2.evlilik korkusu benden 8 yaş küçük

Merhaba öncelikle İnşaallah hayırlısı neyse o olur hakkınızda.
Benimde bir örneğim olcak size. Tanıdığım biri ama ben duyduğum kadarıyla aktarcam. Bay ve bayanın yaşlarını tam olarak bilmiyorum ama hemen hemen söyleyeceğim yaşlardalar.
Erkek 36, kadın 46 yaşında. Kadının ikinci evliliği ve 18li yaşlarda oğlu var, eşi şehit olmuş. Erkeğin ilk evliliği ve bu evlilikten 3 ve 5 yaşlarında oğulları oldu. İkisinin de niyetleri iyi olduğu için herhangi bir sorunları yok. İnşallah sizde öyle olursunuz diliyorum.

Allah cc yardımcınız olsun,çok zor bir karar.Ama ben sizin yerinizde olsaydım,kızım üniversiteyi kazanana ve kendini daha rahat ifade edebilene kadar asla evlenmezdim.Allah korusun neleri duyuyoruz,okuyoruz.

Allah cc yardımcınız olsun,çok zor bir karar.Ama ben sizin yerinizde olsaydım,kızım üniversiteyi kazanana ve kendini daha rahat ifade edebilene kadar asla evlenmezdim.Allah korusun neleri duyuyoruz,okuyoruz.

Burada, durumunuzla ilgili yazılan her şeye katılıyorum, doğrudur. Kötü örnekler var, erkekler daha geç olgunlaşıyor, kızınızın yaşı 12, bu çok çok önemli.
Peki ya siz iyi örneklerden biri olursanız? Az da olsa kadınlar gibi erken olgunlaşan erkeklerden biriyse bu kişi? 20-25 yaşları arasında birileriyle gönül eğlendirmek yerine sizi gerçekten kalbinden sevdiyse? Bence şans verin eğer sizinde kalibiniz ısındıysa. Zamanı gelince ailenizle tanışır. Aileniz de size fikir verir.
Benim tanıdığım bir erkek arkadaş 26 yaşındayken, 32 yaşında bir bayanla evlendi, çocukları oldu. Aralarındaki ilişki bambaşka, özeniyorum..

ilk evliliğinizde eşinizin ailesinden çekmişsiniz, bunlar da sizi en basta istememişler sonradan da anladıgım kadarıyla oğullarıyla baş edememiş onu kaybetmemek adına sizi kabullenmişler yani gönülden istemiyorlar sizi aşikar bu..10ayda evlilik kararı almışsınız ilki bitmiş bu da biterse yıkım olmaz mı size?12 yaş tam ergenliğe geçiş bir kız için gelişicek güzelleşicek o sırada siz yaşlanacaksınız..10ayda tanıdığınız insan da değişebilir..biraz riskli ama tabi en iyi siz tanıyorsunuz onu en doğrusunu siz bulacaksınız.

benim bi tanidigim kendisinden 8 yas kucuk birisiyle evlendi canim, basta hepimiz tuhaf karsilamistik ama arada konusuruz, cok mutlu oldugunu soyluyor, 38 yasinda o, hemde ilk evliligini yapti.. bence kimseyi dinleme canim, yasa takilma derim, eger anlasiosaniz gerisi onemli diil canim. hepimiz mutlu olmak istemiomuyuz? mutluysan gerisini dusunme derim canim..

Bende komşumu örnek vermek isterim sana yardımcı olabilmek adına komşum kadın 39 yaşında şu an ve eşi de aynı yaşlarda fakat kadın ilk eşinden ayrılmış ve bir oğlu varken bekar bir erkekle yani şimdiki eşiyşe evlenmiş 15yıl kadar önce bu eşinden de bir kızı var şimdi 13 yaşında ama o biraz daha şanlı evladı erkekti gerçi kız erkek farketmez kötüyü düşününce ama allah evlatlarımızı ve bizleri iyi insanlarla karşılaştırsın
Bir örnek daha vereyim bu da benim öz ablam 10 yıl evvel eşinde ayrıldı bir kız çocuğu var o zaman 10yaşındaydı yeğenim ama ablam. Evlenmedi kızı için çünkü aynı evde yabancı bir erkek ve genç kızlığı adım atacak bir kız çocuğu açıkçası kendini feda etti kızı için yalnız yaşadı evlnmek isteyenler oldu tabiki ama kabul etmedi şimdi kızı 20 yaşında dolayısıyla ablamda 41 yaşında şimdi annesine evlen anne diyor ben büyüdüm artık gerekirse ayrı evde yaşarım ben diyor çok şükür ümiversiteye gidiyor eline mesleğini alacak inş bir yıl sonra ...
Benim fikrime gelince kendimi senin yerine koysam karar veremezdim şu an benimde bir kızım var allah bağışlarsa ve allah korusun ben böyle bir tercih yapmak zorunda kalsam kızımı tercih ederdim ona kıyamazdım evleneceksemde kızımı anneannesinin yanında bırakırdım başka bir erkekle onu bir arada yaşatmazdım gibi geliyor tabi büyük konuşmuyorum zor bir durum zor bir karar allah hakkında hayırlısını versin umarım mutlu olrsunuz kızında sende

Bence cok iyi dusunmelisin benim komsum hic evlenmemis birisiydi ama evlenip ayrilmis iki cocuklu bi kadinla evlemek istedi onu sevdiygi icin sonra evlendiler ama simdi hic huzurlari yok surekli kavga hergin kavga ediyorlar hic gecinemiyorlar

bence iyi dusun onunda cocuklari arada cok yiprandi nekadarda iyi olsa uvey baba nekadar iyi davranabilir ki senin kizina
cok iyi dusunmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…