2.evlilik korkusu benden 8 yaş küçük

SERRAV

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
50
0
0
Eskişehir
Ben ilk evliliğimde almanyaya gelin gittim.Bir kızım oldu.7 sene çok çektim eşimden ve ailesinden.Kızımıda alarak türkiyeye ailemin yanına geldim.Resmen boşandık.5 yıldırda türkiyedeyim.kızım şu an 12 yaşında.Bende gelince bir fabrikada iyi bir konumda işe girdim geçinip gidiyoruz.
İş yerindeki bir beyden evlenme teklifi aldım.Kendisi beni uzun zaman uzaktan izlemiş.Hareketlerimi ve davranışlarımı beyenmiş.Durumumdan ve kızımdan haberdar bir şekilde bu teklifi yaptı.İyi efendi bi insan olarak tanıyodum bende.Yanlız yaş problemimiz var.ben 35 o ise 27 yaşında.Biz görüşmeye başladık.Tanımaya çalıştım.Kızımı tanıştırdım.onun fikrini sordum.başlarda beni paylaşmak istemediğini söyledi fakat sonra alıştı.Aileme gelince onlar istemiyolar.Ailesine anlatmış başta biraz karşı çıkmışlar ama şimdi beni ve kızımı seviyolar.
Sizce ben ne yapmalıyım bana yardım edin evlenerek hatamı yaparım.İlerde çok sorun yaşarmıyım.Kıskançlık v.s.

LÜTFEN BANA YARDIM EDİN

canım ben pek karışmak ıstemem ama basımdan gecen bı olayı sana anlatmak ıstıyorum.annemde kendınden 8-10 yas kucuk bı beyle evlendı(bey demek bıle ıstemıyorumda neyse) ilk baslarda ıyı gıbı görunuyodu ama daha sonra adam bana kufur edıp dayak bıle atmaya calıştı ve bundan annemın daha sonra haberı oldu.oldu ama ne fayda coktan asık olmuştu bıle adama.sımdı boşanmak ıstıyor cunku adam cok degıştı bastakı gıbı degıl , annemın basına bırsuru olaylar actı.ben evlen yada evlenme demıcem.bu anlattıgımdan kendıne pay cıkar derım canım

Son düzenleme:
Evet tüm bunları düşünmek gerek.İnsanlar değişebiliyolar.yada gerçek yüzlerini göstermiyolar.Bunuda ancak yaşayarak öğrenebiliriz.Ama benim üzüntü yaşamaya artık direncim kalmadı.Annen içinde üzüldüm.İnsanlar ne umutlarla evleniyolar diğilmi.

tabikii kim basta gercek yuzunu gösterır kı.. 3 kere düşün 1 kere adım at.çünkü tek degılsın kızında var.Allah'ım inşaallah dogru yoldan çıkarmaz darda kalıp üzülmezsin keşke demezsin inşallah canım..

Sağolasın güzel dileklerin için.Allahda sizin yardımcınız olsun inşallah.

Benim erkeklerde gözlenmediğim erkeklerin çok geç olgunlaştığı.ilerleyen dönemlerde problem yaşayabilirsiniz bence.benim eşim benden dört yaş küçük hala çok çocukça davranış ve düşünceleriyle karşılaşıyorum arada.belki genelleme yapmak doğru olmayabilir ama yine de çok iyi düşün derim. Genç bir kızın da varmış eminim çok hassassındır bu konuda.o yüzden sen çok daha farklı açılardanda değerlendirmelisin evleneceğin kişiyi.

şöyle düşün derim en basitinden 18 yaşında bir kızla 18 yaşında erkek arasında düşünce tarzlarında dağlar kadar farklılık olur. Erkeklerin geç olgunlaştığı psikolojide de kanıtlanmış bir gerçek artık. Beyefendi kendinden olgun birini istiyor olabilir belki o çok olgunlaşmış ya da siz daha küçük biri gibi davranıyorsunuz ama orta yaş evresindeki sizle genç diye itham edeceğimiz birinin evliliği gerçekten ne kadar sağlıklı olabilir bilemiyorum bide kızınız varmış dünyanın hali malum.. Eminim siz en doğru seçimi yapacaksınızdır ama alanımla da ilgili olduğundan sadece bir bakış açısı kazandırmak istedim umarım herkes için en hayırlısı olur

Yorumun için teşekkür ederim canım.Olgunluk konusunda haklısın.O ne kadarda kendini olgun göstermeye çalışsa bile benim kadar olgun olamaz.Kızım ve ben 5 yıldır çok zor günler atlattık beraber bu günlere geldik.aklımdan evliliğin e si çıkmazdı.Hiç düşünmüyodum.Hayat benimi sınıyo anlamadımki.Kızım benim için çok önemli.onun için endişelerim gelecek için çok büyük.Şimdi herşeyin tam farkında değil.o yeni odasının nasıl olacağının hayalinde.Onu yabancı bi erkekle aynı evi paylaşmayı zorlamaya hakkım yok.bu yüzden kendimi suçlarım ilerde bu kesin.kızımın hareketleri hep kısıtlı olucak.rahat edemicek hiçbi zaman.onun yerine kendimi koyuyorum.çok zor bi durum.Bi taraftanda beni çok seven biri.Herşeyi göze alarak çocuklu ve dul bir bayanla evlenmeyi tercih etmiş.onun içinde kolay değil.istese şimdi 20 yaşında biriyle rahat evlenir.Beni çok seviyo ama bu sevgi nezamana kadar gider diyilmi.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Alanınızı paylaşmanızda bi sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim.Bana sanki psikolog gibi geldi.Öyleyse çok ihtiyacım olduğunu söylemeliyim.
Ben her ne kadar genç görünsemde.nişanlımda benden büyük dursada.bu unsurlar sadece dış görünümümüzle ilgili.peki ya içimiz.evet ben 7 yıl çok zor bi evliliği sürdürdüm.içimdeki acıları yeni yeni sildim belki.Onun ise bi evlilik tecrübesi yok.çok haklısınız.düşüncelerinizle.kızım içinde endişelerim çok fazla.Ama birde şu var seviyorum.nerden bakarsam bakıyım işin içinden çıkamıyorum.düğün tarihi yaklaşıyo ve ben ayrılırsam bidaha güneş doğmazmış gibi geliyo.

Canim zaman sana en dogru karari gosterektir. hayirli olsun

Canım zaman göstericekte zamanda daraldı.mayısın ikinci haftası düğünümüz var.tanışalı 10 ay oldu.Yaşım genç olsaydı 2 sene nişanlı kalmak isterdim tanımak için.Ama öyle bi şansım yok nedeni ise evlendiğimde bebek için geç kalmamak.Malum onun çocuğu olmadığı için babalığı tatmak onunda hakkı.ona kalırsa onun için önemli değil.bi kızım var diyo.Ama bu düşüncesi ilerleyen yıllarda değişecektir.

benim kuzenim 35 yaşında 3 tane çocuğu olan boşanmış bir bayandı ,biri çıktı karşısına çocuk henüz 24 yaşında ,aşık oldular birbirlerine ,herkes karşı çıktı ,çok yadırgadık bu durumu ,kimse onay vermedi ,ama onlar ne yaptı etti evlendi ,şimdi bir kızları oldu ,o kadar iyi anlaşıyorlar ki anlatamam ,kuzenimin en büyük kızı 14 yaşında ortanca 10 en küçük oğlu 6 yaşında ve şimdi birde bebeği var .bence kişi önemli yaş değil ,sen en doğru kararı verirsin umarım..

senı üzmek ıstemem benım fıkrımı sorarsan kızın ile eşin arasında 15 yaş var. cok uzağa gıtme yalnızca 5 sene sonra sen 40 eşin 32 kızın 20 yaş olacak. karar senın .

evet psikoloji öğrencisiyim ama daha şayet yardımım dokunacaksa burdan yada özelden isterseniz konuşabiliriz tabii ki.

aslında şu evre de madem herşey hazır durumda yakın bi arkadaşınız vardır muhakkak nişanlınızı tanıyan ve fikrine güvendiğiniz biraz sapkın duran bi tipse bile rahatlıkla anlayabilir bence objektif bir bakış açısı bi bunu deneyin derim. ki asla sevmez demiyorum nişanlınız size gerçekten çok aşık olabilir ben bile kendimden onca yaş büyük adama aşık olduğumu bilirim ama sadece yarın öbür gün bunun ona anlık heves gibi gelme olasılığı var birde siz bu kadar acı çekerek yaşıtlarınızdan daha da olgunlaştığınızı sanıyorum işte belki bu yüzden kafa yapısında ciddi sıkıntılar doğurabilir.

ama eşler yok mu adam eşinden on yaş küçük ama aşırı mutlular umarım sonunuz aynı öyle olur

özelden yazamadım henüz yazma yetkim yokmuş yeni üye olduğumdan.
Bana yardımcı olmaya çalışman beni mutlu etti..Az önce sana bi sayfa içimi döktüm gönder tuşuna bastım.sayfa yenilemeye geçmiş hepsi silindi çok üzüldüm.Hevesmi diye bende çok zorladım bıraksın beni diye.Herne yaptıysam ilerde karşılaşacağımız sorunları anlattım tek tek.Herşeyin üstesinden geliriz dedi.Gerçektende kocaman bir yüreği var.
İş yerinde ortak arkadaşlarımızın fikirlerinide sorduğum oldu.Genelde benden toy olduğunu düşünüyolar.

Ne güzel Allah bağışlasın cümlemizin evladını.Bi tek benmişim gibi çok utanıyodum kendimden.yadırganmaktan.Demekki hayatta herşey olabiliyomuş diyorum.Haklısın aslında insanların yapıları çok önemli.Kuzeninizin durumu bana moral verdi diyebilirim.

anladım o zaman burdan da konuşabiliriz isterseniz sonuçta sizin başlığınız da zaten.
ben o anlamda değil de aslında arkadaşın duygusal ve ruhani durumunu sorgulamanızı önermiştim arkadaşlarınızdan. çünkü bi kız çocuğunuz var ve onun geleceği gerçekten çok önemli. eğer gerçekten samimiyetine güveniyorsanız zaten denemeye değeceğini düşünüyorum ilk zamanlar biraz dikkatli olduğunuz sürece eminim herşey güzel olacaktır.

şahsım adına düşünüldüğünde kendimden toy bir adam istemem ama sizin ne istediğiniz çok önemli bu aşamada. sizin daha çocuksu biriyle bu hayatı sürdürebileceğinize inanıyorsanız bence sizin için hayırlısını dilemekten öte söz olmaz. dediğim gibi zaten belli bir yaşı almış eminim çok da tecrübeli bir büyüğümsünüzdür en doğru kararı siz vereceksiniz. kızınızın da fikri olumluydu diye anımsıyorum, aileniz de size destekse bence hiç bir engel yok mutlu olun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…