2. kez 6 haftayi gecmeyen gebelik sonrasi saglikli hamilelik

Smge92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2025
4
1
1
32
Kizlar merhaba.2022 yilinda ilk gebeligimi yasadim ve 6 haftadan sonra gelisimi gerceklesmedi kalp atisi duyamadik 8. haftada Kürtaj oldum. Sonra 2 yil ara vermek durumuda kaldik. Gecen yil yine hamileydim ve yine ayni sekilde 6. haftayi gecenedim. Bu sefer doktor ekranda kalp atisinin gördü ama cok zayif dedi. Gebeliğin basindan coraspirin kullaniyordum kan sulandirici igne baslatti hemen. Önlem amacli. 7 haftada gittik kalp atisi yoktu yine kürtaj oldum. Busefer artik genetik taramalari yaptirdik ve esimin ve benim sonuclarim temiz cikti. Bende sadece kan pihtilasmasi cikti oda zararsizmis toplumun yarisinda varmis o pihtilasma. Simdi tekrar gebelik düsünüyorum ve durum kafami cok mesgul ediyor. 2 kez benimle ayni durumu yasayan ve 3de saglikli hamile kalan varmi? Neden hep 6. haftayi gecemiyorum? Korkularim cok fazla.. Allah ol derse olur onuda biliyorum ama benim gözümden kacan birseymi var sizlerin tecrübesine danismak isterim.

Ben yaşadım aynı şeyleri 3 . Gebeliğimi öğrenir öğrenmez coraspin ve oksapar iğne başlandı şu an sağlıklı ilerliyor

Peki tam olarak nezaman ögrendiniz ve basladiniz? Adetin cok gecikmesini beklersem gec kalirim diye yine endiseleniyorum

Ben yaşadım aynı şeyleri 3 . Gebeliğimi öğrenir öğrenmez coraspin ve oksapar iğne başlandı şu an sağlıklı ilerliyor
Peki tam olarak nezaman ögrendiniz ve basladiniz? Adetin cok gecikmesini beklersem gec kalirim diye yine endiseleniyorum

Bir tanıdığımın 2 kez böyle düşükle sonuçlandı. 3. Denemelerinde ise ovülasyon testi kullandım yumurtlama gününü bildiği için hemen kan sulandırıcıya başlamıştı. Yani en başından biliyordu. Bazı sağlıksız gebeliklerde de bu sonuç oluyor. Fakat bir vitamin değerlerinize baktırmanızı öneririm. Benimde ilki düştü.1 yıl olmadı şuan hamileyim, ama gene kalmadan 3 ay önce doktorum dvitamini başlattı annede yeterli kan olmazsa bebek ne yazık ki beslenecrk bir şey bulamıyor. Bende çok dikkat ettim 2 3 ay kendime çok iyi baktım. Ovülasyon testini kullandığım ay hamile kaldım.
Ovülasyon, takip, kan sulandırıcı, güzel beslenme, ve hamile kalmayı planladığınız ay yorucu işlerden stresten ağır eşyaları kaldırmaktan kaçının. Şimdi bende öyleydim doktorum bana herkesin düşmüyor ne olcak deme sen farklısın onlar farklı belirli bir problem ve vajinal yapı ile ne yazık ki bazen oluyor sen ekstra dikkat et arkadaşım.

6 hafta oncesindende riskli vs diye sizi uyardılar mı yani en başından beri belli miydi yoksa doktotrdan dolayı da mı bir problem oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…