Merhaba kızlar
Benim çok aşırı sivilceli bir cilt yapım yok ayda 2-3 tane özel günlerde sivilcem çıkar ve sınav zamanlarımda ama sıkmadan duramadığım için cildimde hep izleri kalıyor yaklaşık 2 hafta önce artık düzenli bakım yapmaya başladım ve yara şeklindeki sivilcem hızlı bir şekilde kuruyup kayboldu bu süreç içersinde özel dönemime girdim ve sadece 1 sivilcem çıktı ayrıca o da çabuk bir şekilde kurudu ve sanki eski sivilce lekelerimde hafiflemeye başladı gibi geliyor hafifden fondotensiz hayata geçtim bile.
Gelelim neler yaptığıma sabahları temizleyicimle yüzümü yıkıyorum arkasından başka bir başlıkda arkadaşın verdiği tonik tarifini uyguluyorum. Onuda eczanede yaptırmıştım yaklaşık 15 tl gibi bişi tuttu hatta doktorlarda yazabiliyormuş sanırım o zaman herhangi bir ücret ödemezsiniz. Tarif şu şekilde
Resorchine.................... 8 gr.
Alkol/Aseton (âa )........125 gr
Eau de rose (u.s.ext.)...100 gr
Daha sonra genelde bepanthen krem sürüyorum yada herhangi bir kremi. Akşam yatmadan önce yine temizleyicimle yıkayıp bu seferde limon suyu,gül suyu ve elma sirkesini karıştırarak hazırladığım tonikle iice yüzümü siliyorum hafif nemli bırakıyorum hatta. Toniklememin 20 dk sonrasında falan yine kendim hazırladığım kremi sürüyorum, bu kremin içinde de herhangi bir krem (bnm kremim e vitaminli yüz kremi) acnelyse ve birkaç damla kayısı çekirdeği yağı var. Bunları iyice karıştırarak yaptım. Cildinizin çok fazla soyulmasını istemiyorsanız rahatsızlık verecek şekilde acnelyseyi 1 oran diğer kremi 2 oran koyun, ben birebir ölçülerde yaptım yaklaşık olarak çok fazla bir soyulma yok ama yinede var. Ve 3-4 günde birde maske yapıyorum yüzüme. Maskede şu şekilde toz kil gül suyu elma sirkesi ve limon suyu. Cildimi biraz kuruttu ama aşırı derecede değil, bence deneyin çok fazla maliyetli bir şey değil ben memnun kaldım umarım sizde memnun kalırsınız.