2 kere doktora gittim. 1 yıl 2 ayın üzerine pkolu olduğumu öğrendim.

bikem55

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
1.400
1.443
408
Arkadaşlar merhaba. 1 yıl 2 aydır korunmuyoruz. Hiç hamile kalamadim. 2 ayrı doktora gittim. Biri 3. ayında, diğeri 8. ayında. Hepsinin dediğine göre tertemizdi. Kist vs yoktu. Ama uzun süredir sol tarafimda sizlama oluyordu. Mantar oldum. Acılı ilişki oluyordu. Tedavi oldum geçmedi. Dedim bugün bir doktora gideyim. Şok oldum evet belirtiler vardı ama hepsi temiz diyince bişey demiyordum. Iki yumurtaligimin çevresinde kistler var. Sanırım solda daha çok.
Sorular sordu doktor.
1. Tüylenme var mı? Evet az da olsa var. Çene, göbek, sırt.
2. Adetlerim az ve ağrılı.
3. Çok değil ama geçikiyor. Bu ay 6. Gün halen olmadım.
4. Ilk ne zaman adet oldun? Ben çok geç olmuştum hatırlıyorum. Lise 1de. Arkadaşlarım orta okulda olmuştu.
Yani sözün kısası ya yumurtlamiyorum ya da çok yavaş.
Arkadaşlar bu doktorlar bunu nasıl göremedi. Yeni mi çıktı yani. Doğuştan olur diyorlar. Yani sonradan olmazmis.
Bu ay yumurtam takip edilip çatlatma ignesiyle deneyecek doktor.
Pkolu olduğumu öğrendim. Çok üzüldüm. Ama diyorumki en azından sebebi öğrendim. Doktor bu büyük bir problem değil. Çocuğunun olmamasi için hiçbir neden yok dedi.
Arkadaşlar bana biraz moral verin ne olur. 31 yasindayim. Artık zamanı geldi sanırım. Allahım yardım et.
Inşallah hayırlı sonuçlar alırım.
Doktora gidin ihmal etmeyin. Tek tavsiyem bu.

Ben de pkolu oldugumu daha dun ogrendim.30 yasindayim, gecen sene 18 haftalik bebegimi kaybetmistim ustelik ilk hamileligim hemen ilk denemede olmustu, ultrasonda kist gozukmuyor,tuylenme yok, 12 yasindan beri duzenli adet goruyorum (33-34 gunde bir.bu onemlimi bilmiuorum).kilom yok hatta zayif sayilirim, kisaca pkolu bir bayanda gorulebilen belirtilerin hic biri yok, sadece gecen ay ilk defa 40 gun gecikmem olunca doktora gittim tarlusal verdi ve adetin 3. Gunu yaptirdigim testlerde lh degerim fsh den yuksek ciktigi icin pko teshisi kondu,hala anlam veremedim şoktayim

Arkadaşlar merhaba. 1 yıl 2 aydır korunmuyoruz. Hiç hamile kalamadim. 2 ayrı doktora gittim. Biri 3. ayında, diğeri 8. ayında. Hepsinin dediğine göre tertemizdi. Kist vs yoktu. Ama uzun süredir sol tarafimda sizlama oluyordu. Mantar oldum. Acılı ilişki oluyordu. Tedavi oldum geçmedi. Dedim bugün bir doktora gideyim. Şok oldum evet belirtiler vardı ama hepsi temiz diyince bişey demiyordum. Iki yumurtaligimin çevresinde kistler var. Sanırım solda daha çok.
Sorular sordu doktor.
1. Tüylenme var mı? Evet az da olsa var. Çene, göbek, sırt.
2. Adetlerim az ve ağrılı.
3. Çok değil ama geçikiyor. Bu ay 6. Gün halen olmadım.
4. Ilk ne zaman adet oldun? Ben çok geç olmuştum hatırlıyorum. Lise 1de. Arkadaşlarım orta okulda olmuştu.
Yani sözün kısası ya yumurtlamiyorum ya da çok yavaş.
Arkadaşlar bu doktorlar bunu nasıl göremedi. Yeni mi çıktı yani. Doğuştan olur diyorlar. Yani sonradan olmazmis.
Bu ay yumurtam takip edilip çatlatma ignesiyle deneyecek doktor.
Pkolu olduğumu öğrendim. Çok üzüldüm. Ama diyorumki en azından sebebi öğrendim. Doktor bu büyük bir problem değil. Çocuğunun olmamasi için hiçbir neden yok dedi.
Arkadaşlar bana biraz moral verin ne olur. 31 yasindayim. Artık zamanı geldi sanırım. Allahım yardım et.
Inşallah hayırlı sonuçlar alırım.
Doktora gidin ihmal etmeyin. Tek tavsiyem bu.
moralini bozma cnm insallah ilac ve doktor takibiyle hamile kalirsin pko lu olup hamile kalan bir suru insan var. ama bunu gec fark etmeleri de bi enteresan yanii. doktorun iyi bi doktor mu değil acaba

Back