama ihtimalleri var Allahım belki bize acır bu seferde huysuz olmazlar neyapalım gözümüzü karartalım son kezde ilersini düşün evlenmişler bir biri gelir bir biri bayramlarda kalabalık oluruz ben öyle düşünüyorum canım ya Allah yardımcımızolsun...:KK43:

Herkese merhabalar,
2 yasinda bir erkek cocuk annesiyim.
Oglum dogdugundan beri bizi cok zorlayan bir cocuk.
Ilk 6 ayimiz kolik ve gaz sorunlariyla, sonraki 6 ayimiz surekli onu kucakta tasima ve uyku problemleriyle gecti.
1 yasinda yurumeye basladi ve her sey dahada zorlasti.
Aklina koydugu bir seyi yapmaktan asla vazgecmeyen bir cocuk.
Evimizdeki tum dolaplar ve tehlikeli seyler kilitli.
Onun guvenligi icin surekli yeni seyler icat etmemiz gerekiyor.
Hergun mutlaka disari cikaririz, arkadaslariyla haftada 1-2 sefer oyun gunu yapariz.
Yani eve kapanmis, bunalan bir cocuk degil.
Ancak sabah uyandigi andan itibaren bir kosusturma, bir hengame basliyor hayatimizda.
Yemek masasinin uzerindeki yiyeceklere uzanip yerlere atiyor kasla goz arasinda,mutfakta buzdolabini acik gormesin icinden gidalari alip atiyor yerlere.
Hic durmadan dakikalarca kosuyor evin icinde,hergun defalarca sulugundaki suyu yerlere dokuyor.
Bir yere gitmek icin hazirlanmamiz bir adet iskence:KK43:
Bezini degistirmek, ustunu giydirebilmek icin kirk takla atiyorum.
Arkadaslariyla oyuncaklarini paylasmak istemiyor bu yaslardaki cocuklar icin bu normal bir davranis ancak benim oglum birde o oyuncaklari arkadaslarinin elinden cekiyor, onlari itiyor:KK43:
Disarida kesinlikle zaptedemiyoruz, yola firlamaya calisiyor, elimizi tutmuyor.
Misafir geldiginde de, misafirlige gittigimizde de her yeri talan etmeye calisiyor, bir saniye oturamiyoruz ne esim ne ben,surekli onun pesinde kosturuyoruz.
Restaurantlarda vs.de de durum farkli degil.
Alisveris yapmak, evde onunla beraber yemek hazirlamak bizim icin hayal.
Dusununki bir saniye bile durmayan, asla 1 dakikadan fazla oturamayan, surekli kosup, surekli atraksiyon isteyen ve hep tehlikeli seyler yapan bir cocuk.
Hayatimiz cok cok zor..
Oglumun neredeyse tum arkadaslarinin kardesi oluyor, yani oglumla ayni donemde hamile oldugum arkadaslarim tekrar hamile.
Ancak esimde bende 2. Cocuktan cok korkuyoruz.
Fakat ayni zamandada Allah kismet ederse kalabalik bir aileye sahip olmak istiyoruz.
Buarada ben 27 yasindayim.
Bu konuda sizlerin nasil tavsiyeleriniz olur?
Birkac yil daha bekleyip oglumuzun biraz daha buyumesini mi beklemeliyiz, yoksa yas farki kardesler arasinda acildikca isler dahada zorlasiyor mu?
2. Cocuk dahada zorlastiriyor mu her seyi yoksa ikisi beraber buyuyorlar mi?
Herkese tesekkurler yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin..
Dipnot: Esiminde, benimde ailemden uzakta yasiyoruz ve iki ailede yanimiza gelip bize yardimci olamiyor malesef.

canım yaşamayan bilmez karşıdan herkese kolay geliyoda aynılarını ben birebir yaşıyorum hep 3 ay olsun düzelir ee 1 sene olsun ee bilmem ne olsun ben en son düzelmez dedim ya aynı geldi gidiyo düzeldiğide yok her kafadan bi ses çıkıyo ee şöyle yap böyle yap bu sendrom mendrom değil bizimki ben biliyorum daha 15 günlükkenden beri fena fenaaa hep sinirimi bozmuştur şöyle yap böyle yap diyenlerde herkesin kendine göre metodu var akıl almak için değil cesaret almakiçin yazmışsın sende benim gibi yoksa biz bunların huylarını zaten kabullendik ve tahammül edebiliyoruz çok şükür... değilmi

sanki birilerine ne yapmam nasıl büyütmem gerekiyo gibi soru sormuşsun da büyütmene dair cvp veriyolar hey Allahım ya burda bunada çok kızıyorum herkes herşeye muhalefet çok akıllı neden fikir danıştın ya ondan....

sanki birilerine ne yapmam nasıl büyütmem gerekiyo gibi soru sormuşsun da büyütmene dair cvp veriyolar hey Allahım ya burda bunada çok kızıyorum herkes herşeye muhalefet çok akıllı neden fikir danıştın ya ondan....
Herkes cocuk nasil yetistirilir cok iyi biliyor.!
Cocugun "evin aynasi" oldugunu da herkes biliyor!
Kimse aptal veya empati yoksunu degil zaten..!
Cocugu normal disi davranislar sergileyen herkesin cocugu da normal zaten (cocuktur ne yapsa yeridir).
Arsiz-terbiyesiz cocuga (hekime gostermeden) "hiperaktif ayol bizim cocuk" demeyi herkes biliyor
Halbuki gelismis ulkelerde hiperaktif cocuklarin "engelli" cocuk grubunda oldugundan haberleri yok!
Herkes cocuk nasil yetistirilir cok iyi biliyor. YA HEEE HEEE........

Yaşın genç. Bence o ana okuluna başlamadan ikinciyi yapma. Hatta sakın yapma:) sonra bir de kıskançlığıyla uğraşırsın bütün gün evin içinde.

Sana da yazık. Gençliğinin en güzel günlerini stresle yorgunlukla geçirmenin anlamı yok kalabalık aile olacaksın diye. Hem insan çocuğu mutluluğuna mutluluk katsın diye yapar, hayatı zehir etsin diye değil.

Ben 31 yaşındayım, yeni doğum yaptım. Oğlumu kreşe göndermeden ikinciyi hiiiiç ama hiiiiç düşünmüyorum:) çünkü bana da ailemden yardım edecek hiç kimse yok hatta ben anneme bakıyorum.

Ama ana okulu zamanını iyi ayarlamak lazım. İkinci bebek gelmeden gitmeli. Sonra giderse evden kovulduğunu düşünüp daha da hırçınlaşır. İlkokul birinci sınıfa başladığı yılda kardeş gelmesin mümkünse çünkü ilk yıl dersler, adaptasyon derken hayat senin için daha zor olur ve büyük çocuğunu ihmal edersin.

Ben söylemiyorum, geçen gün okudum uzmanlar söylüyormuş:)

Öncelikle Allah bağışlasın, 2 yaş sendromu diye beter bişey var sanırım o dönemde şu an, bence 4 5 yaşına gelmeden 2.yi düşünmeyin o dönemi bi atlatsın sonra kreşe falan verin orda iyice enerjiyi atar daha sosyalleşir huyu da değişir, aydan aya huy degistiriyo benim oğlum mesela, 1 yaşında daha, nacizane bi kardeşi olmalı derim ben ama 2 3 sene sonra

hangi erkek çocuğunu görsem duysam böyle yaramaz.. insan oğlan çocuğu olmasın diye dua etcek nerdeyse.. bu ne ya evlenmeye de çocuk yapmaya da korkar oldum :KK43:

Öyle deme yaa şımarır şımarır sonra gelir tırmanır kucağına boynuna gömülür uyur, benimki bide cicik yapmayı öğrendi anni cicik diyo yersin bi lokmada :KK68:

Herkes cocuk nasil yetistirilir cok iyi biliyor.!
Cocugun "evin aynasi" oldugunu da herkes biliyor!
Kimse aptal veya empati yoksunu degil zaten..!
Cocugu normal disi davranislar sergileyen herkesin cocugu da normal zaten (cocuktur ne yapsa yeridir).
Arsiz-terbiyesiz cocuga (hekime gostermeden) "hiperaktif ayol bizim cocuk" demeyi herkes biliyor
Halbuki gelismis ulkelerde hiperaktif cocuklarin "engelli" cocuk grubunda oldugundan haberleri yok!
Herkes cocuk nasil yetistirilir cok iyi biliyor. YA HEEE HEEE........

senmi koydun hiperaktif teshisini, çocuk 2 yaşında herseyi keşfetmek istiyo bakmak görmek istiyo köşe kırlenti olsa daha mı iyi hayret bişey

izin istemiyo zaten fırlatırken anne o arada yemek yapıyo oluyo ya da başka bi dağınıklık ile uğraşıyo, her dolaba yaklaştığında kucağıma alsam söylediğin gibi kucak bağımlısı olur, ağlar ağlar susar diye bişey olmuyo ne yazık ki

bekar arkadaşların çocuk konusundaki teshislerini çok komik buluyorum bende bebekten önce 50 tane kitap aldım şu metod bu metod çocuk yetiştirme kuralları asla yapmam dediğim şeyler. ..çocuk olunca kitabın teorik bilgi kısmı havada kalıyo çünkü pratikte işin içine duygu giriyo

Cok tesekkur ederim, umarim tum evlatlarda, bizlerde anne babalarimiza hayirli oluruz,sevgiler.
Allah kolaylik versin gerçekten okurken bile yorucu,umarım hayırlı bir evlat olur.ki bence olur,büyüyünce bu tür çocuklar fedakâr olur anne baba kiymeti bilir der eskiler.katılırım da,ben de böyle cig çocukluk geçirdim halı yakmak adeta zevk haline gelmişti.hergün daha büyük bir yaramazlık düşünürdüm acaba yarın ne yapsam diye: )

konuya gelince bence düşünün öyle yada böyle büyüyecek ve bu haller hatıra olarak kalacak , geçen günler geri gelmiyor,kardeşi olsun.ve mutlaka Allah bi kolaylik verir.fazlasını yuklemez hakkinizda hayirlisi,kolayliklar dilerim

Oğlunuz hiperaktivite olabilir mı? Bunun icin hic adım attınız mı? Yazdıysanız kaçırmış olabilirim 2 cocukla tek basına ugrasmak cok zor da :KK66: küçüğüm yeni uyudu daha. Yeni uyuduğuna bakmayın acayip uysaldir masallah dişlerimiz kötü bizimde :KK43:

Tesekkurler cevabiniza, doktorumuz hiperaktivite olmasindan suphelendi ancak hiperaktivite testlerini 3 yasindan sonra yapabiliriz dedi.
Tek basina birakin 2yi tek cocukla ugrasmak bile cok yordu beni:KK43:
Insallah sizinde yavrunuzun disleri saglikli olur,sevgiler.

Sizin cocuk "olmamis". Profesyonel yardim alin. Yazdiklarinizin hicbiri normal degil.

asil icine kapanik,dis dunyaya tepki vermeyen oldugu yerde hamur gibi yigilan cocuk normal degildir hanimefendi.
konu sahibinin anlattigi seyler 2 yas tanimlamasina uyuyor hemde evladi erkek..erkekler cok ama cok hareketli oluyor.
ben olmamis bu cocuk diyecek kadar engin bilgi sahibi oldugunuz icin kac tane erkek evlat buyuttunuz demekten kendimi alamicam!:KK14:

izin istemiyo zaten fırlatırken anne o arada yemek yapıyo oluyo ya da başka bi dağınıklık ile uğraşıyo, her dolaba yaklaştığında kucağıma alsam söylediğin gibi kucak bağımlısı olur, ağlar ağlar susar diye bişey olmuyo ne yazık ki

Cok cook haklisiniz,tesekkur ederim desteginize.
Ben buzdolabindan birsey almak icin yeltendigimde bacaklarimin arasindan gecip, elini dolabin kapaginin tamda tehlikeli yerine koyup, dolabi kurcaliyor.
Yapmamasi gerektigini,yanlis oldugunu sakince soyluyorum ancak bir sonuc alamiyorum ve baska bir seyle dikkatini dagitip oradan uzaklastiriyorum.
Ama dusunun bu sekilde nasil yemek masasi hazirlayabilirsiniz!
Yani izin vermemek fayda etmiyor.
Ve ornegin kahvalti masasini hazirlarken en basiti mutfaktan seker, yumurta almaya gittigimde kasla goz arasinda masadakileri yerlere dokuyor.
Boyle yapmamasi icin mama sandalyesine oturtup masayi hazirlasam bu sefer 5dakikada oturmaktan bunaliyor ve cikiyor icinden:KK43:
Umarim uslu, hayirli evlatlar olurlar hepsi,sevgiler.

X